Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑ ΣΤΙΓΚΛΙΤΖ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ «ΣΟΚ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Επίσης ασκώ έντονη κριτική σε μερικές από τις ακραίες στρατηγικές μεταρρύθμισης, όπως η θεραπεία «σοκ» που τόσο οικτρά απέτυχαν στην Ρωσία και σε μερικές άλλες από τις πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης.»
«Οι πολιτικές του Δ.Ν.Τ εν μέρει βασισμένες στην ξεπερασμένη υπόθεση, ότι οι αγορές από μόνες τους οδηγούν σε επαρκή αποτελέσματα, δεν άφησαν χώρο για τις επιθυμητές κυβερνητικές επεμβάσεις στην αγορά, με μέτρα που μπορούν να καθοδηγήσουν την οικονομική μεγέθυνση και να ωφελήσουν τους πάντες.»
ΤΖΟΤΖΕΦ ΣΤΙΓΚΛΙΤΖ ΝΟΜΠΕΛ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2001
Από τον πρόλογο στο βιβλίο του «Η Μεγάλη Αυταπάτη» Εκδόσεις Λιβάνη.
Τον διακεκριμένο καθηγητή οικονομίας Τζότζεφ Στίγκλιτζ τον είχε μαζί του ο Γιώργος Παπανδρέου, ως οικονομικό του σύμβουλο στην «σοσιαλιστική διεθνή» τρομάρα της, που είναι πρόεδρος. Δεν τον συμβουλεύτηκε πριν μας οδηγήσει στο Δ.Ν.Τ και υποστούμε το δόγμα του «σοκ» και τον επιθανάτιο ρόγχο της Ελληνικής οικονομίας;
Βεβαίως στην χώρα μας χρειαζόταν περιοριστική πολιτική γιατί ζούσαμε στην επίπλαστη ευημερία της φούσκας των φθηνών δανείων. Χρειαζόταν επίσης και χρειάζονται επεμβάσεις εκσυγχρονισμού στο κράτος. Η περιοριστική πολιτική όμως των διοικούντων λόγω ανικανότητας έγινε παίρνοντας οριζόντια μέτρα και πλήττοντας τα φτωχότερα λαϊκά στρώματα.
Σε λίγο διάστημα έρχονται οι εκλογές. Είναι ευκαιρία να τιμωρήσουν οι ψηφοφόροι τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ που με το πελατειακό σύστημα την αδιαφάνεια την διαφθορά και τις ρεμούλες οδήγησαν τον τόπο στην πτώχευση και μεγάλη μερίδα του λαού σε εξαθλίωση. Η ψήφος πρέπει να στραφεί προς τα αριστερά κόμματα, τους οικολόγους, και όχι προς τα μικρά παρακλάδια των πρώην μεγάλων κομμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου