Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ;
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Για να επισκεφθείτε γιατρό στο πολύπαθο ΙΚΑ Χανίων, ή να κάνετε εργαστηριακές εξετάσεις χρειάζεται να περιμένετε ένα μήνα. Και όχι μόνο . Εκεί που περιμένατε με Ιώβιο υπομονή να έρθει η σειρά σας ,εάν δεν είναι επείγουσα η περίπτωση σας, σας παίρνουν στο τηλέφωνο και σας λένε ότι ο γιατρός θα απουσιάσει και ότι πρέπει να κλείσετε νέο ραντεβού, και να περιμένετε άλλο ένα μήνα. Φτου από την αρχή και ξανά προς την δόξα τραβά. Τι διάλυση συστήματος υγείας, και ΙΚΑ είναι αυτή μεγαλοδύναμε Θεέ μου.
Ή μήπως το κάνουν σκόπιμα και σας στέλνουν προς τα ιδιωτικά κέντρα υγείας, αν έχετε βέβαια να πληρώσετε. Αλλά και στο κρατικό νοσοκομείο να πάτε θα περιμένετε άλλο ένα μήνα ή θα τινάξετε τα…πέταλα. Γιατί ανέχεται το συνδικαλιστικό κίνημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων αυτή την κατάντια του ΙΚΑ και του ΕΣΥ γενικότερα, και δεν αντιδρά δυναμικά; Ώστε ο ευτραφής αντιπρόεδρος Θ. Πάγκαλος είχε δίκιο που έλεγε ότι οι περισσότεροι συνδικαλιστές είναι του ΠΑΣΟΚ και δεν θα αντιδράσουν στα αντιλαϊκά μέτρα?. Οι μισοί λοιπόν είναι του ΠΑΣΟΚ, κι οι άλλοι μισοί των άλλων κομμάτων. Με τους εργαζομένους και τα συμφέροντα τους δεν είναι κανείς; Έτσι ρωτάω από περιέργεια χωρίς να περιμένω απάντηση.
Η ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΤΗ ΜΙΝΩΟΣ;
Να πάει η λαϊκή στη Μίνωας ή να μη πάει; Γιατί βρε φίλοι λαϊκατζήδες να θέλετε να μετακομίσετε από τα μπαλκόνια της εξουσίας στα δικαστήρια, όπου γειτονεύετε με το Νομαρχιακό Μέγαρο, και το Μέγαρο όπου διακονείται η Θέμις, και να οδεύσετε στα κατώγεια ,κάτω στην συνοικία του πληρωμένου έρωτα; Αμάν πια δεν ντρέπεστε λίγο; Εκεί όπου θήτευσε όπως πληροφορήθηκα μέχρι και η περίφημη τραβεστί Τζένη Χειλουδάκη. Την θυμάστε την Τζένη που ερωτεύτηκε τον εισαγγελέα και ενέπνευσε τον συνθέτη Μανώλη Ρασούλη να μελοποιήσει στίχους όπως αυτούς¨«Γεια σου κυρ εισαγγελέα με την Τζένη την ωραία.». Και τώρα να σοβαρευτούμε. Ποιός όμως αντιδρά και καθυστερεί να επανέλθει η λαϊκή στη οδό Μίνωος όπου ομολογουμένως εξυπηρετεί περισσότερο το κοινό; Πιθανόν να αντιδρούν οι έμποροι όπως άκουσα και τον αντιπρόεδρο τους να λέει σε καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή ότι «Το Σάββατο χάνονται 600 θέσεις πάρκιν κι ότι και το ξενοδοχείο της περιοχής έχει καταφύγει στα δικαστήρια». Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι οι έμποροι ρουχισμού ψιλικών και υποδημάτων της λαϊκής, που είναι πολυάριθμοι κάνουν ανταγωνιστική ζημία στο στεγασμένο εμπόριο, το οποίο πληρώνει τσουχτερά ενοίκια , και υφίσταται τακτικά τους ελέγχους της εφορίας. Όμως σε μία ανοιχτή οικονομία όλοι πρέπει να έχουν θέση κάτω από τον ήλιο. Πόσο μάλλον οι λιανοπωλητές μικρέμποροι της λαϊκής οι οποίοι είναι φτωχοί άνθρωποι και αδύνατος κρίκος. Δεν παύει όμως όλοι να πρέπει είναι ίσοι κάτω από τον νόμο, κι ο ανταγωνισμός επιβάλλεται να γίνεται κάτω από τους ίδιους όρους.
Δηλαδή να βάλουν και οι μικρέμποροι των λαϊκών αγορών ταμιακές μηχανές, και να φορολογούνται σύμφωνα με το εισόδημα τους όπως και να αποδίδουν τον ΦΠΑ.
Κατά τα άλλα πρέπει να γνωρίζει το στεγασμένο εμπόριο- όχι ότι δεν το γνωρίζει -ότι τον τζίρο τον έχουν χάσει από τα πολυκαταστήματα των Ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών. Προς τα εκεί πρέπει να στρέψουν την προσοχή τους κι όχι προ τους πιο αδύνατους συναδέλφους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου