Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2009

ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΣΧΟΛΙΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ .ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής δήλωσε στο «Πρες Ρούμ», ότι
μια εξεταστική επιτροπή θα ερευνήσει για να αποκαλύψει τους υπεύθυνους οι οποίοι έδιναν πλαστά στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε η χώρα μας να υπόκειται σήμερα, διεθνή διασυρμό. Αν είναι πολιτικά πρόσωπα είπε θα επιληφθεί η βουλή , αν όμως είναι διοικητικό προσωπικό θα επιληφθεί ο εισαγγελέας, και θα διωχθούν ποινικά. Επειδή πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί πρέπει να πούμε, ότι μαγειρευμένα στοιχεία έδινε και η κυβέρνηση Σημίτη για να συγκλίνουμε με τους Δυτικοευρωπαίους και να εισέλθουμε στην Ο.Ν.Ε.
Έχω την εντύπωση ότι οι δηλώσεις αυτές είναι λεονταρισμοί χωρίς ουσία.
Είναι γεγονός ότι υπήρξε άθλια η διακυβέρνηση της χώρας από την Ν.Δ.
Με τους κολλητούς, τα οικονομικά σκάνδαλα, τα ρουσφέτια, την φαύλη διαχείριση της εξουσίας.
Γι`αυτήν δυστυχώς την φαυλότητα δεν κάνεις δίκες γιατί θα κατηγορηθείς για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής .
Αν γίνουν δίκες μόλις χάσεις την εξουσία θα σε εκδικηθούν και οι αντίπαλοι και θα στην έχουν στημένοι όταν έρθουν στην εξουσία. Με τον τρόπο αυτό, θα οδηγηθεί η χώρα σε ένα ατελείωτο διχασμό ο οποίος, θα κάνει ζημία στον ήρεμο κλίμα , το οποίο χρειάζεται για να μπορέσει να λειτουργήσει απρόσκοπτα η οικονομία.
Οι κυβερνήσεις ψηφίζονται από τον Ελληνικό λαό στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες.
Αν η διαχείριση είναι φαύλη τις τιμωρεί καταψηφίζοντας τις.
Ας αναλογισθεί κι ο λαός τις ευθύνες του όταν πηγαίνει στην κάλπη, να μην ψηφίζει στα τυφλά, αυτούς που του τάζουν ρουσφέτια χάρες και διορισμούς από το παράθυρο.
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν ότ騻 Της πόλεως το ήθος έχουν οι άρχοντες».
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;
Θυμούμαι ότι προεκλογικά έκανε κριτική το ΠΑΣΟΚ για το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας. Θυμούμαι επίσης ότι ο ίδιος ο Καραμανλής απάντησε ότι τα 50 δισεκατομμύρια απ`αυτά, είναι τοκοχρεολύσια από τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Θα μάθει επί τέλους ο λαός καμιά αλήθεια από τα κόμματα εξουσίας;
ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΣΑΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ;
Χρόνια πριν τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004 κάποιοι έντιμοι δημοσιογράφοι και άλλοι πνευματικοί άνθρωποι, αρθρογραφούσαν στις εφημερίδες λέγοντας για το δυσβάστακτο κόστος των ολυμπιακών αγώνων για μια μικρή χώρα όπως η Ελλάδα.
Έγραφαν επίσης ότι ο Καναδάς και συγκεκριμένα το Μόντρεαλ στο οποίο είχαν γίνει οι αγώνες ήταν καταχρεωμένο για ατελείωτα χρόνια.
Αυτά δεν τα επισημαίνουν , ούτε οι τηλεοράσεις των εργολάβων και λοιπόν διαπλεκομένων ούτε οι εφημερίδες τους .Σιωπή νεκροταφείου. Μάλλον η σιωπή γι`αυτούς έχει γίνει χρυσός.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΔΙΟΓΕΝΗΣ
Τράβηξε λοιπόν ο Αλέξανδρος με τους αυλικούς του, προς τον κυνικό φιλόσοφο Διογένη, ο οποίος έτυχε να είναι ξαπλωμένος στον ήλιο. Ο Διογένη ανακάθησε βλέποντας τόσους ανθρώπου να έρχονται προς το μέρος του, και στράφηκε προς τον Αλέξανδρο. Όταν ο Βασιλιάς τον ασπάστηκε και τον ρώτησε αν μπορούσε να κάνει κάτι γι`αυτόν. «Λίγο αποκρίθηκε ο Διογένης να μετακινηθείς μπροστά από τον ήλιο.»Οι αυλικοί του Αλέξανδρου μόλις τον άκουσαν γέλασαν.
Ο αυτάρκης χαρακτήρας του φιλόσοφου Διογένη έκανε έκαμε εντύπωση στον Αλέξανδρο ώστε είπε στο περιβάλλον του «Αν δεν ήμουν Αλέξανδρος θα ήθελα να ήμουν Διογένης».
[Κ. ΠΑΠΑΡΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ –ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου