Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Ελληνικές ελίτ
elet@enet.gr Το κράτος σίγουρα είναι αμαρτωλό και ανοργάνωτο. Ποιος όμως δημιούργησε το ελληνικό κράτος; Η άρχουσα ελίτ, η οποία έκανε ένα κράτος πελατειακό, κλεπτοκρατικό και σπάταλο, χωρίς ταυτόχρονα να προσφέρει υπηρεσίες στον πολίτη.
Παρ' όλη την ανοργανωσιά του κράτους, οι άρχουσες οικονομικές κρατικοδίαιτες ελίτ δεν εμποδίστηκαν να απομυζήσουν τον πλούτο του ελληνικού λαού.

Αν οι πολιτικές ελίτ έπαιρναν συνεχώς νέα δάνεια χωρίς να ενημερώνουν του Ελληνες, οι δημόσιοι υπάλληλοι φταίνε; Αν το κράτος δεν οργανώθηκε σωστά, οι πολίτες φταίνε; Μην πυροβολείτε άσκοπα τους δημοσίους υπαλλήλους.

Γιατί θα πρέπει να λιγοστέψει το κράτος και να απορρυθμιστούν οι εργασιακές σχέσεις και να κυριαρχήσει η αγορά; Για να κάνει τους Ελληνες δουλοπάροικους; Αν φταίνε οι πολίτες σε κάτι είναι διότι δεν ζητούσαν άπλετο φως από τους πολιτικούς που κυβέρνησαν τον τόπο. Τώρα η τρόικα ζητά πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και κλείσιμο ζημιογόνων Οργανισμών. Εντάξει, να κλείσουν οι ζημιογόνοι Οργανισμοί, αλλά οι εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό τομέα γιατί απορρυθμίζονται; Για να βρει η εργοδοσία φθηνό εργατικό προσωπικό με μισθούς Κίνας; Εστω Βουλγαρίας, και να προβεί σε επενδύσεις;

Ποιος όμως εχέφρων επιχειρηματίας επενδύει με αυτή τη βαριά ύφεση; Εκτός αν είναι ο εμίρης του Κατάρ που μπήκε σε δύο μεγάλες τράπεζες όταν οι μετοχές τους βρίσκονταν στον πάτο.

Θα έρθουν λένε οι Γερμανοί βιομήχανοι να επενδύσουν αλλά θέλουν ειδικές ζώνες, όπου δεν θα ισχύει η εργατική και η φορολογική νομοθεσία. Καλύτερα η Ελλάδα να αλλάξει ονομασία σε Μπανανία και η Ευρώπη των λαών, σε Ευρώπη των λύκων και των άγριων θηρίων».

Μανούσος Δασκαλάκης

Αθήνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου