Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

elet@enet.gr Η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι ένας γιγαντιαίος, γραφειοκρατικός οργανισμός. Στον οργανισμό αυτόν κυριαρχούν οι μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, Γερμανία, Γαλλία.
Η Γερμανία βεβαίως σέρνει το χορό, η οποία ισχυροποιήθηκε τόσο μετά την επανένωσή της ώστε να επιβάλλει τους όρους της στην Ευρώπη. Η Γερμανία κέρδισε από την ελληνική κρίση χρέους και την εξυπηρέτησή του 10 δισ. ευρώ.

Οι διεθνείς παρατηρητές μιλούν για μια γερμανική Ευρώπη πλέον, κατακτημένη διά της οικονομίας κι όχι διά των όπλων, όπως στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Σήμερα οι λαοί, όπως λέει κι ο ποιητής, βρίσκονται "ανεπαισθήτως έξω" από τα τείχη της ευημερίας εξαιτίας της γερμανικής πειθαρχίας. Στην Ε.Ε. αλλά και διεθνώς κυριαρχεί ο νεοφιλελευθερισμός, που έχει εδώ και τριάντα χρόνια αφήσει ελεύθερες τις αγορές να αφηνιάζουν εις βάρος των λαών. Ο καζινοκαπιταλισμός βρίσκεται σε έξαρση και οι λαοί σε κατάπτωση.

Ας μη μιλάμε για δημοκρατία όταν έχει απομείνει ένα πουκάμισο αδειανό, ένα κέλυφος με άδειο περιεχόμενο. Ο βασιλιάς είναι γυμνός και ανυπόδητος. Οπως υπάρχουν οι εταιρείες-κελύφη στα χρηματιστήρια και εισέρχονται αδαπάνως οι νέες εταιρείες, έτσι αδαπάνως λειτουργεί και η "δημοκρατία" των πολυεθνικών και του μεγάλου κεφαλαίου εις βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων. Μπορεί να απέτυχε το κομμουνιστικό πείραμα, αλλά το ίδιο απέτυχε και το ακροφιλελεύθερο.

Δεν λέω ότι μπορούν με ατελείς ανθρώπους να δημιουργηθούν επίγειοι παράδεισοι. Αυτό όμως δεν είναι άλλοθι για να αφήνουμε τη ζωή μας να μας την κάνουν κόλαση».

Μανούσος Γ. Δασκαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου