Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΝΑΛΗ
ΨΑΡΟΜΗΛΙΓΚΩΝ 8 ΛΟΦΟΣ ΚΑΣΤΕΛΙΟΥ έως 26-4-2010
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ .ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο Κώστας Κουνάλης εκθέτει τα έργα του στην αίθουσα τέχνης «Κουνάλης» Ψαρομηλίγκων 8 σε μια περιοχή όπου πάνω της είναι χαραγμένη η ιστορία του τόπου μας..
Τον χώρο της έκθεσης με φροντίδα ίδρυσε και διατηρεί ο πατέρας του γνωστός Χανιώτης ζωγράφος –σκηνογράφος Γιώργος Κουνάλης.
Ο Κώστας Κουνάλης είναι πτυχιούχος της ΑΣΚΤ και μαθήτευσε στο εργαστήρι ζωγραφικής του Χρόνη Μπότσογλου και του Γ. Λαζόγκα με παράλληλο πτυχίο διδακτικής της τέχνης. Έχει λάβει μέρος στις παρακάτω εκθέσεις ¨ 2008 «Εικαστικές αφετηρίες» Μουσείο εικαστικών τεχνών Ηράκλειο-2008 «Πολιτικά τοπία Σύγχρονα τοπία» Βασιλική Αγίου Μάρκου Ηράκλειο 2008 «Περιοδικό υποβρύχιο» καφέ Στάβλος Αθήνα -2009 63ο salon des artistes du hurepoix s. Geneviene des bois Παρίσι
2009 Για τα εκατό χρόνια του Π. Πρεβελάκη Δήμος Χανίων Χανιά 2009 why cinema now? Για τα 50 χρόνια του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη.
2009 “small is smart” ATROWER Αθήνα -2010 «Η τέχνη και ο τόπος» πινακοθήκη Χανίων. «Δεν ήθελα να καταγράψω ή να περιγράψω κάποια συγκεκριμένα γεγονότα.
Αυτό ούτως ή άλλως μπορεί κανείς να το κάνει πολύ καλύτερα με τα λόγια, ή με κάποια μηχανή καταγραφής εικόνων. Θέλω απλώς να εκφράσω γράφοντας στο μουσαμά συναισθήματα και σκέψεις που κυριαρχούν. Να εκτονώσω την ενέργεια στην ουσία που συσσωρεύεται καθημερινά από τις διάφορες καταστάσεις που συμβαίνουν». Τα λόγια αυτά από καρδιάς, μας λέει ο Κώστας στο φυλλάδιο που καταγράφονται τα έργα του. Έργα ζωγραφικής υψηλών προδιαγραφών και ελπίδας ότι το όνομα του , θα μείνει στην ιστορία της τέχνης για να κάνει την πόλη του υπερήφανη και τους γονείς του να τον καμαρώνουν με αγάπη και υπερηφάνεια.
Με χρώματα ζωηρά δημιουργεί πρόσωπα και συναισθήματα τοπία και στιγμιότυπα συμπλεκόμενων σωμάτων. Σώματα γυναικών γυμνά μπροστά στο Θεό, μια πεταλούδα σε πράσινο φόντο, δύο μπουφάν ζωραφισμένα με απαράμιλλη τεχνική κρεμασμένα σε μια κρεμάστρα, μια ανθοδέσμη μετέωρη σε μαύρο φόντο ο Κρόνος που τρώει τα παιδιά του, και πίνακες με οργιώδη βλάστηση χρωμάτων, είναι η θεματολογία της έκθεσης του. Και πάνω από όλα τα πορτραίτα των γονιών του στην είσοδο της αίθουσας τέχνης, ως απότιση φόρου τιμής και αγάπης στους γεννήτορες του.
Να είσαι καλά Κώστα Κουνάλη για να σηκώσεις ψηλά την πόλη που σε γέννησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου