Τρίτη 6 Απριλίου 2010

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΘΕΟΡΤΙΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ.Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Τα θεμέλια μου στα βουνά και τα βουνά σηκώνουν οι λαοί στον ώμο τους
και πάνω τους η μνήμη καίει άκαυτη βάτος. Οδυσσέας Ελύτης{ το άξιον εστί}
Το Πάσχα τελείωσε μαζί με το τριήμερο των διακοπών.
Θα ξαναγυρίσουμε πάλι στην θλιβερή πραγματικότητα του δημόσιου χρέους, και των γνωστών προβλημάτων που ταλανίζουν τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος έδωσε συνέντευξη σε Πορτογαλική εφημερίδα και δήλωσε ότι θα έρθει και η σειρά της Πορτογαλίας με την κερδοσκοπία των σπρέντς. Πλαγιοβόλησε την πολιτική της ΓΕΡΜΑΝΊΑΣ και της συντηρητικής καγκελαρίου Αγκέλας Μέρκελ η οποία δεν επιθυμεί οικονομική ένωση της Ευρώπης, και κοινοτική αλληλεγγύη των συνεταιρισμένων κρατών, αλλά κυριαρχία της πιο άγριας μορφής των καπιταλισμού, αυτή των ασύδοτων αγορών.
Σε αυτό το παιγνίδι ισχύος κερδισμένη είναι η ισχυρότερη δύναμη, όπου δεν είναι άλλη από την Γερμανία. Αναβιώνει ο Γερμανικός Εθνικισμός ο οποίος ανέβασε τους ναζί στην εξουσία. Με την σύγχρονη μορφή της δικτατορίας των αγορών.
Δήλωσε επίσης σε συνέντευξη της « η φράου νάϊνε» όπως την αποκαλεί ο διεθνής τύπος ότι σε περίπτωση που δανείσει η Γερμανία την Ελλάδα θα την δανείσει με επιτόκιο 6,5% όσο την δανείζουν και οι αγορές. Πολλές πισώπλατες μαχαιριές δίνει τώρα τελευταία η Μέρκελ στην Ευρωπαϊκή ιδέα. Από την αρχή βέβαια όπου σχεδίασαν οι μεγάλοι {βλέπε Γερμανογαλλικός άξονας}
την αρχιτεκτονική του ενιαίου νομίσματος δηλαδή του «ΕΥΡΩ» έλεγε τότε ο Συνασπισμός της Αριστεράς, και το ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα, ότι αυτό το σχέδιο δεν είναι ΟΝΕ αλλά μονάχα ΝΕ. Τώρα πληρώνουν οι αδύναμες οικονομίες του νότου αυτόν τον σχεδιασμό ο οποίος απέβη εις όφελος των ισχυρών βορείο-Ευρωπαϊκών κρατών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου