Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΣΧΟΛΙΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο Γ. ΚΥΡΤΣΟΣ ΣΤΟ «ΛΑΟΣ»
Ανακοινώθηκε από τον Γιώργο Καρατζαφέρη ότι προσχωρεί στο ΛΑΟΣ ο εκδότης δύο δωρεάν {φρι πρες} εφημερίδων Γιώργος Κύρτσος. Θα τοποθετηθεί πρώτος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του κόμματος ,και παράλληλα θα είναι εκπρόσωπος τύπου. Η Ν.Δ θα συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο της τον Ανδρέα Ψυχάρη γιο του εκδότη του ΔΟΛ Σταύρου Ψυχάρη. Είναι μια μορφή διαπλοκής των εκδοτών με τα κόμματα εξουσίας. Αν θυμάστε ο ΓΑΠ είχε καταγγείλλει τον ΔΟΛ και τον κ.Στ. Ψυχάρη ότι του ζήτησε την παρέμβαση του για δάνειο 10 εκατ. από την Εθνική τράπεζα. Ο Καρατζαφέρης γνωστός για τις πολιτικές κωλοτούμπες του και την χάραξη πολιτικής σύμφωνα με την φορά του ανέμου, συνεργάζεται με τον Κύρτσο που είναι προβεβλημένος από την τηλεόραση , έχει δύο εφημερίδες για να προβάλλει το ΛΑΟΣ και παράλληλα έχει κεντρώο φιλελεύθερο προφίλ. Με την κίνηση αυτή ο Καρατζαφέρης επιδιώκει να διεμβολίσει την Ν.Δ και να τις αφαιρέσει κεντρώους ψηφοφόρους.
ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ
«Χωρίς λύπην χωρίς περίσκεψιν χωρίς αιδώ.»
Αντί να καθίσουν τα κόμματα να σκεφθούν σοβαρά για το μέλλον της χώρας και να προτείνουν λύσεις σε αυτή την τόσο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, αρχίζουν- κυρίως τα δύο πρώην μεγάλα κόμματα- τις αλληλοκατηγορίες τις ρουσφετολογικές {ν}τροπολογίες , και το κλείσιμο του ματιού στους ψηφοφόρους. Ο δικομματισμός ρήμαξε την χώρα, με το πελατειακό κράτος, την κακοδιοίκηση και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, για ευημερία χωρίς παραγωγική βάση αλλά με δανεικά. Αν δείτε στην τηλεόραση τις κοκορομαχίες των δύο μεγάλων κομμάτων παριστάνουν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Ούτε ότι έγιναν δυο χιλιάδες περίπου αυτοκτονίες από την αρχή της κρίσης, απελπισμένων συνανθρώπων μας, ούτε ότι έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο ανέργους, ούτε ότι έχει συμβεί κλείσιμο χιλιάδων επιχειρήσεων. Τώρα οι φτωχότεροι και οι μικρομεσαίοι πληρώνουν τον λογαριασμό. Κάποτε πρέπει να δικασθούν κι όσοι αξιωματούχοι είναι ένοχοι δωροδοκιών κι όχι μόνο, ο Τσοχατζόπουλος σαν αποδιοπομπαίος τράγος σαν μαύρο πρόβατο, για να την γλυτώσουν όσοι άλλοι-κι είναι πολλοί- έχουν βάλλει το χέρι στο μέλι.

ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΝΑΣ ΚΑΙ Ο ΟΠΑΔΟΣ
Διάβασα στα «χ.ν» επιστολή του δημοσιογράφου Χαράλαμπου Ξεκουκουλωτάκη με το γνωστό κασετοφωνάκι, που κέρδισε υψηλή δημοσιότητα για μία εβδομάδα, επειδή ήταν αιτία να παραιτηθεί για λίγο από το υφυπουργείο δημοσίας τάξεως, ο Χανιώτης υφυπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή Χρ. Μαρκογιαννάκης.
Δηλώνει ρητώς και απεριφράστως ότι θα παραιτηθεί από το ήμισυ της βουλευτικής του αποζημίωσης αν εκλεγεί βουλευτής με την «Ένωση Κεντρώων» του Βασίλη Λεβέντη. Σε αυτή την δύσκολη εποχή της κατάθλιψης έλειψε το χαμόγελο, από τα χείλη των συμπολιτών μας. Με την δήλωση αυτή του φίλου Χ.Ξ αρχίζουμε δειλά να ξαναμηδειούμε.
ΑΝΤΙ, ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Όπως πληροφορηθήκαμε η βουλευτίνα του ΠΑΣΟΚ κ. Ευαγγελία Κουρουπάκη έστειλε επιστολή στον υπουργό παιδείας κ.Γ. Μπαμπινιώτη και εσωτερικών κ. Δ. Ρέπα για να αλλάξει ο τίτλος του αντιπεριφερειάρχη διότι το αντί προσδίδει κατά την άποψη της αντίθεση. Χωρίς να είμαι ειδικός ούτε φιλόλογος -γλωσσολόγος νομίζω ότι το αντί δεν προσδίδει αντίθεση αλλά αντικατάσταση. Π.Χ νομάρχης και αντί αυτού αντινομάρχης ,δήμαρχος και αντί αυτού αντιδήμαρχος. Πρωθυπουργός και αντί αυτού {αντ,αυτού} αντιπρόεδρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου