Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ


ΚΟΜΜΑΤΟΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ

ΕΤΣΙ ΒΟΥΛΙΑΞΑΜΕ

"Οι νόμοι μοιάζουν με τον ιστό της αράχνης. Ξεφεύγουν τα μεγάλα ζώα και πιάνονται τα κουνούπια."ΑΝΑΧΑΡΣΙΣ



Μετά το τέλος του εμφυλίου και μέχρι το 1981 υπήρχαν έντονα τα "πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων." Οι σημερινοί σαραντάρηδες δεν τα βίωσαν πόσο μάλλον οι νεότεροι και ευτυχώς.

Οι παλαιότερες γεννιές όμως έζησαν τ...ις διακρίσεις από το κράτος μιας νικήτριας και εμπαθούς δεξιάς στο πετσί τους. Δεν έφτανε η κατεστραμμένη Ελλάδα υπήρχαν και οι πολιτικές και κοινωνικές συνέπειες του εμφυλίου.Εάν ήσουν αριστερός η συμπαθούσες την αριστερά {κεντροαριστερός}τα πρώτα χρόνια μετά το τέλος του εμφύλιου και αρκετά αργότερα δεν μπορούσες να εισέλθεις σε δημόσιο πανεπιστήμιο, να βρεις δουλειά έστω και οδοκαθαριστής στον δήμο ή να σου δώσουν δίπλωμα οδήγησης. Ο ηθοποιός Κώστας Καζάκος έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις του ότι¨ "ήθελε να σπουδάσει φιλόλογος αλλά λόγω "κοινωνικών φρονημάτων" δεν του επετράπη και έτσι φοίτησε στην σχολή κινηματογράφου "ΣΤΑΥΡΑΚΟΥ."

Μετά την μεταπολίτευση του 1974 σιγά ,σιγά και οριστικά μετά το 1981, ενταφιάστηκαν τα πιστοποιητικά "κοινωνικών φρονημάτων."

Συνεχίστηκαν όμως οι διακρίσεις σε "χρώματα κομμάτων" "πράσινων ,και γαλάζιων" τα πελατειακά ρουσφέτια και το κομματικό κράτος, με αυξανόμενο ρυθμό από τα δύο κόμματα εξουσίας και από την αριστερά στους δήμους όπου ήλεγχε. Το ρουσφέτι, και ο διορισμός στο δημόσιο κατόπιν σημειώματος βουλευτή, η πολιτευτή είναι κι αυτή μια διάκριση εις βάρος της κοινωνίας ,και της εύρυθμης λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης. Δυστυχώς όμως είναι κυρίαρχη και αποδεκτή από τον λαό γιατί έτσι έχει γαλουχηθεί από συστάσεως νεοελληνικού κράτους.

Οι ανεύθυνες σπατάλες του κράτους, η διαφθορά, το πελατειακό κράτος, ο λαϊκισμός, οι νόμοι που είναι κομένοι και ραμένοι στα μέτρα των εκάστοτε κυβερνώντων για να έχουν ασυλία από τον κολασμό των παρανομιών τους μας, έφερε στην σημερινή κατάσταση.Δείτε περισσότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου