Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ
Ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης γεννήθηκε το 1948 στα Σφακιά Χανίων –Κρήτης.
Οι γονείς του μετανάστευσαν στην πόλη των Χανίων όταν ήταν 7 ετών.
Βιοπαλαιστής από τα παιδικά του χρόνια εργάσθηκε από τότε που τέλειωσε το δημοτικό ως το στρατιωτικό του ως πλανόδιος μικροπωλητής.
Από πολύ νωρίς συνειδητοποίησε ότι τα παιδιά των πολύ φτωχών οικογενειών, της εποχής του δεν είχαν την δυνατότητα να σπουδάσουν αν και ο ίδιος ήταν ένας άριστος μαθητής. Είναι αυτοδίδακτος. Αγάπησε το διάβασμα με πάθος και από μικρή ηλικία άρχισε να διαβάζει ασταμάτητα. Διάβασε συστηματικά ιστορία, πολιτική οικονομία, ψυχολογία,
λογοτεχνία {πεζογραφία ποίηση}φιλοσοφία {αρχαία και νεώτερη}
Γνωρίζει αγγλικά με επάρκεια. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια, στο ινστιτούτο Κρητικού δικαίου με έδρα τα Χανιά. Παρακολουθεί το «ανοιχτό λαϊκό πανεπιστήμιο» του Δήμου Χανίων όταν ενεργοποιούνται κύκλοι σπουδών.
Παρακολουθεί ανελλιπώς τις σημαντικότερες διαλέξεις στην Κρήτη ασπαζόμενος το ρητό «γηράσκω αεί διδασκόμενος» Είναι νυμφευμένος με την Στέλλα Τσουρή και έχει τρις κόρες, όπου ασκούν το επάγγελμα του εκπαιδευτικού.
Επαγγελματικά, μετά το στρατιωτικό του ασχολήθηκε με το εμπόριο και την βιοτεχνική παραγωγή, και σήμερα είναι συνταξιούχος του ΟΑΕΕ.
Τα έργα του είναι τα εξής¨» «ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΥΧΗΣ»- ΠΟΙΗΣΗ 1994 «ΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ» ΠΟΙΗΣΗ 1999 «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ» ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ -2006 ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ ΠΟΙΉΜΑΤΑ-2009.
Έχει δημοσιεύσει πλήθος διηγημάτων και ποιημάτων στο Χανιώτικο τύπο.
Συνεργάζεται επίσης σχεδόν τριάντα χρόνια με τοπικές εφημερίδες γράφοντας άρθρα και σχόλια
Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ της «ένωσης πνευματικών δημιουργών Χανίων» επί δύο θητείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου