Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΝΟΣΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΣΥ Ραντεβού ΙΚΑ- Γράφει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης
Μία εβδομάδα προσπαθώ από τις 7.30 το πρωί να επικοινωνήσω με το 184 τηλεφωνικό κέντρο του ΙΚΑ για ραντεβού και όταν είμαι τυχερός και συνδεθώ ακούω την ευγενική τηλεφωνήτρια να μου λέει: «Δυστυχώς έκλεισαν τα ραντεβού».
Αναφέρομαι συγκεκριμένα για ραντεβού στο τμήμα "Μάνα και παιδί" στο οποίο κάνουν τα εμβόλια. Για να κλείσει λοιπόν κάποιος ραντεβού πρέπει να πάει 7 π.μ. στο ΙΚΑ για να εξυπηρετηθεί. Αν ήμασταν στον μεσαίωνα θα το καταλάβαινα, αλλά στην εποχή της τεχνολογίας και του εκσυγχρονισμού, άλλος τρόπος δεν υπάρχει; Μήπως πρέπει να προκηρυχθούν θέσεις στο διαδίκτυο για να δοθεί μια λύση;»
Βασίλης Γιαννάκοβας –Αθήνα
Την επιστολή αυτή την αναδημοσιεύουμε από την «Ελευθεροτυπία» της 20- 10- 2009 δηλαδή χθες και αφορά και τους κατοίκους των Χανίων και πολύ φοβούμαι το σύνολον των Ελλήνων ασφαλισμένων στο ΙΚΑ. Η εικόνα είναι τραγική και διαχρονική επί όλων των κυβερνήσεων.
Είναι η απίστευτη η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του πολύπαθου αυτού οργανισμού ο οποίος ταλαιπωρεί αφάνταστα τους ασφαλισμένους και τους αναγκάζει να δανείζονται για να πληρώνουν στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα ή στα φακελάκια στο ΕΣΥ.
Δεν είμαι ειδήμων στα θέματα αυτά αλλά το πιθανότερο είναι ότι χρειάζονται περισσότεροι γιατροί για να μην υπάρχουν αυτές οι καθυστερήσεις.
Είναι βαρύ το έργο της νέας ηγεσίας του υπουργείου υγείας και επείγον γιατί ο κόσμος είναι αγανακτισμένος με το τριτοκοσμικό επίπεδο της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και δεν μπορεί να περιμένει άλλο.
Σε αυτόν το τομέα δεν υπάρχει ούτε στιγμή περίοδος χάριτος.
Ο κόσμος είναι γεμάτος οργή και αγανάκτηση .Και τότε αλλοίμονο στους άρχοντες.
Θα τα μαζεύουν και θα φύγουν νύχτα όπως είπε σε ανύποπτο χρόνο για την Ν.Δ. Ο δημοσιογράφος και πρώην υπουργός Πάνος Παναγιωτόπουλος και βγήκε προφητικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου