Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Ο ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Για να μη δώσει οριστική λύση στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους η Γερμανική ελίτ που διευθύνει το γιουρογκρούπ προέβη σε μπακαλίστικους λογαριασμούς και κυρίως έσπρωξε πάλι στο γκρεμό την Ελλάδα επιβάλλοντας της να κουρέψει τα Ελληνικά ομόλογα νοσοκομείων, πανεπιστημίων κ.λ.π Ένας ακόμη "θρίαμβος" των Ελληνικών κυβερνήσεων, και πνιγήκαμε στο πάτο του πάτου, χωρίς κανένα σωσίβιο.Θα μου πείτε¨ "Γιατί είναι οι άλλοι, οι ξένοι υποχρεωμένοι να σώσουν την ελληνική οικονομία όταν δεν την σεβάστηκαν ως καλοί νοικοκυραίοι, οι Ελληνικές κυβερνήσεις που κυβέρνησαν και λεηλάτησαν την χώρα;

Γράφει ο καθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης σε άρθρο του¨"Περιληπτικά, το μόνο ουσιαστικό που συμφωνήθηκε είναι η απόδοση των περασμένων δόσεων του Μνημονίου οι οποίες είχαν παρακρατηθεί τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, όλη η υποτιθέμενη συμφωνία για την βιωσιμότητα του χρέους ε...ίναι εντελώς στον αέρα. Κι είναι στον αέρα όσο ΕΚΤ και εταίροι αρνούνται να παραδεχθούν ότι όλη η λογική του Μνημονίου (νέα μεγάλα δάνεια σε πτωχευμένες χώρες υπό τον όρο μέτρων που μειώνουν το ΑΕΠ τους) ήταν μια ύβρις που θα κατέληγε, με μαθηματική ακρίβεια, στην νέμεση. Και θα παραμένει στον αέρα όσο η κυβέρνησή μας εξακολουθεί να παραμένει θεατής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δανειστών μας, πιστή στο Δόγμα Παπακωνσταντίνου: «Την επόμενη δόση να πάρουμε κι έχει ο Θεός».

Τέλος πάντων. Άλλο ένα Eurogroup ήρθε και πέρασε. Άλλη μια δόση θα εισπραχθεί. Άλλη μια φορά η χώρα θα χωριστεί σε κυβερνητικούς που θριαμβολογούν (θυμίζοντας το δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, ιδίως μετά την αντίστοιχη απόφαση επιμήκυνσης μετά μείωσης επιτοκίων τον Μάρτιο του 2011) και των υπόλοιπων που θρηνούμε άλλη μια χαμένη ευκαιρία.Εύχομαι ότι το γενικευμένο πλέον συναίσθημα, το οποίο έχουν αρχίσει να νιώθουν και οι πιο πιστοί Μνημονιακοί, πως η χώρα (κι όχι μόνο το χρέος της) βρίσκεται σε πορεία αποσύνθεσης λόγω του ενός και μοναδικού στόχου (δηλαδή την εξασφάλιση της επόμενης δόσης ενός τοξικού δανείου), να αποτελέσει την βάση μιας μελλοντικής σύμπνοιας που θα αντικαταστήσει την εκκολαπτόμενη εθνική διχόνοια.



Πηγή: protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου