Σάββατο 14 Απριλίου 2012

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΑΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΜΑΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
«Πρωί πρωί καθώς έβγαινα από το σπίτι μου, είδα το αγγελτήριο του θανάτου μου. Τον αγαπημένο μας φίλο…» έγραφε. Ώστε λοιπόν δεν είχα συγγενείς.» ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΧΤΟΥΡΗΣ
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος θα σκέφτεται τώρα που βρίσκεται σε δύσκολη θέση που είναι οι φίλοι του "οι ευεργετηθέντες αχάριστοι" και δεν του συμπαραστέκονται στις δύσκολες του στιγμές.
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος που δέσποσε σε κεντρικές κυβερνητικές θέσεις επί τριάντα χρόνια, εκπροσώπησε μια γενιά επαγγελματιών πολιτικών που αλλοτριώθηκε από το σύστημα και ξεπούλησε όνειρα και οράματα. Οι πολιτικοί έχουν ανθρώπινες αδυναμίες, όπως όλοι οι άνθρωποι. Όμως εκ των πραγμάτων διαχειρίζονται πακτωλούς δημοσίου χρήματος. Ωστόσο, το κράτος πρέπει να είναι διάφανο για να μπορεί ο πολίτης να ασκεί καθημερινό έλεγχο.
Δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου πόσα χρήματα υπεξαίρεσε από το κρατικό ταμείο, ο Άκης Τσοχατζόπουλος από τις προμήθειες αμυντικού υλικού ως υπουργός άμυνας. Οι δικαστές που τον παρέπεμψαν τα υπολογίζουν σε 17 εκατομμύρια ευρώ. Μην σας πιάσει ίλιγγος εσάς τους νέους μισθωτούς των 500 ευρώ, αλλά ανέρχονται σε 5 δις, 280 εκατομμύρια παλιές δραχμές. Μήπως έχετε ακόμη το στόμα σας ανοιχτό; Ακόμη και ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης θα έχει πέσει κάτω από την έκπληξη, επειδή του έδωσε η «ΖΗΜΕΝΣ» ένα «δωράκι» 200.000 ευρώ, και τώρα θα νοιώθει παραπονούμενος. Δεν μάθαμε τίποτα για ένα στενό συνεργάτη του από το Ρέθυμνο, ο οποίος τότε ήταν υπεύθυνος προμηθειών του ΥΠΕΘΑ. Τόσο «μέλι» έρρεε άφθονο και αυτός δεν ωφελήθηκε; Την στιγμή όμως που δεν γράφτηκε τίποτα για εκείνον στον τύπο, ο ΑΚΗΣ αποδεικνύετε ο μοναχοφαγάς της υπόθεσης.
Όσο ζούσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, οι δημοσιογράφοι έγραφαν για τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ότι δεν είχε δική του άποψη, κι ότι ήταν «ο γιες μαν» του προέδρου. Κυκλοφορούσε το παρακάτω ανέκδοτο¨ «Τι ώρα είναι ΑΚΗ;» Ρωτούσε ο ΑΝΔΡΕΑΣ Ο ΑΚΗΣ απαντούσε. «Ότι ώρα πείτε εσείς κ. πρόεδρε.» Λέγετε ακόμη ότι πάντα ήταν αργοπορημένος στα ραντεβού του με τους «συντρόφους» του, για εργασίες του κόμματος. Εξαιτίας αυτών των καθυστερήσεων καθιερώθηκε μεταξύ των μυημένων να λέγεται ότι¨ Έχουμε ραντεβού σε ώρα ΠΑΣΟΚ.»Ο Άκης Τσοχατζόπουλος είχε οργανωθεί στο ΠΑΚ Γερμανίας στην δικτατορία. Όταν έπεσε η δικτατορία και επέστρεψε στην Ελλάδα, απέκτησε το επάγγελμα ΠΑΣΟΚ όπως και τόσα άλλα ανεπάγγελτα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που ήρθαν με ποδήλατο και ζιβάγκο, στην εξουσία, και έφυγαν με Μερσέντες και κότερο. Στην Ελλάδα κανείς δεν κατανόησε ότι ζούμε όλοι σε κοινωνία πολιτών και ότι τα κράτος είναι ο συλλογικός μας εκφραστής μέσω του κοινωνικού συμβολαίου, έχουν δηλώσει πολλοί στοχαστές. Γιαυτό δεν ήμασταν έτοιμοι να εφαρμόσουμε τους κανόνες, αλλά μας άρεσε το καθεστώς της ανομίας , και της οικογενειοκρατίας. Το κράτος αντιμετωπίστηκε και από τα κόμματα που κυβέρνησαν ως λάφυρο, όπου το λαφυραγώγησαν είτε μέσω της παθητικής δωροδοκίας, είτε μέσω των διορισμών δηλαδή της κομματικής πελατείας για να αναπαράγεται η εξουσία τους. Είναι γνωστό στους παροικούντες στην Ιερουσαλήμ, ότι οι πολυεθνικές δίνουν προμήθειες στους κρατικούς αξιωματούχους από 2% έως 10% για αγορά υλικού. Είναι δυνατόν ο μόνος ένοχος να είναι ο ΑΚΗΣ; Είναι πολλοί εκείνοι και από τα δύο κόμματα εξουσίας που έχουν βάλει το χέρι στο «μέλι.» Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ένα μέρος του δημοσίου χρέους είναι κατατιθέμενο στις Ελβετικές τράπεζες, σε λογαριασμούς των επιτηδείων κλεφτών. Τώρα με την τροπή που πήραν τα πράγματα και την προφυλάκιση του Τσοχατζόπουλου θα τρίβουν τα χέρια τους. Το μαύρο πρόβατο θυσιάσθηκε και επήλθε η κάθαρση. Για εκείνους τους επίορκους που δεν τους έπιασε η φάκα, όπως δείχνουν τα πράγματα,δεν θα υπάρξει καμία τιμωρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου