Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΚΟΣΤΙΣΑΝ 50 ΔΙΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ;
Το παρακάτω κείμενο δεν είναι ετεροχρονισμένο γιατί αφορά τα σημερινά δεινά της οικονομίας. Διαχρονικά είναι υπεύθυνα τα κόμματα του δικομματισμού για τα χάλια και την υπερχρέωση της Ελληνικής οικονομίας. «Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω μέλι»
Αυτή η παροιμία ταιριάζει στους πολιτικούς που μας καταχρέωσαν όταν βλέπουν να βγαίνουμε συνεχώς στην ζητιανιά για δάνεια. Συνέχεια και οι δανειστές θα ανεβάζουν τα επιτόκια διότι αυτοί που δανείζουν χρήματα- οι διεθνείς τοκογλύφοι -ενδιαφέρονται μονάχα για το κέρδος.
Τα δύο κόμματα όπου κυβερνούν την Ελλάδα από το 1974 συμφώνησαν να καταξοδευτεί η Ελληνική οικονομία για να πραγματοποιηθούν οι Ολυμπιακοί αγώνες στην χώρα μας. Οι Ολυμπιακοί δεν είναι τίποτα άλλο από ένα διεθνές κερδοσκοπικό πανηγυράκι με άφθονο άρτο και θεάματα. Μοναδικοί κερδισμένοι είναι οι εργολάβοι κατασκευαστές των Ολυμπιακών έργων, οι διεθνείς τηλεοπτικοί σταθμοί, οι πωλητές συμπληρωμάτων διατροφής, για να κατασκευαστούν οι υπεραθλητές, και ότι άλλο έχει σχέση με το διεθνές κύκλωμα των Ολυμπιακών αγώνων. Μεγάλες χώρες όπου έχουν αναλάβει Ολυμπιακούς αγώνες δυσκολεύτηκαν να αποπληρώσουν το κόστος. πόσο μάλλον η Ελλάδα χωρίς ισχυρή παραγωγική βάση. Για την υπερχρέωση της Ελλάδος εξαιτίας των Ολυμπιακών, τηρούν σιγήν ιχθύος τα μέσα ενημέρωσης των εργολάβων. «Και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε ότι τα οικονομήσαμε τρελά.»
«Είναι ανάγκη να το φωνάζουμε και στις ρούγες; Δεν είμαστε και κορόϊδα. Επειδή πιάσαμε εσάς που θα πληρώσετε.;»
Να γιατί χρειάζεται η ενδελεχής ενημέρωση και η ουσιαστική διαβούλευση με τον Ελληνικό λαό, όταν παίρνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις όπως ήταν η τέλεση των Ολυμπιακών αγώνων στην πατρίδα μας. Έπρεπε ασφαλώς να προβλέπονται για σημαντικά θέματα από το Σύνταγμα μας, δημοψηφίσματα. Φαίνεται όμως πως η μεταδικτατορική πολιτική τάξη δεν θεωρεί ώριμο τον Ελληνικό λαό να αποφασίζει για τα θέματα του, όπως δεν τον θεωρούσε και η δικτατορία των Συνταγματαρχών το 1967.Το 2004 το ΠΑΣΟΚ του Σημίτη έχασε τις εκλογές, και. τους Ολυμπιακούς αγώνες τους τέλεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ.
Το χάσιμο των εκλογών δεν σημαίνει ότι είναι και η κολυμπήθρα του Σιλωάμ.
Όταν χρεώνεις την χώρα με επί πλέον 50 δις ευρώ πρέπει να έχεις και συνέπειες.
Να σε στήσουν σε μια πλατεία και να σε φτύνουν οι περίοικοι.
Που όμως θα βρεθεί τόσο σάλιο, και πως θα περισσέψει η ντροπή.?
ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ
Ο άλλος πάντα σε φοβίζει , όταν είναι διαφορετικός από εσένα. Πόσο μάλλον όταν η γυναίκα φοράει ένα μαύρο μακρύ φόρεμα, και ένα σκούρο κεφαλομάντηλο, όπως φορούσαν οι γιαγιάδες μας παλαιότερα, και ο άντρας όταν έχει γενειάδα και κρατάει το κοράνι στο χέρι, φοράει κελεμπία στο σπίτι, καμιά φορά και στο δρόμο, και όταν τον βλέπεις να σκύβει κατάχαμα ομαδικά με τους άλλους προσκυνώντας τον Θεό του, τον {Αλλάχ]. Το Αραβικό Αλλ –αχ σημαίνει Θεός. Οι Ελβετοί με τις παχιές αγελάδες, τα περίφημα Ελβετικά ρολόγια και τις χιονισμένες Άλπεις. Εκεί όπου διαβιούν στα πολυτελή σαλέ των ξενοδοχείων τους φτωχοί άνθρωποι που δεν έχουν να φάνε και όμως στέλνουν το χρυσό τους φοροδιαφεύγοντας στις Ελβετικές τράπεζες. Οι Ελβετοί λοιπόν οι οποίο ζουν δημοκρατικά κι ήρεμα και όπου με το παραμικρό κάνουν δημοψηφίσματα γιατί εμπιστεύονται τον λαό τους.
Αυτή την φορά παρασύρθηκαν από το ξενοφοβικό ακροδεξιό κόμμα τους, και ψήφισαν εναντίον της ανέγερσης νέων Μιναρέδων. Ήδη βέβαια υπάρχουν σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις παλιότεροι Μιναρέδες.
Στην Ευρώπη αναπτύσσεται μια όλο και διογκούμενη Ισλαμοφοβία ανάλογη με την προκατοχική Εβραιοφοβία των παλαιότερων χρόνων. Μέχρι που ήρθε στα πράγματα ο «Γερμανία πάνω απ`όλα « ή «Ντοϊτσλαντ ούμπερ άλες» Αδόλφος Χίτλερ και τους εξαφάνισε με αμονιαζόλ. Πενήντα πέντε εκατομμύρια Μουσουλμάνοι διαβιούν στην Χριστιανική Ευρώπη. Μπορεί να το γράφουν στην ούγια πως είναι Χριστιανοί οι Ευρωπαίοι, αλλά όσο είναι αυτοί Χριστιανοί τόσο εγώ είμαι Εσκιμώος. Μοναδική λύση είναι η ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων στα Ευρωπαϊκά στάνταρντς. Οι γνωρίζοντες όμως λένε, ότι η ενσωμάτωση των Μουσουλμάνων έχει κόστος και οι Ευρωπαίοι δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν. Αν τους ενσωματώσουν δεν θα τους έχουν όπως τώρα να τους πλένουν πιάτα και στις υπηρεσίες καθαριότητας. Θα έχουν απαιτήσεις και δικαιώματα. Μήπως στην Ελλάδα έχουν τζαμιά; Στην Αθήνα τους φέρνουν προσκόμματα και κάνουν τις προσευχές τους σε αποθήκες.
Στα Χανιά τώρα τελευταία τους φιλοδωρούν ορισμένοι με γροθιές κα κλωτσιές, για να τους δείξουν πόσο φιλόξενοι είναι οι Κρητικοί..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου