Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΕΤΡΈΛΑΙΑ;
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Η αγορά του πετρελαίου βρίσκεται σε ελάχιστα χέρια και έχει καρτελοποιηθεί.
Το καταγγέλλουν και οι ενώσεις βενζινοπωλών Κρήτης.
Το δίχτυο της «ΣΕΛ» πωλήθηκε στην «Μότορ Οιλ» και της “BP” στα ΕΛΠΕ..
Όσοι λιγότεροι στην πιάτσα τόσο καλύτερα γιατί τώρα όσοι έμειναν θα τρίβουν τα χέρια τους από χαρά και θα ακονίζουν τα μαχαίρια τους για να κόψουν κομμάτι από τις σάρκες των καταναλωτών όπως ο Εβραίος τοκογλύφος Σάιλωκ στον έμπορο της Βενετίας του Σαίξπηρ.
Έτσι μόνο εξηγείτε πως αφού είναι περίπου στην μισή τιμή σε σχέση με πέρισση η διεθνής τιμή του πετρελαίου εμείς εδώ πληρώνουμε πανάκριβη την βενζίνη αλλά και το πετρέλαιο θέρμανσης. ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΈΡΑΣΕ ΜΙΑ ΗΜΈΡΑ ΑΠΌ ΤΌΤΕ ΠΟΥ Η ΤΙΜΉ ΤΟΥ ΉΤΑΝ 150 δολάρια το βαρέλι. Άραγε τι θα κάνει η κυβέρνηση για τα πανίσχυρα αυτά καρτέλ; Θα τους επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα και θα ανοίξει την αγορά σπάζοντας τα ολιγοπώλια και τα καρτέλ; Ή είναι καυτή πατάτα που φοβάται να αγγίξει μην καεί από τους μεγαλομιντιάρχες που είναι και πετρελαιάδες;
Στα δύσκολα σε θέλω Γιώργο να δούμε αν πράγματι χρωστάς ή δεν χρωστάς σε κανένα όπως έχεις διακηρύξει δημοσίως. Τα λόγια φαίνονται από τις πράξεις.
Ο φτωχόκοσμος ζορίζεται να τα βγάλει πέρα τον χειμώνα. Να μείνει και χωρίς θέρμανση .Παρά είναι ζόρικο για μερικούς συνταξιούχους και χαμηλόμισθους.
Γιώργο γιαυτό σε ψήφισαν για να τους στηρίξεις. Μην τους διαψεύσεις.
«Αρχή άνδρα δείκνυσει» Χτύπα την γροθιά στο τραπέζι όσο είναι νωρίς.

ΕΔΩ ΑΡΓΗΓΟΣ ΕΚΕΙ ΑΡΓΗΓΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ.;
Τα κανάλια με τους χρυσοκάνθαρους δημοσιογράφους που παίρνουν αστρονομικές αμοιβές οι περισσότερες κάτω από το τραπέζι, ασχολούνται συνεχώς με τα αρχηγιλίκια και τα ρεζιλίκια της Ν.Δ. αντί να ασχολούνται με την ακρίβεια την ανεργία, την παιδεία, την υγεία, και γενικά τα σοβαρά προβλήματα του κόσμου της εργασίας. Διυλίζουν τον κώνωπα για να βγάλουν δήθεν άκρη και να μας πείσουν ότι ο ένας υποψήφιος είναι δεξιός, ο άλλος δεξιότερος και ο άλλος ακροδεξιότερος. Λες κι ο κόσμος είχε μια σκασίλα μ όλα αυτά, ή θα γεμίσει το καλάθι της νοικοκυράς περισσότερο, αν αρχηγός της Ν.Δ. βγει η Ντόρα ,ο Αντώνης, ο Αβραμό, ή αυτό το ξόανο από τον βορρά. Να δείτε πως αν συνεχίσουν να μας δουλεύουν ψιλό γαζί τα κανάλια των μεγιστάνων και τα παπαγαλάκια τους, κάποιοι θα ξεσηκωθούν και θα τους μπουγελώσουν. Και θα τους πουν. «Α ι σιχτήρ όξω από την π

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου