Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΚΗΣ
«Ένα παράξενο βιβλίο κυκλοφόρησε, με λόγια μέσα του περίεργα γραμμένα; Παρά το τρέξιμο ελάχιστα προχώρησε, μα δεν πουλήθηκε αντίτυπο κανένα». Αντώνης Λιοδάκης από την συλλογή «Ακροθιγώς».
«Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου» είναι μία από τις προσφυείς ατάκες
του καραγκιόζη στο θέατρο σκιών όπου πρωταγωνιστεί. Τα λόγια του καραγκιόζη μου θύμισαν οι δημοσιογραφικές «πληροφορίες» εντός ή εκτός εισαγωγικών ότι το περιβόητο ΔΝΤ. θα απαιτήσει μείωση του κόστους παραγωγής , με μειώσεις μισθών και στο ιδιωτικό τομέα. Με πρόσχημα την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας το διεθνές κεφάλαιο με τον εκπρόσωπο του επί της γης που ονομάζεται Δ.Ν.Τ. συμπιέζει τους μισθούς και απορυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις. «Είναι καλό πράγμα το ΔΝΤ γιατί διαθέτει τεχνογνωσία» μας λένε κάποιοι μεγαλοχρηματιστές από τα τηλεοπτικά κανάλια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Τέτοια τεχνογνωσία η οποία θα υπηρετεί μονόπλευρα το τραπεζικό κεφάλαιο, και τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους είναι μεγάλη συμφορά την οποία υπόκεινται οι εργαζόμενοι .Με σκληρά αντεργατικά μέτρα επιβαλλόμενα άνωθεν, διαρρηγνύεται η όποια συναίνεση και ο διάλογος μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Μάλιστα κυρίες και κύριοι. Εκεί κατάντησε τους Έλληνες εργαζόμενους το δικομματικό σύστημα της μεταπολίτευσης.
Με τα περισσότερα λάθη,{ κακή διαχείριση κλοπές ρουσφέτια και λαμογιές} την τελευταία περίοδο του Κωστάκη Καραμανλή. Μπορεί ο «θείος « έστω και καθ`υπερβολήν από τους δεξιούς φίλους του, να χαρακτηρίζεται «Εθνάρχης» ο ανιψιός όμως νομίζω ότι θα πάρει ακόμη και από την παράταξη του το προσωνύμιον « Κωστάκης ο β/ο μικρός» κατά το «Ναπολέων ο Γ? ο μικρός» στην μετά τον μεγάλο Ναπολέοντα εποχή στην Γαλλία. Ο διάδοχος του Καραμανλή στην παράταξη της δεξιάς, ο Αντώνης Σαμαράς με μεγάλη υποκρισία καμώνεται πως υποστηρίζει τα συμφέροντα των εργαζομένων, και αποστρέφεται μετά βδελυγμίας το ΔΝΤ με το επιχείρημα άκουσον, άκουσον ότι ο πρόεδρος του, ο Ντομινίκ Στρος Καν είναι «σοσιαλιστής» όπως και της Ε.Κ.Τ. ο Ζαν Κλωντ Τρισέ. Στην ουσία βέβαια στηρίζει την πολιτική του ΠΑΣΟΚ το οποίο εφαρμόζει βεβαίως, βεβαίως και «γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε» νεοφιλελεύθερη πολιτική. Είναι τέτοιο το πολιτικό θράσος της Ν.Δ. ώστε να διαλαλεί δημοσίως με δηλώσεις του Ο ΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΌΠΟΥΛΟΣ κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι οι «νεοφιλελεύθεροι σοσιαλιστές»
Μπράβο «κόκκινε» Πάνο λαϊκιστή που ασκείς «αριστερή αντιπολίτευση».
Καλό θα ήταν οι κύριοι εκπρόσωποι τη δεξιάς να έλεγαν στους γνωστούς και φίλους τους, τους οποίους εκπροσωπούν ,να φέρουν τα δέκα δισεκατομμύρια τις καταθέσεις οι οποίες βγήκαν στην Κύπρο κυρίως, επειδή οι «πατριώτες» φοβούμενοι ότι θα χαθούν τα «τίμια λεφτουδάκια τους» που τα απέκτησαν με τον «ιδρώτα του προσώπου τους, άλλαξαν πατρίδα».{Διότι όπως είναι γνωστό το κεφάλαιο πηγαίνει όπου υπάρχει το κέρδος και δεν έχει πατρίδα.}Να κάνουν και καμία επένδυση να προκόψει ο τόπος .Ή μήπως προτιμούν να βγάζουν εύκολα κέρδη από τις μετοχές φούσκες; Εάν γίνει μείωση μισθών στο ιδιωτικό τομέα θα ωφεληθούν μερικοί μεγάλοι όμιλοι που απασχολούν πολύ προσωπικό. Η οικονομία δεν θα ανακάμψει έτσι, αλλά θα μπει σε βαθύτερη ύφεση. Με μισθούς Κίνας και με τιμές Ευρώπης πως θα ανακάμψει η οικονομία; Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου