Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012


  1. ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΚΡΑΤΟΣ
    ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
    Η Ελληνική φυλή δεν πέρασε την ιστορική περίοδο της αναγέννησης και του διαφωτισμού.Στην Ελλάδα η αστική τάξη δημιουργήθηκε στο εξωτερικό όπως τους Εβραίους που είναι λαός της διασποράς.
    Η Ελληνική αστική εμποροκρατική τάξη ήταν μεταπρατική{κομπραδόρικη } και εξαρτημένη από τους μεγάλους οίκους τους εξωτερικού.Όπως γράφει ο στοχαστής Π. Κονδύλης δεν μπορείς
    να χαρακτηρίσεις τους νεόπλουτους αστούς αστική τάξη. Από την εποχή της εθνικής ανεξαρτησίας το Ελληνικό κράτος στηρίχθηκε στον δανεισμό στην εξάρτηση στην πελατειακή σχέση, και στην προσωπική εξυπηρέτηση. Ελάχιστα από τα φαύλα της πολιτικής λειτουργίας του ,άλλαξαν στα 190 χρόνια της ανεξαρτησίας του.
    Ο στοχαστής Στέλιος Ράμφος γράφει ότι η Ελληνική κοινωνία δεν αναγνωρίζει τον εαυτόν της ως κοινωνία πολιτών.Ότι οφείλει να υπακούει στους νόμους. Ότι στην πολιτική κοινωνία πρέπει να σέβεσαι τα δικαιώματα του άλλου.Οι Έλληνες σύμφωνα με τον Ράμφο ενδιαφέρονται για το δίκαιο του αίματος.Είναι δηλαδή ατομιστές . Τους ενδιαφέρει μονάχα η οικογένεια τους ή κανένας στενός συγγενής. Στην προνεωτερική αυτή πολιτισμική ανάπτυξη της ελληνικής κοινωνίας βρήκε πρόσφορο έδαφος να ανθίσει το φαύλο πελατειακό κράτος με το ατομικό ρουσφέτι.Οι άξιοι παραγκωνίζονταν ή αναγκαζόταν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό όπου ευδοκιμούσαν. Όσοι από αυτούς έμειναν εδώ ήταν αναγκασμένοι να ταπεινωθούν προσφεύγοντας στον βουλευτή "τους".Αλλιώς δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.
    Σήμερα από την κατάσταση που έφεραν το κράτος οι φαύλοι πανικόβλητοι, προσέφυγαν στους δανειστές έντρομοι από το αποτέλεσμα των ενεργειών τους. Το Δ.Ν.Τ η Ε.Ε και Η Ε.Κ.Τ γνωστή ως τρόικα ξεθεμελιώνουν έστω και το υποτυπώδες κοινωνικό το κράτος της ντροπής. Οι δανειστές δεν έχουν αισθήματα.Βλέπουν νούμερα και αριθμούς."Χωρίς περίσκεψιν χωρίς λύπην χωρίς αιδώ μεγάλα και υψηλά τριγύρω μου {μας" έχτισαν τείχη."
    Στους ενεργούς πολίτες απομένει να δημιουργήσουν μια νέα κοινωνία και πολιτεία, μέσα από τις στάχτες και τα αποκαϊδια της φαυλότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου