Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΟΣΟ ΤΑ ΣΠΡΕΝΤΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ Η ΑΓΩΝΙΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ
Ο νεοφιλελευθερισμός επιτίθεται
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Και συ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον φασισμό». ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Όσο τα σπρεντς ανεβαίνουν η αγωνία κορυφώνεται . Θα προσφύγει η Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης όπου εμπλέκεται και το “INTERNASIONAL MONETARY FUND”; Ελληνιστί το Δ..Ν.Τ. όπου θα επιβάλλει απολύσεις εκατό χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων μειώσεις μισθών , κόψιμο του 13ου μισθού και των δώρων; Άλλωστε ο κυβερνήτης μας ο Παπανδρέου το είπε τις προάλλες. «Το πρόγραμμα σταθερότητας που επιβάλλει η κυβέρνηση έχει την συνταγή του ΔΝΤ».
Αμ δε?. Σας γελάσανε φίλοι μου. Το Δ.Ν.Τ. δεν ψηφίζεται από τον Ελληνικό λαό για να υπολογίζει το πολιτικό κόστος. Ούτε του ανακοινώνει προεκλογικά ότι: «Υπάρχουν λεφτά» και μετεκλογικά δια στόματος υπουργού απασχόλησης, ότι¨ «Δεν υπάρχει σάλιο». Και τώρα αυθωρεί και παρά χρήμα μου έρχεται στο νου εκείνη η ρήση που λέει ότι¨ {¨ «Ο πολιτικάντης ενδιαφέρεται για το σήμερα, ενώ ο πολιτικός ενδιαφέρεται για το μέλλον».}Το Δ.Ν.Τ. έρχεται όταν η χώρα έχει φθάσει στο χείλος της αβύσσου και δεν την δανείζει κανείς. Επιβάλλουν οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ τα σκληρά οικονομικά μέτρα με ένα και μοναδικό στόχο. Να εισπράξουν οι τράπεζες τα δανεικά που έχουν δώσει στο κράτος όπου κακοδιαχειρίσθηκε τα δημοσιονομικά του και βάρεσε κανόνι. Ο γνωστός αντιρρησίας συνείδησης Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι¨ «Η κυβέρνηση πρέπει να παραιτηθεί γιατί δεν είπε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό» και πέσανε μερικοί δημοσιογράφοι να τον φάνε. Γιατί αγαπητοί μου συμπολίτες είπε τίποτα πρωτότυπο ο Αλαβάνος;
Μήπως εσείς γνωρίζεται καμιά Ελληνική κυβέρνηση να λέει προεκλογικά αλήθειες, ή να κάνει έργα τις προεκλογικές της υποσχέσεις; Γιατί εγώ ήμουνα νιος και γέρασα και τέτοια κυβέρνηση δεν έχω γνωρίσει στην πολύπαθη Χώρα μας. «Στην πολιτική πολλά γίνονται και δεν λέγονται και πολλά λέγονται και δεν γίνονται» είχε δηλώσει όσο ήταν πρωθυπουργός ο γέρο Κ. Καραμανλής ο και «Εθνάρχης» καλούμενος από τους δεξιούς φίλους του. Πράγματι έτσι φέρονται οι πολιτικοί υποτιμώντας τον λαό αλλά λόγω νομίζω, και της μορφής του αντιπροσωπευτικού πολιτεύματος. Παίρνουν την ψήφο του λαού που ασκεί μονάχα κάθε τέσσερα χρόνια το δημοκρατικό του δικαίωμα και ύστερα κυβερνούν ουσιαστικά εν λευκώ. Για τούτο τον λόγο το καλούμενο δημοκρατικό πολίτευμα ο φιλόσοφος Κορνήλιος Καστοριάδης το ονόμασε «Φιλελεύθερη ολιγαρχία». Βέβαια υπάρχει και η άποψη του Συντηρητικού Πρωθυπουργού του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου του καλούμενου και πατέρα της νίκης Ουίνστον Τσώρτσιλ. ότι ¨ «Η δημοκρατία είναι το χειρότερο πολίτευμα, αλλά θα πορευτούμε με αυτό γιατί δεν έχουμε τίποτα καλύτερο».
Το σύστημα παρήγαγε κι αυτή την κρίση, κερδοσκόπησε σε βάρος του λαού, και επανέρχεται με σοσιαλιστική κυβέρνηση να φορτώσει τα βάρη ξανά στον λαό.
Η κάθε «ΓΚΌΛΝΤΜΑΝ ΣΑΚΣ» βρίσκει τις θύρες ανοικτές από τα πολιτικά κόμματα που εναλλάσσονται στην εξουσία , σε Αμερική και Ευρώπη, τα οποία υπηρετούν τον άγριο καπιταλισμό της ασύδοτης αγοράς, των κερδοσκοπικών κεφαλαίων των μεγαλοτραπεζών και των πολυεθνικών.
Χωρίς αντίσταση βρίσκουν πρόσφορο έδαφος να περάσουν τα αντιλαϊκά σχέδια τους. Ποιό θα είναι το επόμενο βήμα των κεφαλαιοκρατών ; Να επαναφέρουν τον μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις.; Είχε δίκιο ο Καρλ Μαρξ που έγραφε ότι «από το ένα μάγουλο του καπιταλιστή στάζει πύον και από το άλλο αίμα, από την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης». Σήμερα μπορεί οι λαοί να μη βιώνουν ανοιχτά τον φασισμό . Βιώνουν όμως τον ολοκληρωτισμό του ανάλγητου νεοφιλελευθερισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου