Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

AΛΗΘΕΙΕΣ ΨΕΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ


ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Στην αρχή της οικονομικής κρίσης άκουγα τα Αριστερά κόμματα, τον

οικονομολόγο Δημήτρη Καζάκη {ΕΠΑΜ}, τον Μαθουσάλα αντάρτη Μίκη Θεοδωράκη{Σπίθα} το Κ.Κ.Ε ,αλλά και πολλούς Έλληνες και ξένους οικονομολόγους.Το Κ.Κ.Ε το έχω βγάλει από τον κατάλογο των συνομιλητών μου γιατί θέλει να ανατρέψει το σύστημα να μας μετατρέψει σε Σοβιετικού τύπου δημοκρατία επειδή εκεί ήταν "όλα ρόδινα και την διέλυσαν κάποιοι κακοί αντεπαναστάτες?" Το ΠΑΣΟΚ και την Ν.Δ είναι κόμματα που δεν εμπιστεύομαι, διότι με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους , ας βάλουμε και την λειψή λειτουργία της ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ έφεραν την κατάσταση στο χείλος του γκρεμού έκαμαν την Ελλάδα προτεκτοράτο των ισχυρών της Ευρώπης, και προκάλεσαν στους Έλληνες εθνική κατάθλιψη.

Οι απέξω από την κυβέρνηση καλά τα έλεγαν τα περισσότερα από αυτά.Έτσι τουλάχιστον φαινόντουσαν γιατί μου άρεσε να τα ακούω.Δεν λέω ότι ήταν λάθος.Μπορεί να ήταν και σωστά.Να μας χαρίσουν ορισμένα χρέη και να πληρώνουμε τα υπόλοιπα ανάλογα τους ρυθμούς ανάπτυξης όπως η Γερμανία το 1953 έιναι λάθος; Όχι .Είναι σωστό. Μπορούμε σήμερα;Είναι το ίδιο περιβάλλον και οι συσχετιμοί δύναμης; Δεν μπορούμε γιατί έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί δύναμης.Μπορούμε να μειώσουμε μόνοι μας το χρέος, να αφαιρέσουμε το "επονείδειστο"για να ξακλαφρώσουμε.Μακάρι να μπορούσαμε αλλά σκοντάφτει στο διεθνές δίκαιο και δεν μπορούμε ούτε οι δανειστές το δέχονται. Στο κράτος του Ισημερινού έγινε διότι ήταν τότε κυβέρνηση η χούντα, χωρίς πολιτική νομιμοποίηση.Βεβαίως και στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις, μας καταχρέωσαν, με απεχθές χρέος και ούτε καν μας ερώτησαν.Τυπικά όμως οι κυβερνήσεις "μας" είναι νομιμοποιημένες διότι έτσι με τον απαράδεκτο αυτό τρόπο λειτουργεί η αστική δημοκρατία. Ποιος δεν το κατάλαβε ότι είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και μας επιβάλλουν τους σκληρότατους όρους τους οι δανειστές μας και ειδικά η Γερμανική ελίτ που κυριαρχεί στην ευρώπη;"Τότε λοιπόν ας κλαίμε την μοίρα μας κι ας πορευτούμε με τα κόμματα που μας έριξαν στο γκρεμό;"Να διαπραγματευτούμε με τις νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις που υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο; Να αντικρύσουμε κατάματα την πραγματικότητα και να αγωνιστούμε να την αλλάξουμε σε συνεργασία με τις φίλιες ευρωπαϊκές δυνάμεις. Ως τότε; Είτε το θέλουμε είτε όχι θα πορευτούμε με την πραγματικότητα και την δική της αλήθεια.
Σε καμιά περίπτωση όμως , δεν πρέπει να αφήσουμε στο προσκήνιο ούτε πρόσωπα του παρελθόντος ούτε κόμματα να μακροημερεύσουν.

Όμως αυτές οι αλλαγές θα γίνουν σιγά αργά και βασανιστικά.Όχι επαναστατικώ δικαίω να καταλάβουμε τα χειμερινά ανάκτορα.Προπάντως χρειάζεται νηφαλιότητα και ψυχραιμία για να μην παρασυρόμαστε από την φανατική ρητορία μίσους της χρυσής αυγής "Χ.Α."Είναι απαραίτητες οι αλλαγές να γίνουν εκ βάθρων, και εκ βόθρων όταν όζουν κομματισμούς και φαυλοκρατία. Η Δημόσια διοίκηση πρέπει να εκσυγχρονιστεί με βάση τα πιο προοδευτικά δυτικοευρωπαϊκά πρότυπα.Η ρουσφετολογία, ο κομματισμός,η αναξιοκρατία,πρέπει να εκλείψουν με το μαχαίρι. Κατέστρεψαν τον τόπο.Είναι όρος επιβίωσης η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας σε ανταγωνιστική βάση.Δύσκολη κατάσταση. Θα πονέσουμε και θα ματώσουμε Είναι εθνική ανάγκη η συνενόηση και οι άριστοι και οι ικανοί να μπουν μπροστά, και να σηκώσουμε όλοι τα μανίκια με πρωτοπόρους τους νέους που τους φαλκίδευσαν το μέλλον οι παλιότεροι. Πρέπει όμως να χαράξουν την δική τους πορεία και να δείξουν την δική τους αξία. Έτοιμοι για δουλειά και με τις νοοτροπίες του παρελθόντος θαμένες στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.Αν δεν αλλάξουμε ως πολιτικό σύστημα και αν δεν ενηλικιωθούμε ως κοινωνία όλο και θα κατεβαίνουμε σκαλοπάτια στου κακού τη σκάλα. Ο πάτος του βαρελιού είναι τελείωτος  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου