Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

ΟΧΙ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΕΝΟΤΗΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Η κλεψύδρα του χρόνου αδειάζει προς την ημερομηνία των εκλογών. Τα δύο κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ {ευθύνες 70%} και Ν.Δ 30%} διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό . Η χώρα μας έχει διασυρθεί διεθνώς. Οι ηγέτες των Ευρωπαϊκών κρατών δηλώνουν ότι¨ «εμείς δεν είμαστε Ελλάδα.» Ακόμη και ο ρεπουμπλικάνος υποψήφιος ΜΙΤ ΡΟΜΝΕΫ για το χρίσμα του προέδρου των Η.Π.Α, δηλώνει σε συνεντεύξεις του ότι¨ «Ο πρόεδρος Ομπάμα θέλει να κάνει την Αμερική σαν την Ελλάδα.» Η προπαγάνδα των λαϊκιστικών εντύπων της Γερμανίας, με τη «Μπιλντ» και το «Φόκους» να λοιδορούν συλλήβδην όλους τους Έλληνες, και ο λαϊκισμός ορισμένων Ελληνικών εντύπων, και ηλεκτρονικών μέσων, έστρεψε τον ένα λαό, εναντίον του άλλου. Με αποτέλεσμα να προβλέπεται ότι θα έχουμε φέτος λιγότερους Γερμανούς τουρίστες, σε μια εποχή επενδυτικής άπνοιας, όπου έχουμε απόλυτη ανάγκη το ξένο συνάλλαγμα. Γνωρίζουμε βεβαίως ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο Ελληνικό αλλά του Ευρωπαϊκού νότου. Ότι το πρόβλημα είναι δομικό κι ότι αιτία της κρίσης είναι η αρχική σύλληψη του κοινού Ευρωπαϊκού νομίσματος, χωρίς πολιτική και δημοσιονομική ένωση. Ας λένε οι συντηρητικοί με την κ. Μέρκελ ότι¨ «η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση.» Το δηλώνει η Γερμανία γιατί κλείστηκε στο εθνικιστικό καβούκι της και αρνείται να συνεισφέρει οικονομικά σαν ο ευρωστότερος εταίρος και ο περισσότερος ωφελημένος, στο κοινό ταμείο.
Το πρόβλημα είναι συστημικό. Δεν σημαίνει όμως ότι η Ελλάδα έχει ένα οργανωμένο κράτος δικαίου. Ότι δεν χρειαζόταν δομικές αλλαγές στο κράτος. Τα κόμματα που κυβέρνησαν μετά την μεταπολίτευση, μέσα από τις πελατειακές σχέσεις το κράτος λάφυρο και την αδιαφάνεια, έφεραν στην δύσκολη έως τραγική αυτή κατάσταση τη χώρα μας. Δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη ένα κράτος που να λειτουργεί να προσφέρει υπηρεσίες προς τους πολίτες, και να ανταποδίδει σε υπηρεσίες τους φόρους που εισπράττει. Το ζητούμενο όμως τώρα είναι, πως θα βγει ο Ελληνικός λαός από το σκοτεινό τούνελ. Επειδή στην χώρα μας, κανείς δεν είναι αθώος πρέπει να γνωρίζουμε ότι όταν ο λαός έδινε ποσοστά 86% στα δύο κόμματα εξουσίας και δεν άφηνε θέση για ουσιαστική και ισχυρή αριστερή αντιπολίτευση έχει κι αυτός τις ευθύνες του. Τα κόμματα είναι εντολοδόχοι του λαού και ενεργούν για λογαριασμό του. Η αριστερά βεβαίως έχει τις δικές της τεράστιες ευθύνες. Η αριστερά στο σύνολο της δεν δείχνει ότι ενδιαφέρεται πραγματικά για τα λαϊκά συμφέροντα Την ενδιαφέρει μόνο να επικρατήσει η δική της σημαία, κι ας αφήσει να πάρουν οι άλλοι το κάστρο. Τα δύο κόμματα που κυβερνούν το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ, επιδίδονται σε νέες υποσχέσεις ενώ γνωρίζουν ότι έχουν παραχωρήσει γη και ύδωρ στους πιστωτές. Τα δεξιά παρακλάδια επίσης απεκδύονται πάσης ευθύνης και παριστάνουν ότι είναι εναντίον του μνημονίου, και λαϊκίζουν ασύστολα.«Χωρίς λύπην χωρίς περίσκεψη χωρίς αιδώ.»Είμαστε σε μια εποχή όπου περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη τον ειλικρινή διάλογο μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων. Η χώρα φλέγεται για την ενότητα την ανάληψη ευθύνης, και την συνεργασία για να ορθοποδήσει σε αυτές τις δύσκολες εποχές.
Λυπούμαι που δεν το βλέπω στον ορίζοντα. Ο καθένας κλείνεται στο δικό του μαγαζάκι λες και είναι μοναδική βαρκούλα στο πέλαγος. Η έλλειψη ενότητας και ομοψυχίας θα μας βουλιάξει μια ώρα γρηγορότερα. Να το θυμάστε. Ο χειρότερος εχθρός μας είναι ο τυφλός και αδιέξοδος κομματισμός και ο εαυτός μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου