Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΤΡΟΧΑΙΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΑ-ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Μια ομάδα πρωτοβουλίας αποτελούμενη από διακεκριμένους συμπολίτες μας συγκεντρώθηκε στο Εργατικό Κέντρο Χανίων στις εφτά περίπου το βραδυ χθες Δευτέρα. Αντικείμενο της συγκέντρωσης η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων. και
η οργάνωση του νεοσύστατου συλλόγου με όσο δυνατόν περισσότερα μέλη με σκοπό την αφύπνιση του κόσμου για την μείωση των τροχαίων στο Νομό μας. Επίσης τα διαβήματα προς τους αρμόδιους να δημιουργήσουν στοιχειωδώς επαρκές οδικό δίχτυο επειδή έχουμε από τους χειρότερους δρόμους στην Ελλάδα όπως ελέχθη από παριστάμενο. Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι αρχών και φορέων, άνθρωποι με συγγενείς απωλεσθέντας από την σύγχρονη μάστιγα των τροχαίων και άλλοι ενδιαφερόμενοι.
Τα τροχαία δυστυχήματα, και ατυχήματα είναι ένας μεγάλος πονοκέφαλος μια πληγή θα έλεγα για την Ελλάδα διότι κάθε χρόνο χάνεται ο πληθυσμός μιας κωμόπολης. Εκτός από τους νεκρούς πολύ περισσότεροι είναι οι ανάπηροι , αυτοί που μένουν για πάντα καθηλωμένοι σε αναπηρικό καροτσάκι, κι αυτοί που χρήζουν θεραπείας στα κέντρα αποκατάστασης. Ο θρήνος από τους οικείους είναι δυσβάστακτος διότι γίνονται θυσία στον Μολώχ της ασφάλτου συνήθως νέοι, ευρισκόμενοι στο άνθος της ηλικίας τους και της παραγωγικής τους ζωής.
Πρέπει εμείς οι πολίτες –φορολογούμενοι να σκεφτούμε και το κόστος για τα ασφαλιστικά ταμεία το οποίο είναι δυσβάστακτο, ειδικά αυτή την περίοδο που είναι καταχρεωμένα και ελλειμματικά. Βεβαίως δεν διορθώνεται το πρόβλημα μόνο με το καλύτερο οδόστρωμα όπως είπε κι ο φίλος μου, ο αειθαλής βουλευτής Μανώλης Σκουλάκης, το οποίο βεβαίως είναι απαραίτητο. Άλλωστε όλοι πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας προς τούτο. Εκείνο που χρειάζεται είναι η οδηγική παιδεία η εφαρμογή του κ.ο.κ. η αυστηρή αστυνόμευση, και ίσως οι κατάλληλες συνθήκες για εθελοντική εργασία των νέων αντί μεγάλου έως εξοντωτικού προστίμου, σε εποχή οικονομικής δυσπραγίας. Είμαστε λαός απείθαρχος δεν είμαστε λαός με αυστηρή πειθαρχεία όπως οι Γερμανοί, επί πλέον οδηγούμε αυτοκίνητο για ψύλλου πήδημα και έχουν φρακάρει τα κέντρα των πόλεων.
Θέλουμε να κάνουμε νεοπλουτίστικη εφετζίδικη επίδειξη, και έχουμε απαξιώσει πλήρως τα μέσα μαζικής μεταφοράς, και το ποδήλατο που χρησιμοποιούν κατά κόρο οι πολιτισμένοι Δυτικοευρωπαϊκοί λαοί.
Σε αυτή τη ζωή όλα έχουν ένα κόστος, και θα εξακολουθήσουμε να το υφιστάμεθα μέχρι να αλλάξουμε συμπεριφορές. Δεν θέλω να απογοητεύσω κανένα μα το βλέπω πολύ δύσκολο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου