Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Η ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Εκεί που τελειώνουν τα όνειρα , εκεί αρχίζει η ζωή μας κι α πόσο ανυποψίαστα ζήσαμε…» Τάσος Λειβαδίτης
Βλέποντας την συμπεριφορά της κραταιάς Γερμανίας που εκπροσωπείτε από την συντηρητική σιδηρά καγκελάριο κα Αγκέλα Μέρκελ. Δεν μπορώ παρά να αναφωνήσω, το παλιό σύνθημα τη ανανεωτικής αριστεράς. «’Όχι στην Ευρώπη των Μονοπωλίων, ναι στην Ευρώπη των λαών» . Εσύ φωτισμένε σύντροφε Λεωνίδα Κύρκο που συνάρπαζες με την ρητορική σου δεινότητα τα πλήθη έφυγες νωρίς.{Όχι βέβαια με την έννοια της φυσικής σου απουσίας}.
Η Αγκέλα Μέρκελ με τους ακραιφνείς φιλελεύθερους συνεταίρους της, πιέζει για ακόμα μεγαλύτερη λιτότητα την Ελληνική κυβέρνηση. Να ξεζουμιστεί εντελώς ο μισθωτός και ο συνταξιούχος ,να μειωθεί ο δημόσιος τομέας που ούτως ή άλλως και συκοφαντημένος είναι, και κακομεταχειρισμένος από το πολιτικό σύστημα , να μειωθούν οι δαπάνες για την υγεία , και την παιδεία για να εισπράξουν οι Γερμανικές και Γαλλικές τράπεζες τα 120 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ελληνικό δημόσιο χρέος.
Ακόμη και έντιμοι Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές δηλώνουν συναισθανόμενοι την Ελληνική δυσχέρεια ότι πρέπει η Ελλάδα να αναδιαπραγματευτεί το χρέος της και να δώσει 70%ι- 80% του χρέους, ανάλογα με την συμφωνία δεδομένου ότι οι Γερμανογαλλικές τράπεζες κέρδισαν πολλά χρήματα από την Ελλάδα. Η Ελλάδα όμως αρνείται διότι φοβάται μήπως δυσαρεστήσει τις αγορές. Δηλαδή τις τράπεζες και το διεθνές κεφάλαιο. «Έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις με ποιούς θα πάς και ποιούς θα αφήσεις» τραγουδούσε τα χρόνια της νιότης του ο Έλληνας τροβαδούρος Διονύσης Σαββόπουλος .Δυστυχώς η Ελλάδα αποφάσισε να φερθεί με υποτέλεια στις αγορές, οι οποίες δεν ορρωδούν προ ουδενός .Ο αμείλικτος πόλεμος των αγορών και η κερδοσκοπία εναντίον της χώρας μας συνεχίζεται. Η Στάνταρτ και Πουρ υποβαθμίζει έτι περισσότερο την χώρα μας. Τα ασφάλιστρα πτώχευσης τα περιβόητα «σι ντι ες» βρίσκονται στα ύψη. Ο πόλεμος του δολαρίου εναντίον του ευρώ αποβαίνει σε κατς για γερούς πυγμάχους. Οι διεθνής κερδοσκόποι Σόρος και Πόλσον με τα γιγαντιαία «χέντζ φάντς» επιτίθενται εναντίον των κρατικών οικονομιών Σκόπευσαν παλιότερα στην στερλίνα. Τώρα μέσω της Ελλάδας πυροβολούν στο ευρώ. Αύριο σειρά έχει η Πορτογαλία και η Ισπανία. Ο πρόεδρος Ομπάμα προσπαθεί να βάλει φρένο στην κερδοσκοπία και τον μπλοκάρει το κογκρέσο. Ο Ελληνικός λαός μαζί με τους Ευρωπαίους παρακολουθεί εμβρόντητος την «Ελληνική τραγωδία» και τα παιγνίδια της διεθνούς κερδοσκοπίας. Μη γνωρίζοντας τα πολύπλοκα παίγνια των αγορών οι Έλληνες και Ελληνίδες πανικόβλητοι προβαίνουν σε αναλήψεις από τις τράπεζες και τα χώνει σε κασέλες και ντουλάπια. Ο ασύδοτος καπιταλισμός των αγορών που κυριαρχεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα περνάει την μεγαλύτερη κρίση της νεότερης ιστορίας του. ΄Εμμεινε χωρίς αντίπαλο μετά την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού και για να επιβιώσει προσπαθεί να φάει τις σάρκες πρώτα, έπειτα τα κόκαλα των λαών. Η αριστερά διεθνώς ζαλισμένη από την ήττα αδυνατεί να αρθρώσει εναλλακτικές λύσεις χωρίς να καταλυθεί η δημοκρατία και η ατομική ελευθερία. Το Ιταλικό κομμουνιστικό κόμμα, που ευαγγελιζόταν ένα φιλελεύθερο σοσιαλισμό με «ανθρώπινο πρόσωπο» δεν υφίσταται πλέον σαν παράταξη. Στην Ιταλία κυριαρχεί ο μεγιστάνας της βιομηχανίας και των μίντια Μπερλουσκόνι με την ακροδεξιά . Τα κοινωνικά κινήματα τα οποία κυνηγούσαν κατά πόδας τους «G7» και είχαν κι ένα νεκρό στην Γένοβα δείχνουν να έχουν ατονήσει.. Και ενώ ο δυτικός κόσμος βρίσκεται σε αδυναμία και κρίση ο γίγαντας που λέγεται Κίνα περνάει φρενίτιδα ανάπτυξης. Κι από κοντά και η Ινδία ,Ρωσία ,Βραζιλία. Το μέλλον για τους λαούς είναι άδηλο και οι νύχτες είναι γκαστρωμένες. Ελπίζουμε να μη κυοφορήσουν φρίκη πολέμους και καταστροφές. Γιατί σε τέτοιες δύσκολες ώρες οι ηγέτες φέρονται με μεγάλη παράνοια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου