Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ; Η ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ;
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Σύσσωμος σχεδόν ο τύπος της συμπολιτεύσεως αλλά και της αντιπολιτεύσεως γράφει για την δεινή κατάσταση της Ελληνικής οικονομίας. Ότι βρίσκεται μισό βήμα πριν από την πτώχευση η Χώρα, κι ότι μας προειδοποιεί η Ευρωπαϊκή επιτροπή συνεχώς να μειώσουμε τα ελλείμματα και τις δημόσιες δαπάνες.
Γράφουν επίσης οι εφημερίδες ότι η κυβέρνηση δεν περίμενε τόσο χάλια τα πράγματα και βρέθηκε προ εκπλήξεως όταν διαπίστωσε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.
Εδώ κάποιοι μας δουλεύουν . Ή η κυβέρνηση μας δουλεύει, ότι δεν ήξερε, και σίγουρα μας δουλεύει, γιατί ήταν υποχρεωμένη να γνωρίζει αλλιώς ήταν ακατάλληλη ως αξιωματική αντιπολίτευση η οποία είναι έτοιμη να αναλάβει ανά πάσα στιγμή το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας Η μας παραπλανούν ορισμένοι δημοσιογράφοι, και συγκροτήματα του τύπου, σε συμπαιγνία με την κυβέρνηση, για να μπορεί ευκολότερα να αναιρέσει η κυβέρνηση την υπόσχεση της, για μια πολιτική ήπιας προσαρμογής και ένα διαφορετικό αναπτυξιακό μοντέλο, από την πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή.
Προεκλογικά ο πρώην πρωθυπουργός κος Καραμανλής είχε δηλώσει ότι αν του δώσει εξουσιοδότηση ο Ελληνικός λαός για τρίτη φορά , θα παγώσει τους μισθούς και θα επιβάλλει νέα σκληρά φορολογικά μέτρα. Βέβαια δεν μπορούσε να ομολογήσει ότι ο ίδιος προσωπικά, γιατί το σύστημα είναι πρωθυπουργοκεντρικό, αλλά και οι κυβερνήσεις του, ήταν από τις περισσότερο αποτυχημένες και διεφθαρμένες μεταπολιτευτικά κυβερνήσεις οι οποίες πέρασαν από τον τόπο μας.
Σίγουρα η κρίση έπαιξε κάποιο ρόλο αλλά δευτερεύοντα, γιατί η χώρα μας δεν έχει ούτε αυτοκινητοβιομηχανίες , ούτε τράπεζες μεγάλες οι οποίες να έκλεισαν.
Για την κρίση φταίει η κακή διαχείριση των κυβερνήσεων Καραμανλή και πολλοί ανάξιοι συνεργάτες του υπουργοί, και συνεργάτες του στενού του πρωθυπουργικού του γραφείου. Όταν είδε ότι δεν πάει άλλο «την έκανε» για να χρησιμοποιήσω μια λέξη της λαϊκής αργκό. Προκήρυξε πρόωρες εκλογές ξέροντας ότι θα τις χάσει για να φορτωθεί άλλος τις ευθύνες της διακυβέρνησης. Την κυβέρνηση Παπανδρέου –ΠΑΣΟΚ, την εξέλεξε ο λαός επειδή του έδωσε ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο.
Και ότι θα προβεί σε αναδιανομή εισοδήματος και σε μια ισχυροποίηση του κράτους πρόνοιας. , των τομέων της υγείας της παιδείας της κοινωνικής ασφάλισης αλλά και μέριμνας για την διογκούμενη ανεργία.
Κατηγορούσε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ την Ν.Δ. ότι μείωσε την φορολογία των Α.Ε. κατά 10%. Μετεκλογικά ζήτησε μια έκτακτη εισφορά από τις μεγάλες επιχειρήσεις αλλά δεν είδαμε να παίρνει κανένα μόνιμο μέτρο ανατροπής του προηγούμενου φορολογικού καθεστώτος. Τι έγινε ο πλούτος τον οποίο συσσώρευσαν οι έχοντες και κατέχοντες όλα αυτά τα χρόνια και πως θα φορολογηθεί;
Ο νεοφιλελεύθερος Ανδρέας Ανδριανόπουλος γράφει τακτικά σε
άρθρα του ότι για να φορολογηθεί ο πλούτος και να γίνει αναδιανομή πρέπει να παραχθεί.. Πράγματι ποιος μπορεί να διαφωνήσει ; Δυστυχώς η παραγωγική ικανότητα της χώρας είναι πολύ χαμηλή . Εισάγουμε ακόμη και αγροτικά, και κτηνοτροφικά προϊόντα.. Δεν θα έπρεπε το κράτος να μπει μπροστά για την ανάπτυξη νέων τομέων της οικονομίας; Μπορεί το πρόβλημα να μην είναι σημερινό να είναι διαχρονικό, αλλά έχει επιδεινωθεί με την οικονομική κρίση. Δεν μπορεί να καταναλώνουμε χωρίς να παράγουμε; Μικρές χώρες όπως η Νότιος Κορέα έχει ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία, η Φιλανδία έχει την «Νόκια». Εμείς τι έχουμε για να υπερηφανευτούμε.; Τα εισαγόμενα αγροτικά προϊόντα που εισάγουν τα μεγάλα ξενοδοχεία μας στις παραλίες των νησιών μας; Ή έστω τις μικρές βιοτεχνικές επιχειρήσεις που κλείνουν σωρηδόν, όσες δεν έκλεισαν από την πλημμύρα των φθηνών Ασιατικών προϊόντων;
ΠΑΣΟΚ Μ`ΑΚΟΥΣ; «Η ΘΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ Η ΘΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΜΕ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου