Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΕΘΑΝΕ ΖΗΤΩ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ
Ο Περικλής Κοροβέσης πρώην βουλευτής της αριστεράς σε συνέντευξή του στον Γιάννη Μαλούχο «Ε1» είπε ότι η αριστερά έχει πεθάνει διότι την έχουν αντικαταστήσει σύγχρονα κινήματα και δεν έχει προσαρμοσθεί.

Προφανώς εννοούσε ο Περικλής ότι η αριστερά είναι ξεπερασμένη όπως λειτουργεί σήμερα κι όχι ότι έχει πεθάνει οριστικά.
Η αριστερά είναι γέννημα της Γαλλικής επανάστασης και του διαφωτισμού, και υπάρχει για να εκφράσει τους φτωχούς και τους καταπιεσμένους του κόσμου τούτου. Αν τελειοποιηθούν οι ανθρώπινες κοινωνίες {δηλαδή ποτέ } τότε και η αριστερά δεν θα έχει λόγο ύπαρξης. Βεβαίως η αριστερά θα πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση. Να υπερασπίζετε τα συμφέροντα αυτών που την έχουν ανάγκη, αλλά και να αναλύει με επιτυχία τις αλλαγές που γίνονται με μεγάλη ταχύτητα στον σύχγρονο κόσμο να τις αφομοιώνει, και να προσαρμόζει ανάλογα την δράση της.
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Αριστερά μετά την πτώση των καθεστώτων του υπαρκτού σοσιαλισμού, που ένα τμήμα της είχε αγιοποιήσει βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση κι έχει χάσει την προωθητική της δύναμη. Η ιστορία όμως δεν είναι ο ιστορικός χρόνος της σύντομης ζωή μας αλλά η αιώνια ανθρώπινη πολιτική ιστορία. Πάντα κάποιες δυνάμεις θα αντιπροσωπεύουν και τους ταπεινούς του κόσμου τούτου ανεξάρτητα την ονομασία τους και την φορεσιά τους.
ΜΥΔΡΟΙ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ
Όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος εξαπέλυσε κατηγορίες στον ΣΥΡΙΖΑ για το εκλογικό αποτέλεσμα κατά την παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Νάντιας Βαλαβάνη πρώην βουλευτίνας Ηρακλείου του ΣΥΝ -ΣΥΡΙΖΑ. Είπε επίσης και για "εκφυλιστικά φαινόμενα στον χώρο της αριστεράς για γιαπισμό, νεοπλουτισμό κλπ." Άραγε 30 σχεδόν χρόνια που ήταν ευρωβουλευτής και βουλευτής αλλά και πρόεδρος του ΣΥΝ δεν είχε δει τίποτα κακό και ανάποδο τα είδε τώρα όλα που έχασε την καρέκλα και μάλιστα την παρέδωσε οικειοθελώς
στον Αλέξη Τσίπρα; Δηλαδή τι πρέπει να του πει τώρα ο Αλέξης ; Και εσύ τέκνο Βρούτε;
Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Ο πρώτος αριστερός εν τη ευρεία εννοία, ήταν ο αρχαίος πολιτικός στρατηγός και κυβερνήτης, ο Αθηναίος Περικλής.
Ήταν αυτός που καθιέρωσε τα επιδόματα στους φτωχούς την σίτιση στο Πρυτανείο και τα "θωρικά" όπου ήταν το ελευθέρας για τα δημόσια θεάματα ,και ο οποίος έδωσε και στους φτωχούς το δικαίωμα να συμμετέχουν στην εκκλησία του Δήμου.
Έκτός από τους συνεχείς και καταστρεπτικούς πολέμους που έκαναν μεταξύ τους οι αρχαίοι Έλληνες μας δίδαξαν και ανθρωπισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου