Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009

ΣΧΟΛΙΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΚΑΝΕΒΑΡΟ Ο ΚΑΓΙΑΛΕΣ ΚΑΙ Η ΟΔΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Διάβασα στα «Χ..Ν» της 21-11-2009 επιστολή ενός αλλοδαπού με το όνομα
BEN BIMBERG, ο οποίος κατοικεί στο λόφο του Καστελιού επί 25 χρόνια όπως γράφει. Ο άνθρωπος αυτός με τις εύστοχες παρατηρήσεις του, βάζει τα γυαλιά στις αρχές του τόπου μας. Παρατηρεί ότι έχουν δώσει οι δημοτικοί άρχοντες το όνομα του αρχηγού των Ναυάρχων των μεγάλων δυνάμεων και επικυρίαρχων της Κρήτης Κανεβάρο, στο κεντρικό δρόμο του λόφου του Καστελιού . Και ερωτά ο αλλοδαπός ο οποίος σέβεται και γνωρίζει την ιστορία του τόπου, περισσότερο από τους υπευθύνους που ονοματοθέτησαν την οδό αυτή. Γιατί έδωσαν στον δρόμο το όνομα του Ναυάρχου, ο οποίος διέταξε να βομβαρδίσουν τους επαναστάτες του Ακρωτηρίου κι όχι του Καγιαλέ, ο οποίος έβαλε το στήθος του ως κοντάρι, και κράτησε ψηλά την σημαία της Κρητικής αντίστασης, αναγκάζοντας τους Ναυάρχους να σταματήσουν το πυρ και να αποχωρήσουν;
Δεν γνωρίζω τι σκοπιμότητες υπηρετούσαν οι τότε Δημοτικές αρχές, αλλά είναι καιρός να αποκατασταθεί μια περιφρόνηση και μία αδικία, προς το αντιστασιακό φρόνημα των Κρητικών. Επειδή αν δεν απατώμαι υπάρχει η οδός Καγιαλέ κάπου στην πόλη , μήπως πρέπει να θυμηθούμε και την λέξη , αλλά και τον σεβασμό της έννοιας Δημοκρατία σε τούτη την πόλη; Και να μετονομάσει ο Δήμος την οδό Κανεβάρο σε
οδό Δημοκρατίας; Όπως γνωρίζουμε οι Έλληνες, Αθηναίοι, πρώτοι στον κόσμο δίδαξαν την Δημοκρατία και την λαϊκή συμμετοχή στα κοινά. Εμείς δεν θα την τιμήσουμε ούτε με ένα δρόμο στον λόφο του Καστελιού κε ΔΉΜΑΡΧΕ, και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων; Πιστεύοντας ότι διερμηνεύω την άποψη πολλών Χανιωτών θα αναμένω να καταγράψω ποιός δημοτικός σύμβουλος θα πάρει την πρωτοβουλία για το θέμα αυτό, το οποίο διευθετείται χωρίς κόπο και έξοδα αλλά με μία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και την ανάρτηση μιας επιγραφής.
Πολλές αντιδράσεις Χανιωτών , και διαμαρτυρίες είχε φέρει η αλλαγή της ονομασίας του κεντρικότερου δρόμου της πόλης μας, από τον φίλο μου ,πρώην Δήμαρχο Χανίων, Γιώργο Τζανακάκη, ο οποίος από υπερβάλλοντα ζήλο είχε αφαιρέσει την λέξη Δημοκρατία, για να ονομάσει την οδό Δημοκρατίας, σε οδό Ανδρέα Παπανδρέου. Η απορία μου είναι γιατί δεν αφαίρεσε την ονομασία από την οδό Στρατηγού Τζανακάκη, που είναι εξίσου κεντρικός δρόμος, και να ονομάσει την οδό Στρατηγού Τζανακάκη, σε οδό Ανδρέα Παπανδρέου ο οποίος αναμφισβήτητα υπήρξε μεγάλος ηγέτης, και προσέφερε πολλές υπηρεσίες στην Χώρα μας; Μήπως από υπερβολικό ναρκισσισμό του πρώην Δημάρχου, για να μην εκλείψει από την πόλη το όνομα Τζανακάκης , εξαφανίστηκε η οδό Δημοκρατίας; Φίλε Γιώργο ελπίζω να μην μου κακιώσεις που δεν τηρώ τα προσχήματα και λέω δυνατά ότι σκέπτομαι, αλλά τότε έγινε ένα φάουλτ [fault]-φωλτ όπως λένε και στο ποδόσφαιρο, και πρέπει κάποια άλλη δημοτική αρχή να το διορθώσει. Οι παλιότεροι θα θυμούνται ότι η οδός Παπανδρέου και πρώην Δημοκρατίας, ονομαζόταν οδός ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Όμως μετά την πτώση της χούντας ,Χανιώτες αντιστασιακοί, αφαίρεσαν από αγανάκτηση την επιγραφή με την ονομασία του δρόμου, και επέβαλλαν να ονομασθεί «οδό Δημοκρατίας»
Γιατί ασεβήσατε κύριε πρώην Δήμαρχε με την παράταξη που υπήρξατε επικεφαλής, έναντι της έννοιας Δημοκρατία;
ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΕΕΣ
Διάβασα στο «Βήμα» ότι ο Αλέκος Αλαβάνος έδωσε στην δημοσιότητα τις θέσεις του, σε μια νέα παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της αγωνίστριας του πολυτεχνείου Νάντιας Βαλαβάνη στην Θεσσαλονίκη. η επιθυμία του κου Αλαβάνου είναι ο μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαία παράταξη.
νομίζω κι εγώ ότι αυτό είναι το σωστότερο και μάλιστα έπρεπε να γίνει ευθύς εξ`αρχής. με τον ένα η τον άλλο τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να εκφράζει όλα τα κομματάκια σφραγίδες της διάσπαρτης αριστεράς. Σκεφθείτε ότι είναι 11 κόμματα σφραγίδες όπου μαζί με τον Συνασπισμό γίνονται 12 και συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή όλα αυτά τα αριστερά γκρουπούσκουλα νομίζουν ότι κατέχουν μοναδικές αλήθειες και έχουν το αλάθητο του Πάπα. και ύστερα κάνουν κριτική στο μονολιθισμό του Κ.Κ.Ε.
μου φαίνεται πως «ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουν"
Ποια εξήγηση μπορεί να δώσει ένας παρατηρητής σε όλα αυτά;
Ότι στέρεψαν οι νέες ιδέες , και κρατούν τις σφραγίδες για το ονόρε της όποιας κομματικής εξουσίας.
ότι δεν έχουν ανοιχτά μυαλά δεν ανοίγουν τα αυτιά τους να ακούσουν «την βοή των επερχομένων γεγονότων»και ναρκισσεύονται ότι αυτοί κατέχουν την αλήθεια.
Δεν φτάνει που το είπε Ο Ιησούς Χριστός «Εγώ είμαι το φως» πρέπει και τα γκρουπούσκουλα να παριστάνουν τους επίγειους Θεούς ; Δεν το γνωρίζουν ότι δίνουν χαστούκι στην υπόθεση της αριστεράς την οποία λένε ότι θέλουν να υπηρετήσουν;
οι παλιότερες γενιές των αριστερών θυσιάστηκαν για ένα όραμα ,μια ιδέα. ΓΙΑ ΙΣΌΤΗΤΑ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΟΙΝΟΚΤΗΜΟΣΎΝΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ.
Σήμερα στην εποχή της παρακμής αγωνίζονται για μια σφραγίδα και για ένα υπερτροφικό εγώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου