Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΗΡΩΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΥΤΟΧΕΙΡΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κυβερνώντες με την άφρονα πολιτική τους επέτρεψαν στην χώρα μας να γίνει πειραματόζωο από την ευρωπαϊκή ιντελιγκέτσια Να εφαρμοστεί το δόγμα του σοκ και πριν ο λαός συνέλθει να καταργήσουν κράτος πρόνοιας και εργασιακά δικαιώματα. Εκτός το μεγάλο κάδρο με το πάρτη του κεφαλαίου , υπήρξε και το μικρό για να υπάρξει η απαραίτητη συνενοχή.Τώρα βγαίνουν στο φως και τα άπλυτα μέρους του λαού που δεν είναι αθώος . Σε "αυτόν τον κόσμο τον μικρό το μέγα" δεν υπάρχει παρθενογένεση.{40.ΟΟΟ μαϊμού επιδόματα , συντάξεις τυφλότητας, πάρτη διεφθαρμένων συνδικαλιστών της ΔΕΗ με δημόσιο χρήμα .} Κι όχι μόνο. Την μεγαλύτερη ευθύνη όμως την έχει το πελατειακό κράτος που
δημιούργησε αυτή την διεφθαρμένη κατάσταση. Αμετανόητοι ακόμη και σήμερα, οι κυβερνώντες σαν να μην τους αφορά η ευθύνη για την πτώση της χώρας που οι ίδιοι προκάλεσαν, περνούν μέχρι την τελευταία στιγμή ρουσφετολογικές "ν}τροπολογίες για να ωφελήσουν φιλικά τους συμφέροντα.
Σε αυτή την πολιτική και κοινωνική ζούγκλα που δημιουργεί ο καπιταλισμός και όπου "ο άνθρωπος γίνεται για τον άνθρωπο λύκος" ένας γενναίος όσο και τραγικός άνθρωπος ο 77χρονος Δημήτρης Χριστούλας βαθιά πολιτικοποιημένος και ενεργός πολίτης αποφάσισε με τον συμβολισμό της πράξης του να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστική όχι των εξουσιαστών που έχουν ατονήσει και περιπέσει σε μόνιμη αναισθησία, αλλά της κοινωνίας των πολιτών και κυρίως των νέων που τους κλέβουν τις ζωές, και δεν τους αφήνουν το περιθώριο να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Η πράξη του αυτόχειρα Δ.Χ είναι επίσης κι ένα καμπανάκι προς όλους εμάς, να στρέψουμε το βλέμμα προς τον έσω μας κόσμο, να επαναπροσδιορίσουμε την σχέση με τον εαυτόν μας και την κοινωνία. Να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου