Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Τ.Ε.ΧΑΝΙΩΝ


ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΤΟΥ Α.Π.Θ

" Οι ανεπιθύμητοι συμπατριώτες."



Ο καθηγητής ιστορίας του Α.Π.Θ Γιώργος Μαργαρίτης παρουσίασε στο Τ.Ε.Χανίων ένα μικρό βιβλίο που είχε εκδώσει το 2005 με τίτλο¨ "Ανεπιθύμητοι συμπατριώτες."

Το βιβλίο του Μαργαρίτη αναφέρεται σε δύο πρώην μειονότητες του Ελληνικού χώρου που δεν υπάρχουν πλέον. Τους Τσά...μηδες "Αλβανική μειονότητα} από την Τσαμουριά Θεσπρωτίας, και τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης που εξόντωσε στα κρεματόρια η "τελική λύση" των ναζιστών.Είπε μεταξύ των άλλων ο κ. Μαργαρίτης ότι το πρόβλημα δεν είναι εθνικό- εθνικιστικό και ότι η αντίθεση δεν πρέπει να είναι μεταξύ των εθνών αλλά μεταξύ του κεφαλαίου , και της εργασίας. Ότι όπως οι ναζιστές βρήκαν τους Εβραίους στην Γερμανία και τους χρισημοποίησαν σαν αποδιοπομπαίους τράγους, σήμερα η "Χρυσή Αυγή" {Χ.Α} χρησιμοποιεί τους μετανάστες για να τους φορτώσει την κρίση του καπιταλισμού.Πάντα είπε¨ "στον πιο αδύνατο φορτώνεται η κρίση."

Για τους τσάμηδες ανέφερε ότι δεν ήταν όλοι συνεργάτες των Γερμανών και ότι υπήρξαν και τσάμηδες αντιφασίστες που είχαν γίνει αντάρτες με το Ε.Α.Μ -ΕΛΑΣ. Ότι οι πλούσιοι Εβραίοι όπως ο Αλατίνι την γλύτωσαν γιατί τους προστάτεψαν οι Ιταλοί και κατέφυγαν στην Ιταλία.Μίλησε για τις Γερμανικές βιομηχανίες που ανέλαβαν την κατασκευή των κρεματορίων στην κατοχή και σε ερώτηση μου ποια εταιρεία τα ανέλαβε, μου απήντησε ότι μια απ`αυτές ήταν "η μεγάλη μας φίλη" " ΖΗΜΕΝΣ."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου