Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ- ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Η αποκομματικοποίηση του κράτους και η εύρυθμη λειτουργία του, ανεξαρτήτως κυβερνήσεων, είναι το ζητούμενο από καταβολής Ελληνικού κράτους, και δεν έχει ακόμη επιτευχθεί. Η αιτία είναι τα ίδια τα κόμματα τα οποία το επαγγέλλονται προεκλογικά και το λησμονούν μετεκλογικά. ΚΙ ΈΤΣΙ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΌΣ ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΤΈΛΕΣΜΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΙΟ ΚΑΚΟΔΙΟΙΚΌΥΜΕΝΑ ΚΡΆΤΗ ΤΟΥ ΚΌΣΜΟΥ. «Την επανίδρυση του κράτους « προσχηματικά όπως αποδείχτηκε επαγγέλθηκε η Ν.Δ. και προσπάθησε από πράσινο να το κάνει γαλάζιο με τις συνεντεύξεις στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.
Η αξιοκρατία στις κρατικές υπηρεσίες και η αποτελεσματική λειτουργία τους, προκειμένου να βρίσκονται στην υπηρεσία του πολίτη δεν έχει οικονομικό κόστος. Χρειάζεται όμως τεράστιο πολιτικό θάρρος για να αντιταχθεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός, στους πράσινους και γαλάζιους στελέχη φίλους και οπαδούς ,που δήθεν αγωνίστηκαν για το κόμμα στην πραγματικότητα για το προσωπικό συμφέρον και μία θέση στον κρατικό μηχανισμό, είτε ως στελέχη διοίκησης είτε ως υπάλληλοι ρουσφετοδιορισμένοι. Οι απλοί οπαδοί έχουν και μια δικαιολογία. Άνεργοι καθώς είναι και επειδή τους έχουν μάθει τα κόμματα να γίνονται αφισοκολλητές για να βρουν δουλειά στο κράτος, πάνω στην ανάγκη τους {κακώς –κάκιστα] χωρίς αξιοκρατία παίρνουν τις θέσεις των άλλων.
Είναι όμως και κάτι κομματικές στελεχάρες που υπογράφουν παχυλές συμβάσεις άμα τη αναλήψει των καθηκόντων τους, και αν είναι ανεπαρκείς και τους ζητηθεί να παραιτηθούν απαιτούν τεράστιες αποζημιώσεις από τους Έλληνες φορολογούμενους.
Ο νέος πρωθυπουργός επαγγέλθηκε αξιοκρατία και έδωσε σωστά δείγματα γραφής και με την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου βάζοντας νέα και άφθαρτα πρόσωπα. Πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και να κονταροχτυπηθεί με το βαθύ κόμμα του ΠΑΣΟΚ το οποίο έχει γαλουχηθεί με αυτές τις νοοτροπίες »Αρχή άνδρα δείκνυσει.»
Όσο για την προκήρυξη των θέσεων των Γενικών Γραμματέων υπάρχουν δύο απόψεις. Η μία λέει ότι οι Γενικοί Γραμματείς επειδή πρέπει να υλοποιούν κυβερνητικές πολιτικές, πρέπει να εκλέγονται τα πιο αξιόλογα κομματικά στελέχη. Και η άλλη λέει ότι πρέπει να προκηρύσσονται οι θέσεις βάσει ορισμένων κριτηρίων. Για να μην υπάρχουν ενστάσεις και παράπονα κάτι που δεν έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου