Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

ΓΡΑΦΕΙ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ.ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΙ ΡΑΜΠΟ ΤΗΣ ΟΡΓΉΣ
Όπως διάβασα στον Αθηναϊκό τύπο μια γυναίκα με ένα μικρό παιδί περίμενε στο πεζοδρόμιο στην περιοχή της Κυψέλης, να περάσει στην απέναντι μεριά του δρόμου.
Τα αυτοκίνητα είχαν πάρει φόρα και κανένα δεν σταματούσε.
Έχασε η γυναίκα την ψυχραιμία της και φώναξε¨ «ζώα». Την άκουσαν δύο ειδικοί φρουροί οι οποίοι επέβαιναν σε συμβατικό αυτοκίνητο , κατέβηκαν και την ακινητοποίησαν λες και ήταν σήριαλ κίλερ, τις φόρεσαν χειροπέδες και την προσήγαγαν στο τμήμα. Μόλις το περιστατικό έγινε γνωστό και το έμαθε ο υπουργός προστασίας του πολίτη κος Χρυσοχοϊδης διέταξε την παραπομπή τους στο πειθαρχικό και την αποπομπή τους από το σώμα.
Σωστά έπραξε ο υπουργός ο οποίος σε ομιλία του σε αστυνομικούς είπε ότι δεν θα ανεχτεί άλλο ¨»ζαρντινιέρες» και παραβατικές συμπεριφορές αστυνομικών.
Θυμάμαι ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης ,είχε επισκεφθεί την ΓΑΔΑ,
κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του το1990-93.Τότε αντί να επιστήσει την προσοχή στους αστυνομικούς να σέβονται τους κανονισμούς, και να προστατεύουν τους πολίτες από τις παρανομίες ,τους είπε κάτι για το οποίο έγινε τότε πολύ θόρυβος.
«Εσείς είστε το κράτος». Προφανώς ήθελε να τους τονώσει το ηθικό, διότι ο Μητσοτάκης πολιτικά είναι φιλελεύθερος, μόνο για ακροδεξιός δεν φημίζεται.
Μερικοί όμως αστυνομικοί δεν θέλουν αέρα, διότι όπως λένε και οι ειδικοί μπαίνουν στην αστυνομία επειδή είναι εξουσιομανείς. Και όχι μόνο . Υπερβαίνουν την εξουσία που τους έχει δώσει ο νόμος και καταδυναστεύουν τους πολίτες.
Βεβαίως γνωρίζουν πολλοί καλά οι αστυνομικοί και οι συνδικαλιστές τους το έχουν αναφέρει, ότι το κράτος τους χρησιμοποιεί κατασταλτικά στις κινητοποιήσεις των διαφόρων κοινωνικών ομάδων για οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Ενώ και οι ίδιοι είναι μισθοσυντήρητοι με όχι υψηλούς μισθούς.

ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ
ΝΤΟΡΑ –ΑΝΤΩΝΗΣ ΙΔΙΑ ΓΕΥΣΗ
Πήρε τέλος η προεκλογική περίοδος των υποψηφίων προέδρων- αρχηγών της Ν.Δ.
Τσιμουδιά δεν έβγαλαν για τα αίτια της ήττας, και για τον λόγο για τον οποίο ο λαός τους γύρισε την πλάτη και μειώθηκε το ποσοστό τους κατά 10%.
Δεν μίλησαν για την κακή διαχείριση της οικονομίας και πως φτάσαμε σε αυτά τα τεράστια ελλείμματα Δεν μίλησαν για τα σκάνδαλα και για τους πλουτήσαντες στην εποχή της Ν.Δ. Δεν μίλησαν για «το νόμιμο και το ηθικό» που ταλάνισε το κόμμα τους. Δεν μίλησαν για το τεράστιο δημόσιο χρέος το οποίο προοδευτικά αύξησαν και επικρέμεται η απειλή της πτώχευσης της χώρας. Δεν μίλησαν για την νεοφιλελεύθερη πολιτική τους, η οποία έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους.
Δεν μίλησαν για τα γκόλντεν μπόυς του συστήματος ,ούτε για το ρόλο των Τραπεζών, οι οποίες πίνουν το αίμα του λαού και που το κόμμα τους άκριτα υποστηρίζει. Τότε γιατί μίλησαν; Επειδή δεν τους ενδιαφέρει ο λαός παρά μόνο οι ανώτερες κοινωνικοοικονομικά τάξεις, αλλά ασφαλώς και η δική τους πολιτική επιβίωση ,στάθηκαν σε πράγματα επιφανειακά και ανώδυνα. Δηλαδή ποιος είναι πιο δεξιός και πιο κεντρώος και πιο πιστός και άπιστος στην παράταξη τους.
Μέλημα τους να οδηγηθούν το συντομότερο στην εξουσία. Κι «έφαγε απούφαγε κι έχασε απούχασε» όπως λέει και ο λαός.
Κατά τα άλλα καμώνονται ότι ενδιαφέρονται για την γνώμη και την ψήφο της λαϊκής βάσης. Μήπως να φωνάξουν αυτούς που ξεγέλασαν με τα προγράμματα μαθητείας Στέϊτζ ότι θα τους διορίσουν την επόμενη φορά ξεγελώντας τους και παίζοντας με τον πόνο τους;
O λαός ποια τους έμαθε και τα δύο κόμματα εξουσίας. και λέει αυτό που άκουσα στην λαϊκή της νέας χώρας χθές. «Δεν νοιάζονται ετούτοι για μας. Ούλοι πάνε για το πιλάφι.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου