Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΟΙ ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΒΕΚΡΗ
«Πάντα στον νου σου νάχεις την Ιθάκη. Το φθάσιμον εκεί ειν` ο προορισμός σου». Κ.Π. Καβάφης.
Ο δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Βεκρής παλαιό και έμπειρο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ έστρεψε τα πυρά του εναντίον του νομάρχη Χανίων Γρηγόρη Αρχοντάκη, και «φαρμακοποιού της γωνίας» αποκαλούμενου», στην ένταση της προηγούμενης προεκλογικής περιόδου. Είπε ο κ Βεκρής ότι εύκολα ο κ Αρχοντάκης γράφτηκε και ξεγράφτηκε στην ΝΔ. και τώρα το παίζει «ανεξάρτητος» προσβλέποντας να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ. Στο παρελθόν είχε συμβεί αυτό με επιτυχία είπε ο κ Βεκρής αλλά μιλάμε για ανόμοια μεγέθη. Εννοούσε ο κ. Βεκρής για όσους δεν κατάλαβαν, την διαφορά διανοητικών μεγεθών μεταξύ Γ.Κατσανεβάκη και Γρηγόρη Αρχοντάκη. Ασφαλώς κ Βεκρή οι δύο «ανεξάρτητοι» είναι ανόμοια μεγέθη. Ο Γ.Κατσανεβάκης είναι πανύψηλος ίσαμε δύο μέτρα, φέρνει στο μπόι του ψηλού Κ. Μητσοτάκη, ενώ ο Γρηγόρης έχει το ύψος του Μαρκογιαννάκη. Δεν υπερβαίνει το ένα και εξήντα πέντε. Με την ευκαιρία θα σας διηγηθώ ένα σχετικό ανέκδοτο. Στην εποχή του ,ο Βασιλέας Όθωνας με την συνοδεία του επισκέφθηκε ένα Δήμο της Πελοποννήσου. Κατά την διάρκεια του γεύματος ο Δήμαρχος που σημειωτέον ήταν αγράμματος έλεγε διάφορες βλακείες. Ο Όθωνας κάποια στιγμή θύμωσε και του λέει αγανακτισμένος . «Είστε πολύ χονδρός κε Δήμαρχε». Αυτός δεν κατάλαβε τον υπαινιγμό
και απάντησε. «Και που να δείτε τον αδελφό μου μεγαλειότατε είναι πολύ πιο χονδρός από εμένα».
Ο ΠΛΑΣΙΕ ΚΑΙ Ο ΕΜΠΟΡΟΣ
Ο επαγγελματίας πλασιέ Γιάννης Γιαννάκης τακτικά περνούσε από το μαγαζί του πελάτη του Γιώργου Γεωργίου, πουλώντας του διάφορα εμπορεύματα κι ο οποίος πάντα πλήρωνε με γραμμάτια και μεταχρονολογημένες επιταγές. Κάποια εποχή οι δουλειές του Γεωργίου είχαν κάμψη και δυσκολευόταν να εκπληρώσει τις οικονομικές του υποχρεώσεις , προς τον πλασιέ. Ανήσυχος δεν μπορούσε να τον πάρει ο ύπνος.
Αποφάσισε να πάρει τηλέφωνο τον πλασιέ για να του πει το πρόβλημα του. «Έχω αναδουλειές του λέει και δεν μπορώ να σε πληρώσω». Από τότε έχασε τον ύπνο του ο πλασιέ.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Λένε ότι όταν χρωστάτε στην τράπεζα χίλια ευρώ εσείς έχετε το πρόβλημα. Όταν όμως χρωστάτε ένα εκατομμύριο ευρώ τότε η τράπεζα έχει το πρόβλημα. Λέτε να το κατάλαβαν η Μέρκελ και ο Σαρκοζύ ότι οι τράπεζες τους έχουν το πρόβλημα και έδωσαν το πράσινο φως για τα δάνεια;
Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΙΑ ΚΤΙΡΙΑ
Με την δημιουργία του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ κάποιοι Δημαρχίσκοι θα χάσουν τις καρέκλες τους και αντιδρούν με δριμύτητα.
Μία απορία έχω και δεν γνωρίζω αν θα μου απαντήσει κανείς από τις σημερινές «σατραπείες» Πόσα δημαρχεία κτίστηκαν για να στεγασθούν οι προσωρινοί «σατράπες» των Ελληνικών «σατραπειών»; 400-500; Και πόσα χρήματα ξοδεύτηκαν; Τώρα τι θα απογίνουν τα απαστράπτοντα αυτά κτίρια; Αυτόματα μου έρχονται στο νου οι στίχοι του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή Κ.Π.Καβάφη. «Τι κούφια λόγια ήσανε αυτές οι βασιλείες».
«Έλεγα να`φευγα ταξίδι μακρινό, ξένους λαούς και ξένους τόπους να γνωρίσω για να μη βλέπω όσα με κάνουν να πονώ, μα τι να φύγω, που πονώ και θα γυρίσω» {ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΙΟΔΑΚΗΣ Από τη συλλογή «ΑΚΡΟΘΙΓΩΣ}.
5.500 ΓΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
Τώρα που η χώρα βρίσκεται σε δεινή θέση, την χειρότερη μετά την Γερμανική κατοχή και οι ξένοι στους οποίους είμαστε υποτελείς, δούλοι και υπόλογοι, αποφασίζουν να περικόψουν δώρα και μισθούς στους εργαζόμενους. Τώρα η βουλή, ο πρόεδρος της απεφάσισε να δώσει «δώρο» 5.500 ευρώ σε κάθε βουλευτή, για τεχνολογικό εξοπλισμό. Δεύτερο σκάνδαλο μετά τον διορισμό από τον πρώην πρόεδρο της βουλής Δημήτρη Σιούφα των 160 διορισμένων στην βουλή συγγενών των βουλευτών. Κατά τα άλλα ο πρόεδρος της βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος εισήγαγε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό στους πανέλληνες για την εθελοντική συνδρομή στο δημόσιο χρέος. Αυτοί η πολιτική τάξη θέλει μπουγέλωμα, και δημόσιο διασυρμό από την πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.
Έγινε τέτοια κατάχρηση από τους πολιτικούς ο αγώνας των Ελλήνων για την απόκτηση δικαιωμάτων και Συντάγματος την 3η Σεπτέμβρη το 1843, επί βασιλείας Όθωνος όπου το Σύνταγμα κοντεύει να μείνει ένα κενό γράμμα.
Η κομματοκρατία και η παντοδυναμία των πολιτικών, μαζί με την αλλαζονεία της εξουσίας μας έφεραν σε αυτό το χάλι. Εδώ ταιριάζει η παροιμία. «Άλλος γαμ.. κι άλλος πληρώνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου