Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ Γ.Α.Π ΚΑΙ ΠΑΠ;


"Πήρε την απόφαση να ζητήσει δάνειο σ.σ{ο πρωθυπουργός Θ. Δηληγιάννης} 4.000.ΟΟΟ λιρών, αλλά διαφώνησε ο υπουργός των οικονομικών Κ. Καραπάνος.Εκείνος πίστευε ότι το κράτος οδηγούνταν μετά βεβαιότητος στη χρεοκοπία και πρότεινε διακανονισμό με τους δανειστές, αύξηση των κρατικών πόρων με αναπροσαρμογή των φόρων και επιβολή μονοπωλίου στον καπνό. Η διαφωνί......α οδήγησε τον Καραπάνο σε παραίτηση {Ιούνιος 1891.}Ο ίδιος προχώρησε σε απαράδεκτες ενέργειες σε βάρος της χώρας.

Διακήρυττε ότι επέκειτο η χρεοκοπία και ότι ο Τρικούπης είχε εξαπατήσει τους δανειστές και ακόμα ότι ήταν απάτη η υπόσχεση ότι θα πετύχαινε η δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας."

ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΩΜΑΙΟΣ "Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΩΝ" {ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΤΑΚΗ}

Ο διαφωνών και παραιτηθείς Έλληνας υπουργός οικονομικών της κυβερνήσεως ΔΗΛΗΓΙΆΝΝΗ Κ. Καραπάνος κατασυκοφαντούσε την εποχή εκείνη πριν 121 χρόνια την χώρα μας στο εξωτερικό.

Παραθέτω το παραπάνω απόσπασμα διότι έχει ομοιότητες με την συμπεριφορά στο εξωτερικό των Παπανδρέου, και Παπακωνσταντίνου το 2010 χρονια που ουσιαστικά η χώρα χρεοκόπησε και την κρατούν οι δανειστές με αναπνευστικό σωλήνα. Ο πρώην πρωθυπουργός Παπανδρέου δήλωσε δημόσια στο εξωτερικό ότι¨ "κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα" και ο πρώην υπουργός οικονομικών Παπακωνσταντίνου είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους ότι¨ "η Ελλάδα μοιάζει με τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ την ώρα που πάει να προσκρούσει στο παγόβουνο."

Τις δηλώσεις τις έκαναν ενώ ζητούσαν δάνεια από τις αγορές χρήματος.

Είναι απορίας άξιον πως δεν καθιερώθηκε για αυτούς Νομπέλ εφυίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου