Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΝ Λούμπεν
ΛΟΥΜΠΕΝ
6 April 2012 • 12:12 am 7. “ενός από τα θύματα των προδοτικών Μνημονίων που προσφέρουν την ελληνική κοινωνία βορά στη ακόρεστη κερδοσκοπική μανία της διεθνούς χρηματοπιστωτικής μαφίας”
προδότες ήτανε και οι αριστεροί, τόσα χρόνια, που ζητούσαν συνεχώς όλο και περισσότερες αυξήσεις χωρίς κανένα απολύτως αντίκρισμα στην εγχώρια παραγωγή και στο εμπορικό ισοζύγιο. Συνεπώς αυξήσεις που μπορούσανε να χρηματοδοτηθούνε αποκλειστικά και μόνο από δανεικά, δηλαδή εξορισμού το δηλητήριο των διεθνών τοκογλύφων. προδότες ήτανε και οι αριστεροί, τόσα χρόνια, που δεν έδιναν δεκάρα για την ελληνική επιχειρηματικότητα, την οποία ήθελαν να πληρώνει όλο και περισσότερους φόρους για να ταϊστούνε ακόμη περισσότεροι αλητοσυνδικαλιστοτεμπέληδες από τον κρατικό κορβανά. Που δεν έβγαλαν ποτέ μια ανακοίνωση διαμαρτυρίας ή συμπαράστασης για τους μικρομεσαίους τους οποίους ωθούσανε τα χρέη, η διαφθορά και η οργανωμένη εγκληματικότητα σε αυτοκτονίες, μετοικίσεις και έξοδο από την Ελλάδα.
προδότες ήτανε και οι αριστεροί, τόσα χρόνια, που έδιναν συγχωροχάρτι στον οποιονδήποτε αριστεροναζιστή οικειοποιούνταν αυτάρεσκα, με το γνωστό αποκρουστικό αριστερό ψευτοδιανοουμενίστικο ύφος, τον ρόλο του αγωνιστή και μετέτρεπε τους πανεπιστημιακούς χώρους, υπό την κάλυψη του επαίσχυντου ασύλου της αλητείας, σε μικρές σοβιετικές δημοκρατίες.
προδότες ήτανε και οι αριστεροί, τόσα χρόνια, που βάφτιζαν τα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων (υπερδιπλάσσιες αποδοχές σε σχέση με τον ιδιωτικό τομέα) “κεκτημένα δικαιώματα” αρνούμενοι για ιδεολογικούς λόγους και μόνο την εξίσωση προς τα κάτω, αφού είναι παράλογο να επιδιώκεις πρώτα την ανύψωση των εισοδημάτων και μετά εκείνη της παραγωγής.
Αυτή η αριστερά, που δεν λυπήθηκε πραγματικά κανέναν (εμπρόσωπο) άνθρωπο, που επεδίωκε την δημιουργία χάους και αδιεξόδου ίσα ίσα για να έρθει στην εξουσία, ήτανε ο πραγματικός σύμμαχος του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου και ο εν τη πράξη αρωγός του σχεδίου του. Αυτή η αριστερά τώρα, αρνούμενη να υποστηρίξει την μείωση των υψηλών αποδοχών, δεν ζητάει την απεξάρτηση του λαού από το ναρκωτικό που λέγεται δανεικό χρήμα, αλλά μια φθηνή χρυσή και θανατηφόρα δόση!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΑΝΟΥΣΟ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΛΟΥΜΠΕΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ¨"ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ" "ΕΤ3"6 April 2012 • 10:38 am 8. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΛΟΥΜΠΕΝ .Χαίρομαι που ένας λούμπεν προλετάριος διαβάζει ,ξέρει γράμματα, και ασκεί κριτική προς την “μητέρα” του. Η κριτική σου προς την αριστερά έχει βάσεις.Ίσως όχι σε όλα. Η Αλήθεια είναι ότι δεν παρακολουθώ με συνέπεια όλες τι θέσεις της αριστεράς και μπορεί να κάνω και λάθος.Συμφωνώ ότι δεν πρέπει να υπάρχει μεγάλη διαφορά των μισθωτών του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Βεβαίως αξιολογικά και έκαστος αναλόγως προσόντων.Άλλωστε αρθρογραφώ και σε τοπική εφημερίδα και έχω ασκήσει την ανάλογη κριτική.Ειδικά η μισθολογική και συνταξιοδοτική διαφορά των μισθωτών ιδιωτικού τομέα και των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ έβγαζε μάτι με την αδικία της. Όσο για την ελληνική επιχειρηματικότητα που κατά την γνώμη σου ” η αριστερά ήθελε να πληρώνει όλο και μεγαλύτερους φόρους.” Στο επιχείρημα αυτό δεν έχεις δίκιο. Διότι το 70% ίσως και παραπάνω της φορολογίας προέρχεται από τους έμεσους φόρους όπως ο Φ.Π.Α και το υπόλοιπο των φόρων προέρχεται από τους μισθωτούς και συνταξιούχους.Τα υποζύγια της φορολογίας είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, επειδή δεν μπορούν να αποκρύψουν τα εισοδήματα τους.Στην θάλασσα των μικροεπαγγελματιών ,και ελεύθερωνν επαγγελματιών υπάρχει φοροδιαφυγή , και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε.Το κράτος όμως έχει βρεί τον τρόπο του και τα εισπάττει από τους μικοεπαγγελματίες από τις “περαιώσεις” και τα λεγόμενα “αντικειμενικά” κριτήρια.Την μεγάλη φοροδιαφυγή την κάνουν οι πολύ μεγάλες και οι μεγάλες εταιρείες με τις υποτιμολογήσεις και τις υπερτιμολογήσεις καθώς και τις εξωχώριες εταιρείες. Γράφεις επίσης όλο μένος για την αριστερά ότι¨
“Αυτή η αριστερά, που δεν λυπήθηκε πραγματικά κανέναν (εμπρόσωπο) άνθρωπο, που επεδίωκε την δημιουργία χάους και αδιεξόδου ίσα ίσα για να έρθει στην εξουσία, ήτανε ο πραγματικός σύμμαχος του διεθνούς τοκογλυφικού κεφαλαίου και ο εν τη πράξη αρωγός του σχεδίου του. Αυτή η αριστερά τώρα, αρνούμενη να υποστηρίξει την μείωση των υψηλών αποδοχών, δεν ζητάει την απεξάρτηση του λαού από το ναρκωτικό που λέγεται δανεικό χρήμα, αλλά μια φθηνή χρυσή και θανατηφόρα δόση!”
Φίλε ΛΟΥΜΠΕΝ δεν σου το έχουν πει ότι “έχουμε πόλεμο;” Σε άλλο κόσμο ζεις; Ο πόλεμος αυτός είναι οικονομικός. Το μεγάλο κεφάλαιο επιχειρεί να πάρει πίσω τα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες δικαιώματα των εργαζομένων, που τα έχουν κατακτήσει αγωνιζόμενοι για πολλές δεκαετίες. Τι θέλεις; Η αριστερά να επικροτεί και να μην αντιστέκεται; Γράφεις επίσηςμε ύφος γκαιμπελικό, όλο χαιρεκακία ότι¨
“Προδότες ήτανε και οι αριστεροί, τόσα χρόνια, που έδιναν συγχωροχάρτι στον οποιονδήποτε αριστεροναζιστή οικειοποιούνταν αυτάρεσκα, με το γνωστό αποκρουστικό αριστερό ψευτοδιανοουμενίστικο ύφος, τον ρόλο του αγωνιστή και μετέτρεπε τους πανεπιστημιακούς χώρους, υπό την κάλυψη του επαίσχυντου ασύλου της αλητείας, σε μικρές σοβιετικές δημοκρατίες.” Η αριστερά παρά τα λάθη της αγωνίζεται για δημόσια και δωρεάν παιδεία , για να μην καταντήσει το πανεπιστήμιο εξάρτημα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Γιατυτό την λοιδωρείς;

Ο Λούμπεν
6 April 2012 • 2:54 pm 10. “Το μεγάλο κεφάλαιο επιχειρεί να πάρει πίσω τα κατακτημένα με αγώνες και θυσίες δικαιώματα[...]”
Νά τος πάλι! Ενόσω με “δικαιώματα” εννοείς τα προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή το χρήμα που πέρνουνε, θα διαφωνήσω ότι έχει τις καταβολές του σε αγώνες (τί αγώνα έκαμαν οι κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές εκτός από το να μας κάμουν τον βίο αβίωτο κάθε φορά που δεν τους έδιναν τις αυξήσεις που ζητούσαν), θα συμφωνήσω ωστόσο ότι προέρχονται από θυσίες και μάλιστα τις θυσίες εκείνου του τμήματος του ελληνικού λαού το οποίο δεν είχε διασυνδέσεις και μέσον για να βολευτεί.
Εγώ είμαι ο γκεμπελίσκος που λέω τα πράγματα με το όνομά τους (όπως παραδέχεσαι και εσύ άλλωστε) ή εσύ που εξακολουθείς να βαφτίζεις τα προνόμια των βολεμένων “κατακτημένα” δικαιώματα;
Εγώ είμαι γκεμπελίσκος που καταδικάζω το αίτημα της αριστεράς για περισσότερες αυξήσεις, με δανεικό χρήμα, για να μείνουμε εξαρτημένοι από αυτούς που θα μας το δώσουνε, ή εσύ που εξακολουθείς θρασύτατα να ισχυρίζεσαι, ότι η αριστερά αγωνίζεται για δωρεάν παιδεία, από την στιγμή που δεν μπορείς να πατήσεις ούτε στο κυληκίο ενός πανεπιστημίου για να πιείς καφέ, εάν πιο πριν έχεις τολμήσει να εκφράσεις μια αντίθετη προς τις αριστερές επιταγές άποψη;

Υ.Γ. η προέλευση του ονόματός μου δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το προλεταριάτο, αλλά είναι ένας ετεροπροσδιορισμός τον οποίον φέρω προς τιμήν ενός από τους ελάχιστους αριστερούς συγγραφείς, μή εβρισκόμενου εν ζωή μέν, παραμένοντος επίκαιρου δε!
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΑΝΟΥΣΟ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ
6 April 2012 • 6:33 pm 12. Φίλε ΛΟΥΜΠΕΝ .Έχω την εντύπωση ότι είσαι υπερβολικός σε ορισμένες θέσεις σου,όπως ότι¨ “για την είσοδο σου στο πανεπιστήμιο αν έχεις αντίθετες από τις αριστερές απόψεις δεν μπορείς να περάσεις ούτε από το κυλικείο.” Προσωπικά δεν υπερασπίζομαι καμία ακρότητα καμίας αριστεράς γιατί υπάρχουν πολλές και διαφορετικές αριστερές.Νομίζω ότι άδικα διαφωνούμε γιατί σε πολλά συμφωνούμε. Δεν είπα εγώ ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ πρέπει να πληρώνονται πολύ περισσότερα και μάλιστα εις βάρος των υπαλλήλλων του ιδιωτικού τομέα ή των υπόλοιπων Ελλήνων. Ειδικά οι υπάλληλοι του ΟΤΕ ή της ΔΕΗ που κρατούσαν τον διακόπτη και εκβίαζαν. Μακάρι όλοι οι εργαζόμενοι δημοσίου και ιδιωτικού τομέα να έπαιρναν καλούς μισθούς για να μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Βεβαίως έχει και σημασία τι προσόντα έχει ο καθένας. Μια καθαρίστρια, κι ένας κηπουρός, πρέπει να αμοίβεται το ίδιο με κάποιον που έχει μάστερ ή ντοκτορά; Αν είχαμε βέβαια ιδανική κομμουνιστική κοινωνία -που δεν θα γίνει ποτέ- κάθε άνθρωπος θα έπρεπε να αμοίβεται σύμφωνα με τις ανάγκες του.
Συμφωνώ επίσης μαζί σου ότι το κράτος δεν έπρεπε να δώσει αυξήσεις στους υπαλληλους του με δανεικό χρήμα. Μην νομίζεις όμως ότι η εξουσία έπαιρνε δάνειο μόνο για να δίνει αυξήσεις. Ξέρεις ποιος είναι ο μεγάλος ωφελημένος εν σχέσει με τα ψίχουλα των υπαλλήλων;Πόσο ωφελήθηκε το τραπεζικό σύστημα που έπαιρνε δάνεια με 1%από την ΕΚΤ και δάνειζε το κράτος με 5% και τους πολίτες για τα καταναλωτικά δάνεια τους με 16%; Ξέρεις πόσο ωφελήθηκαν οι πολυεθνικές όπως η ΖΗΜΕΝΣ η ΦΕΡΟΣΤΑΛ των υποβρυχίων , ή Γερμανική εταιρεία που πήρε τα ΣΠΑΤΑ οι κατασκευστικές εταιρείες του Ρίο Αντίριο ,οι μεγάλες Ελληνικές κατασκευαστικές κι όχι μόνο;Αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς και δίκαιοι, ο αντίπαλος δεν είναι ο δημόσιος υπάλληλος έναντι του ιδιωτικού ,αλλά το κεφάλαιο που ιδιοποιείται την υπεραξία της εργασίας.
Στην ελλάδα βεβαίως ποτέ δεν είχαμε σοβαρή αστική δημοκρατία δυτικού τύπου για λόγους ιστορικούς.Είμαστε {ανατολίτες σε νοοτροπία και διοίκηση} με λούστρο ευρωπαϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου