Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Χάμω στην άμμο χτίσανε παλάτια οι αγάδες, με χρήματα που αποχτήσανε από τους φτωχούς ραγιάδες. Νομίσανε πως ήσανε του κόσμου αφεντάδες. Στον ουρανό καθίσανε στη γη οι δουλευτάδες.. Μα δεν υπολογίσανε. Τα χρέη σκαλοπάτια, βοριάδες τα λυγίσανε. Πύργους Βαβέλ παλάτια, Θεοί δεν τα βλογήσανε και γίνανε κομμάτια.»
[ ΝΙΚΟΣ ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ]
ΚΤΥΠΉΣΕ ΠΑΛΙ Ο ΕΠΙΤΙΜΟΣ
Ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ. κος Κ. Μητσοτάκης διέμεινε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, γραπτές δηλώσεις όπου δηλώνει ακόμη μια φορά ότι πρέπει να λέγονται «αλήθειες στον λαό», και ότι πρέπει να παρθούν σκληρά μέτρα με διαρκή λιτότητα. Εννοεί βέβαια λιτότητα για τους φτωχούς και τους μη έχοντες, και κατέχοντες κι όχι για την οικονομική αριστοκρατία.
Oι δηλώσεις του επίτιμου είναι συνεχώς επαναλαμβανόμενες επί δεκαετίες, και μοιάζει με μαθητή δημοτικού που της επαναλαμβάνει για της εμπεδώσει και της αναφέρει σωστά στο δάσκαλο του στο σχολείο. Στην προκειμένη περίπτωση το μάθημα αυτό το επαναλαμβάνει για να το ακούν οι αγορές, το μεγάλο κεφάλαιο και τα κέρδη στα οποία υποκλίνεται ευλαβικά. Είναι αλήθεια ότι ο επίτιμος εισπράττει τρις συντάξεις από το δημόσιο; Κάτι είχα ακούσει πέρυσι στην εκπομπή του Τριανταφυλόπουλου. Αλλά δεν είμαι σίγουρος μπορεί να είναι και φτωχός ο ψηλός, και να χρειασθεί να του στείλει το κράτος επίδομα αλληλεγγύης σε κάποια από τις βίλες του.
Σχολιαστές Αθηναϊκών εφημερίδων γράφουν ότι οι δηλώσεις του Μητσοτάκη απευθύνονται στον Αντώνη Σαμαρά για να μη συμφωνήσει στην ήπια πολιτική της κυβέρνησης στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στο προεδρικό μέγαρο υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας.
Κατανοούμε την πίκρα του ανθρώπου που δεν έζησε, να καμαρώσει, την πρωτότοκη κόρη του αρχηγό κόμματος της Ν.Δ. και αυριανό πρωθυπουργό. Ηττημένη μάλιστα από ένα άσπονδο φίλο του, και πρώην υπουργό του, τον Αντώνη Σαμαρά.
Καλά ντε δεν είναι ανάγκη να καταπιεί και το κώνειο σε αυτήν την ηλικία.
Μπορεί αργότερα από τους ουρανούς να δει τον Κυριάκο πρωθυπουργό .
Έχει ο καιρός γυρίσματα. Στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ, και ποτέ για πάντα.
ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ
Με αφορμή την διαμάχη των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Χανίων και χωρίς να υπεισέρχομαι στους ανταγωνισμούς τους, διατυπώνω την δημοσιογραφική μου άποψη για το θέμα του παλιού νοσοκομείου Χανίων. Ως προοίμιο θα συνιστούσα να μην παίρνουν εύκολα αποφάσεις και οι μεν και οι δεν, και ότι πρέπει να σέβονται τα χρήματα των φορολογουμένων. «Το κτίριο του παλαιού νοσοκομείου κτίστηκε με όλους τους νόμιμους κανόνες της εποχής του μόνο που έχει αλλάξει ο Γ.Ο.Κ. και τώρα δεν επαρκεί ο παλαιός Γ.Ο.Κ.» αποφαίνεται το τεχνικό επιμελητήριο. Λέω κι εγώ τώρα. Που θα βρεθούν ατελείωτα εκατομμύρια σε εποχές οικονομικής δυσπραγίας να κατασκευαστεί ένα ανάλογο κτίριο τόσο μεγάλης επιφανείας σαν το παλαιό νοσοκομείο;;
Εάν λοιπόν υπάρχει τεχνική δυνατότητα να ενισχυθεί η στατική επάρκεια του κτιρίου, καλό θα ήταν να στεγαστούν εκεί έπειτα από τον εκσυγχρονισμό του, όλες οι άστεγες δημόσιες υπηρεσίες, στις οποίες πληρώνει ενοίκια το δημόσιο και καταξοδεύεται ο δημόσιος κορβανάς .
Όχι ότι θα χαλούσε την περιοχή να γίνει μια πλατεία με πράσινο. Μα εφόσον υπάρχει το κτίριο είναι ανάγκη να κατεδαφιστεί.;»Εύκολα χαλάς δύσκολα χτίζεις» λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
Γιατί να μην σεβόμαστε την κληρονομιά των προγόνων μας, σαν συνετοί επίγονοι και να μην την αξιοποιούμε επωφελώς για το κοινωνικό σύνολο; Τα λέω εγώ τώρα αυτά, σαν ασήμαντος και ταπεινός δημοσιογράφος, και γνωρίζω ότι φωνάζω σε αυτιά μη ακουόντων την φωνή της κοινωνίας.
Αυτοί νομίζουν μόνο ότι ξέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου