Τρίτη 20 Απριλίου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Η ΛΑΒΑ ΜΑΣ ΛΑΒΩΣΕ
«Κουρασμένα χτίρια. Αυτοκίνητα πλέουν πάνω στο ποτάμι. Καθώς η γέφυρα στο ίδιο μυστήριο .Έχει χαθεί μες στο νερό. Αυτή η πόλη έχει υγρή μνήμη».Γιάννη Φίλη «Από τη συλλογή ο Ζαρατούστρα και οι Πέντε Εσπερινοί».
Είδα και άκουσα στην τηλεόραση τον πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων Ηρακλείου -Κρήτης
ο οποίος είπε ότι χάνονται από την τουριστική αγορά, την ημέρα 500.0000 ευρώ από την ματαίωση των τσάρτερ πτήσεων, λόγω της λάβας από την έκρηξη του ηφαιστείου της Ισλανδίας.
Ο τουρισμός στον οποίο δυστυχώς η Κρήτη μας μονόπλευρα σχεδόν υποκλίνεται υπόκεινται σε αστάθμητους παράγοντες. «Λιμούς, λοιμούς ,και καταποντισμούς».
Μήπως είναι μια ευκαιρία η λάβα του ηφαιστείου της Ισλανδίας να φωτίσει τα κεφάλια των κάθε είδους εχόντων την εξουσία ,αλλά και του λαού όχι ως αμέτοχου παρατηρητή αλλά ως ενεργού πολίτη, να σκεφθεί ότι εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης είναι μια ευκαιρία για μια ήπια αλλά ισόρροπη ανάπτυξη της Κρήτης. Κι όχι μονόπλευρη όπως είναι μέχρι τώρα .όπου δεν έχει στέρεες βάσεις αλλά θα τραμπαλίζεται σαν φτερό στον άνεμο;
Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ
Ομολογώ ότι δεν έχω κάνει διδακτορικό στην σκουπιδολογία ,και στην διαχείριση του θέματος της αποκομιδής των απορριμμάτων. Θα σας μιλήσω ως ένας απλός πολίτης ο οποίος πληρώνει δημοτικά τέλη όπως εσείς, και υφίσταται τις υπηρεσίες του δήμου ακριβώς όπως εσείς. Διαβάζω στον τύπο ότι ο υπουργός των εσωτερικών απαγόρευσε στους δήμους να χρησιμοποιούν εργολάβους στην καθαριότητα. Πολύ καλά έκανε και μπράβο του. Ξέρετε ποιός ωφελείτε από τα συνεργεία των εργολάβων; Μπράβο που το καταλάβατε. Μα οι εργολάβοι ωφελούνται αγαπητοί μου οι οποίοι χρησιμοποιούν αλλοδαπούς εργαζομένους, ανασφάλιστους αντί πινακίου φακής και θησαυρίζουν σε βάρος τους.
Όπως οι εργολάβοι των συνεργείων καθαρισμού που δημιουργούν θύματα σαν την συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, όπου κάποιοι μπράβοι της έριξαν βιτριόλι. Το θυμάστε; Είμαι σίγουρος πως το ξεχάσατε γιατί τα επίκαιρα γεγονότα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα, και δεν μπορούν να απορροφηθούν όλες οι πληροφορίες , στον ανθρώπινο εγκέφαλο.
Κατά την ταπεινή μου γνώμη το σωστό και δίκαιο είναι να προσλάβει ο δήμος όσους εργάτες καθαριότητας χρειάζονται σε μόνιμη βάση. Να πληρώνονται κανονικά σύμφωνα με τις κλαδικές τους συμβάσεις. Επειδή όμως υπάρχουν σφιξίματα οικονομικά και απαγορεύονται οι προσλήψεις, ας προσλάβουν εργαζόμενους με συμβάσεις έργου. Δεν είναι ότι καλύτερο αλλά το μη χείρον βέλτιστων.
Θυμάμαι ότι το χαιρέτησε ως μέγα γεγονός από το «Βήμα» ο δεξιόστροφος δημοσιογράφος Γιάννης Μαρίνος, πριν αρκετά χρόνια όταν «πρωτοπόρησε» ο σοσιαλιστής τότε δήμαρχος Γιώργος Τζανακάκης στην ανάθεση της καθαριότητας στους εργολάβους καθαριότητας. Όταν σε παινεύει λένε ο αντίπαλος σου να φυλάγεσαι.
Η σοσιαλιστές και δεξιοί ανακατεύτηκαν και δεν γνωρίζουν ποιος είναι ποιός;
Μήπως γνωρίζεται πως ονομάζει ο σπουδαίος Πολωνός κοινωνιολόγος ΖΥΓΚΜΟΥΝΤ ΜΠΑΟΥΜΑΝ τους μετανάστες που χρησιμοποιούν οι εργολάβοι καθαριότητας αντί πινακίου φακής; «Ανθρώπινα απορρίμματα» του καπιταλιστικού συστήματος.
Ας σκεφθούμε όλοι μας εάν θέλουμε να ζούμε σε τέτοια κοινωνία..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου