Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

51]Μετά το δυστύχημα που συνέβη στον μικρό Αχιλλέα, και την απώλεια της απαγωγέως του Ουρανίας, το παιδί βρέθηκε μόνο και έρημο στους πέντε δρόμους. Δεν είχε που την κεφαλή κλίναι. Η αστυνομία χωρίς να πραγματοποιήσει ιδιαίτερη έρευνα, παρέδωσε το παιδί σε ίδρυμα. Στο ίδρυμα έδωσαν το ονοματεπώνυμο των απαγωγέων του.
Σαν να άρχισε εκεί να συνέρχεται διότι του φέρθηκαν ανθρώπινα, το έπλυναν του έδωσαν καθαρά ρούχα ,τροφή και στέγη, και ένοιωσε ότι ήταν κανονικός άνθρωπος.
Ήταν ένα παιδί προνηπιακής ηλικίας που απήχθη από μια απαίσια τσιγγάνα, η
οποία το έβαλε να γυρνάει μαζί της στους δρόμους και να ζητιανεύει. Η βίαιη αποκοπή από τους φυσικούς του γονείς, ήταν ένα τράνταγμα για την ψυχούλα του μικρού παιδιού.
Η περιπέτεια να σέρνεται ξαφνικά, από την τσιγγάνα στους δρόμους της Αθήνας, του δημιούργησε μεγάλο άγχος και ανασφάλεια σε μια πολύ μικρή ηλικία, στην οποία είχε ανάγκη την ασφάλεια, και την αγάπη των γονέων του.
Από μια άποψη το παιδάκι στάθηκε τυχερό, γιατί μέσα σε έξη μήνες, υιοθετήθηκε από ένα άτεκνο ζευγάρι, και απόκτησε οικογένεια.
Έχει αποδειχτεί ότι οι γονείς που δεν έχουν παιδιά, και λαχταρούν ένα παιδί στις πλείστες των περιπτώσεων, χαρίζουν στο θετό παιδί όλη την
αγάπη τους και την στοργή τους , όπως και οι φυσικοί γονείς.

«Οι ωδίνες της σελήνης
και οι κραυγές της μέρας που γεννήθηκε,
χάθηκαν σαν μια σταγόνα αίμα
στην απεραντοσύνη της θάλασσας.»

Χρήστος Μαχαιρίδης

Έτσι και στην περίπτωση του μικρού Αχιλλέα το ανδρόγυνο, που το υιοθέτησε ,ήταν μια ζεστή φωλιά για το πονεμένο και τρυφερό σπουργιτάκι.
Στο ζεστό αυτό περιβάλλον είχε τα παιχνίδια του, είχε το δικό του δωμάτιο, και το κυριότερο, την αγάπη και την στοργή του ζευγαριού.
Σε γαλήνια ατμόσφαιρα θα γινόταν η διαπαιδαγώγηση του, και η διαμόρφωση του χαρακτήρα του, από κοινού με το σχολείο και τον κοινωνικό περίγυρο.
Το ανδρόγυνο ήταν κα οι δύο γύρω στα σαράντα, ο άνδρας ψηλός με αθλητικό σώμα, και η γυναίκα μετρίου αναστήματος, με σώμα καλοσχηματισμένο, φορούσε γυαλιά με χρυσό σκελετό.
Ο άνδρας ονομαζόταν Κυριάκος και εξασκούσε το επάγγελμα του καθηγητή των μαθηματικών .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου