Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

TA ΠΗΡΥΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΗΠΑ
ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Οι ΗΠΑ είναι ο παγκόσμιος χωροφύλακας μα όπως δείχνουν τα πράγματα, δεν θα είναι για πολύ ακόμη η πρώτη παγκόσμια δύναμη, γιατί πάει να υποσκελιστεί , από τον Κινέζικο δράκοντα. Φέτος η Κίνα έχει αναδειχτεί η δεύτερη μεγάλη δύναμη στον κόσμο.
Προς το παρόν οι Κινέζοι παρουσιάζονται διεθνώς ως μια ήπια μεγάλη δύναμη που επιβάλλονται με τις εμπορικές συμφωνίες κι όχι με την πολεμική ισχύ.
Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ απαγορεύουν στο ΙΡΑΝ να κατέχει πηρυνικά όπλα , μέσω του ΟΗΕ που πολλές φορές λειτουργεί σαν εντολέας της υπερδύναμης.. Βεβαίως τίποτα καλό δεν προμηνύουν για την περιοχή μας και τον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής, οι κατασκευές ατομικών βομβών
από τους φανατικούς μουλάδες του Ιράν αλλά ούτε βεβαίως, και από το κράτος του Ισραήλ ,το οποίο πάντα στηρίζεται σχεδόν άκριτα από τις ΗΠΑ. Με την πολιτική αυτή τροφοδοτείται ο ανταγωνισμός των εξοπλισμών και υπάρχει κίνδυνος πηρυνικού ολοκαυτώματος της περιοχής μας. Οι ΗΠΑ υποκριτικά φωνασκούν για τα άλλα κράτη και απαγορεύουν την κατοχή πηρυνικών , ενώ οι ίδιες κατέχουν το 95% του πυρηνικού οπλοστασίου στον κόσμο.
Εδώ ταιριάζει η παροιμία¨ «φωνάζει ο κλέφτης για να φύγει ο νοικοκύρης.» ή μήπως¨»εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι.;»
Πάντοτε βέβαια στην ιστορία οι ισχυροί επέβαλαν τους κανόνες είτε με την πειθώ είτε με την βία. Οι διεθνείς σχέσεις υπαγορεύονται από τους συσχετισμούς δύναμης και τα αμοιβαία συμφέροντα, κι όχι από τον αμοιβαίο έρωτα.
«Στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν φιλίες υπάρχουν συμφέροντα» είχε πει ο μεγάλος Ελευθέριος Βενιζέλος.»
ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ
Βρε βρε πως περνάει ο καιρός . Το ξέρετε αγαπητοί μου δημότες ότι σε λιγότερο από ένα χρόνο θα έχουμε δημοτικές εκλογές και θα κληθούμε στις κάλπες για να εκλέξουμε τις νέες δημοτικές αρχές; Μπράβο που το γνωρίζετε γιατί τότε θα κριθεί και ο νέος αρχηγός της ΝΔ. κος Αντώνης Σαμαράς. Είπατε ότι δεν έχετε καμιά σκασίλα, αλλά ούτε κι εγώ έχω. Αν δεν ανεβάσει τα ποσοστά της Ν.Δ. η θέση του θα είναι επισφαλής και στην επομένη ήττα θα ψάχνουν για νέο πρόεδρο – αρχηγό. Βλέπετε οι αρχηγοί στο κόμμα αυτό δεν μακροημερεύουν γιατί είναι αναλώσιμοι. Το πιθανότερο είναι ότι οι νέες δημοτικές εκλογές θα γίνουν με το νέο εκλογικό νόμο 50%+1% και όχι με το 42% που είναι ο καλπονοθευτικός, νόμος Παυλόπουλου.
Επίσης μέχρι τότε θα μειωθούν και οι Καποδιστριακοί δήμοι της χώρας και θα μείνουν οι μισοί. Το πιθανότερο είναι ότι στο Δήμο Χανίων θα ενσωματωθούν οι περιαστικοί Δήμοι κάτι που έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί από τον προηγούμενο
«Καποδίστρια». Καλώστονε κι ας άργησε. Ο Σήφης ο χωριανός μου εκ Σφακίων, στην προχθεσινή του συνέντευξη στα τοπικά «Μ.Μ.Ε..» είπε ότι ο νομός μας έχει «αναπτυξιακό έλλειμμα». Κι εσύ που ήσουν τόσα χρόνια να βοηθήσεις καλέ μου Σήφη; Ανιδιοτελώς και τιμής ένεκεν επειδή σε τίμησαν οι Χανιώτες με την ψήφο τους από το 1977. Μπουρούδιασες που δεν βγήκες βουλευτής την άραξες στην Αθήνα και μας κοίταζες με τα κιάλια; Με το κύρος του πρώην βουλευτή και υπουργού μπορούσες να αντισταθείς στην κατά την γνώμη σου ισοπέδωση. Εάν κάνεις κριτική στους άλλους και δεν κάνεις και λίγο αυτοκριτική για τις δικές σου αναπτυξιακές ενέργειες τα χρόνια που ήσουν βουλευτής, γκαζάκια θα σου βάλω, στο στόμα . Συγνώμη πιπέρι ήθελα να πώ.
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Την επαύριον των δημοτικών εκλογών όταν εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος ο Κυριάκος Βιρβιδάκης, ο θείος του εκ μητρός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ.
καλή του ώρα, γιατί τώρα θα πενθεί επειδή δεν εξελέγη η πρωτότοκος κόρη το Θεοδώρα-[ Ντόρα] πρόεδρος της Ν.Δ , έδωσε συνέντευξη σε τοπικό κανάλι και συμβούλεψε τους Χανιώτες να δώσουν ευκαιρία- να ψηφίσουν
δύο τετραετίες στον δημαρχιακό θώκο τον Κυριάκο Βιρβιδάκη να ολοκληρώσει το έργο το οποίο θα προγραμματίσει. Πράγματι επειδή ο Μητσοτάκης είναι ένας σοφός κι έμπειρος πολιτικός άνδρας και χωρίς άνοια παρόλο που είναι πλήρεις ημερών, εισακούσθηκε από τους Χανιώτες και εξέλεξαν
τον συνδυασμό του Κυριάκου Βιρβιδάκη πράγματι δύο φορές. Ότι έργο ήταν να κάνει το έκανε και τώρα θα πρέπει να πηγαίνει διακοπές πότε πότε στην Πάφο της Κύπρου, και στους άλλους δήμους τους οποίους αδελφοποίησε με την πόλη μας. Δεν λέω ότι δεν έκανε έργο. Άλλωστε γιαυτό εκλέγονται οι δήμαρχοι κι όχι για να παίζουν σκάκι και τάβλι μετά των δημοτικών τους συμβούλων. Θα σας παραθέσω ότι θυμάμαι αυτή την στιγμή γιατί δεν είμαι απολογητής της δημοτικής αρχής.
Αναμόρφωση ,ανάπλαση πλατείας Τάλω. Διαμόρφωση- διάνοιξη κόμβου Κλαδισσού ,κατεδάφιση «Ξενία» παραχώρηση κτιρίου για στέγη της ΙΛΑΕΚ. Μερικούς πεζοδρόμους και ασφαλτοστρώσεις δρόμων .
Βεβαίως όχι ανιδιοτελώς. Διότι κανείς δεν δουλεύει για την ψυχή της μαμάς του την σήμερον ημέρα Και εξηγούμαι. Σ ήμερα όλοι οι αντιδήμαρχοι παίρνουν μισθό –αποζημίωση νομίζω κι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κι ας έχουν μερικοί κι άλλες πέντε δουλειές. Σύμφωνα και με το νόμο που ψήφισε ο καθηγητής του διοικητικού δικαίου και πρώην υπουργός εσωτερικών κος Προκόπιος Παυλόπουλος. Όχι παίζουμε. Τέρμα οι ανιδιοτελείς προσφορές προς την κοινωνία. . Είναι για τα κορόϊδα και ορισμένους ονειροπαρμένους αριστερούς, ου μην αλλά, κι από εθελοντές και εθελόντριες του ερυθρού σταυρού .Βέβαια ακόμη περιμένει η πόλη να γίνει το παλιό τελωνείο θέατρο για να στεγαστεί το ΔΗΠΕΘΕΚ και παράλληλα αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων σύμφωνα με την προμελέτη του δήμου.. Να αναστηλωθούν τα ερείπια των Νεωρίων και να καταργηθεί το ξύλινο και επικίνδυνο κατασκεύασμα της ανατολικής τάφρου που ονομάστηκε θέατρο και φεύγεις από εκεί κρατώντας τα νεφρά σου. Ας γίνει επί τέλους ένα θερινό θέατρο στους Αγίους Αποστόλους, ή στο Γαλατά εκεί που υποδεικνύει η κα Αλέκα Μαρκογιαννάκη με το συνδυασμό της
Ελπίζω τα έργα αυτά να τα κάνει ο επόμενος δήμαρχος Χανίων , που δεν θα είναι αυτός που έχει αποτύχει δύο φορές να εκλεγεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου