Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστροφή
Έντυπη Έκδοση
Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011
Σύστημα υγείας
elet@enet.gr Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, πιστός υπηρέτης της τρόικας και των συνταγών της, με τη δήθεν «αναμόρφωση» προσπαθεί να διαλύσει ό,τι απέμεινε από το άθλιο «εθνικό σύστημα υγείας».
Στο στόχαστρο έβαλε επίσης τους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι, δεν είναι περισσότεροι από τον μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε. Το κράτος χρειάζεται οργάνωση και όχι διάλυση.

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος, που νομίζει ότι μπορεί μελλοντικά να γίνει αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, πατώντας επί πτωμάτων θα μείνει στην Ιστορία ως ο υπουργός που δεν σεβάστηκε τα 200 ευρώ επίδομα του ΟΓΑ και τα 400 του ΙΚΑ των ψυχικά ασθενών, που ζουν μόνιμα στις ψυχιατρικές δομές.

Με νόμο τα κατέσχεσε υπέρ των ψυχιατρικών νοσοκομείων, για να μην έχουν οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας που είναι οι ψυχικά πάσχοντες -οι οποίοι δεν μπορούν να διεκδικήσουν δικαιώματα και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους-, ψιλά ούτε για ένα τσιγάρο της παρηγοριάς ούτε για μια τυρόπιτα από το κυλικείο για να συμπληρώσουν το φτωχό συσσίτιο του ιδρύματος.

Θα πρέπει να πάρει πρωτοβουλία ομάδα ενεργών πολιτών, να τον προτείνει στη Σουηδική Ακαδημία για Νόμπελ ανθρωπισμού, ανάλογο της μητέρας Τερέζας. Μπράβο του. Αξιος ο μισθός του. Σίγουρα του πρέπει μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες ως "ο πρωτοπόρος ο άγιος των φτωχών"»

Μανούσος Δασκαλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου