Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009

ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Πέρασαν τα χρόνια και ξεχάστηκε από το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο η σφοδρή σύγκρουση του πρώην πρωθυπουργού Σημίτη – Αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου, για τις ταυτότητες. Ο Σημίτης γράφει στο τελευταίο βιβλίο του ότι ο Χριστόδουλος ήθελε μερίδιο πολιτικής εξουσίας . Αλλά αυτό ήταν ολοφάνερο δια γυμνού οφθαλμού . Ήταν ασυγκράτητη η αρχομανία του θρησκευτικού ανδρός.
Τώρα βλέπουμε τον πρωθυπουργό της χώρας να προσκαλεί στο υπουργικό συμβούλιο
τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και να τον παρακαλεί να βοηθήσει η εκκλησία τον λαό με το φιλανθρωπικό της έργο. Βεβαίως δεν έχει σχέση ο θρησκευτικός ηγέτης Ιερώνυμος με τον προκάτοχο του Χριστόδουλο. Ο Ιερώνυμος είναι ένας μειλίχιος διανοούμενος,
ο οποίος δεν επεμβαίνει στον χώρο της πολιτικής. Το θέμα όμως δεν είναι προσωπικό αλλά θεσμικό. Η εκκλησία είναι ένας συντηρητικός θεσμός ο οποίος έβαλε φρένο στην εξέλιξη της κοινωνίας, και των θεσμών της. Πολέμησε την επιστήμη γιατί κατέρριψε τα θρησκευτικά δόγματα, και έκαψε τους ανθρώπους στην πυρά την εποχή του Μεσαίωνα. Έπρεπε να έρθει η αναγέννηση και ο διαφωτισμός αργότερα για να καταχτηθεί η ανεξιθρησκία και ο διαχωρισμός της εκκλησίας από το κράτος έπειτα από την Γαλλική επανάσταση. Στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης ο διαχωρισμός εκκλησίας κράτους ισχύει κι είναι κατακτημένο από τους λαούς. Όπως ισχύει και η καύση των νεκρών , καθώς και η διδαχή στα γυμνάσια λύκεια της θρησκειολογίας αντί μονάχα όπως γίνεται στην αυταρχική χώρα μας, της Ιουδαίο -Χριστιανικής Ορθοδοξίας. Ιδιαίτερα στις ημέρες μας αυτό είναι απαραίτητο καθώς έχουμε υποδεχθεί άπειρους μετανάστες που έχουν κι αυτοί δικαιώματα να θρησκεύονται και ανήκουν σε όλα τα θρησκευτικά δόγματα. Στην Ελλάδα η Εκκλησία εθνικοποιήθηκε κι περιχαρακώθηκε στα εθνικά μας σύνορα, λόγω της ιστορικής μας πορείας και εξέλιξης. Από θρησκεία της αγάπης προς τον άνθρωπο, ανεξάρτητα εθνικότητας φυλής και θρησκείας όπως δίδαξε «ο απόστολος των Εθνών Παύλος» διαμορφώθηκε σε θρησκεία εθνικιστική και μισαλλόδοξη. Το διαπιστώνουμε από τα κηρύγματα του Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Άνθιμου, όταν μιλάει από άμβωνος για τα Σκόπια ως μη όφειλε γιατί είναι έργο της πολιτικής ηγεσίας.
Ο λαός μας έχει κατακτήσει με αγώνες δικαιώματα όπως της εργασίας της δημόσιας και δωρεάν παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης όπου είναι κατοχυρωμένα από το Σύνταγμα. Κι όπως αυτό της
ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Δεν είναι δυνατόν να τα απεμπολήσει αυτά τα δικαιώματα από τους κρατικούς θεσμούς και να ζητάει ο κος Παπανδρέου βοήθεια ενώ μπορεί να κρατικοποιήσει την τεράστια εκκλησιαστική περιουσία. Όχι δεν θέλει ο περήφανος Ελληνικός λαός ελεημοσύνη από την εκκλησία. . Ο κος πρωθυπουργός εγκαλείτε για θεσμικό ατόπημα και για προσβολή του Ελληνικού λαού.
Ο λαός έδωσε στο ΠΑΣΟΚ την εξουσία για να βελτιώσει το επίπεδο και την ποιότητα της ζωής του, με διευρυμένο κράτος παροχών κι όχι με φιλανθρωπίες της εκκλησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου