Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ
ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΥ «ΜΙΓΚ»
ΓΡΑΦΕΙΟ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ορισμένα τηλεοπτικά μέσα παρουσίασαν, σε ζωντανή σύνδεση τον πρόεδρο της Μαρφίν Ιντερνάσιοναλ Γκρούπ {MIG} κο Ανδρέα Βγενόπουλο να εξαπολύει μύδρους εναντίον του υφυπουργού μεταφορών κου Νίκου Σιφουνάκη για τον μειοδοτικό διαγωνισμό των άγονων γραμμών σε σχέση με την «Ολυμπιακή Αεροπορία» την οποία προσφάτως έχει προσθέσει στην αλυσίδα των επιχειρήσεων του.
Άσκησε κριτική επίσης με δριμύτητα στο «ανίκανο κράτος» επειδή είχε δωρίσει ένα μηχάνημα ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο παίδων Αγλαϊα Κυριακού», δεν είχε υπάλληλο να το λειτουργήσει, και έτσι «ο φιλάνθρωπος κος Ανδρέας» το πήρε πίσω.
Για να ειπώ την αλήθεια μου, μού έκανε εντύπωση αυτή η απέραντη αγάπη για τον συνάνθρωπο ενός επιχειρηματία, ο οποίος έχει εξασφαλίσει κεφαλαιούχους επενδυτές, και έχουν εξαγοράσει μερικές από τις μεγαλύτερες Ελληνικές επιχειρήσεις.
Όπως τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις Αττικής {attica groop} την εταιρία γάλακτος «Δέλτα», σειρά εμπορικών τραπεζών, κέντρα υγείας την «Ολυμπιακή» κλπ.
Για το σινάφι του είχε ειπεί κάποτε ο γέρο Μαρξ ότι¨ «Από το ένα τους μάγουλο στάζουν πύο και από το άλλο αίμα» από την εκμετάλλευση των εργαζομένων.
Γνωρίζω βεβαίως ότι οι κύριοι αυτοί με τα παπιγιόν και τα μαύρα κοστούμια κάνουν τακτικά μεγάλες δωρεές, για να ρετουσάρουν το εκμεταλλευτικό τους πρόσωπο και να αποκτήσουν δημοφιλία.. Μερικές φορές όταν αποβιώσουν και δεν έχουν απογόνους, αφήνουν την περιουσία τους στο κράτος και γίνονται «Εθνικοί Ευεργέτες» ,διότι ποτέ κανείς καπιταλιστής δεν πήρε τίποτα στον τάφο του, εκτός από τα διάφορα κτερίσματα τα οποία τοποθετούσαν στους τάφους των αρχαίων λαών και ανακαλύπτει η αρχαιολογική σκαπάνη..
Μου έκανε εντύπωση επίσης, επειδή είπε ο κος «Μιγκ» ότι έδωσε λιγότερα χρήματα και απορρίφθηκε η προσφορά της «Ολυμπιακής», οπότε πάει το μυαλό του υποψιασμένου πολίτη σε μίζες προμήθειες και αρπαχτές. Λες είπα ψιθυριστά να άρχισαν κι αυτοί τις λαμογιές »Πριν αλέκτωρ ξεφωνίσει τρις φορές;» Όμως η απάντηση της ΥΠΑ αποστομώνει τον κο Βγενόπουλο. Όπως και η αποστολή από τον υπουργό Δημήτρη Ρέππα του φακέλου στον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης. Λέει η ΥΠΑ μεταξύ των άλλων στην ανακοίνωση της ¨»»Η συνολική προσφορά της Ο.Α. για τις 24 γραμμές ανήλθε σε 5,9 εκατομ. ευρώ, για το τετράμηνο δηλαδή σε ποσό κατά 1,1 μεγαλύτερο από όσα είχαν καταβληθεί στις «ΟΑ» κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.» Επίσης ότι¨ «Το προεδρικό διάταγμα ορίζει ότι η προσφορά υπό αίρεση απορρίπτεται ως απαράδεκτη.» Η δήθεν «δωρεάν» της «Ο.Α».σε ορισμένες άγονες γραμμές μου θυμίζει το παιχνίδι των μικροπωλητών στην Ομόνοια για να τραβήξουν πελατεία. Καλούν το κόσμο με στεντόρεια φωνή «Τρέξε κόσμε ότι πάρεις ενάμιση ευρώ». Και όταν πλησιάσει ο πελάτης του λένε ¨»Ψιτ κύριος. Άφησε το κάτω. Αυτό κάνει 5 ευρώ.»
Όλες οι ενδείξεις συντείνουν ότι η επέμβαση του κου Βγενόπουλου ήταν απαράδεκτη, άδικη, και ότι έγινε από θέσεως ισχύος για να εκφοβίσει την κυβέρνηση, ούτως ώστε να υποκύπτει στα συμφέροντα του ομίλου του. Ο καιρός θα δείξει αν τηρηθεί “to fair play” από την κυβέρνηση κι αν τηρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου την προεκλογική υπόσχεση του «Εγώ δεν χρωστάω σε κανένα» Όσο για το ιατρικό μηχάνημα το οποίο έκανε «δωρεάν» στο κράτος, και το πήρε πίσω. Πράγματι ποιος θα διαφωνήσει ότι οι κρατικές υπηρεσίες είναι ανεπαρκείς με ευθύνη των Κυβερνήσεων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου