Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΡΙΒΕΙ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟς Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εμφανίστηκε στην πολιτική ζωή και στα δημόσια πράγματα την περίοδο 90-93 στην εποχή της πρωθυπουργίας του Κ. Μητσοτάκη. Έκανε για πρώτη φορά πρεμιέρα ως εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών. Κατά την διάρκεια των εκλογών πήρε το καλώς έχειν από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κ. Μητσοτάκη και έθεσε για πρώτη φορά υποψηφιότητα στην Α/ Αθηνών. Από τότε είναι παρόν στην πολιτική ζωή είτε ως βουλευτής είτε ως Δήμαρχος Αθηναίων, είτε ως αρχηγός του κόμματος Κ.Ε.Π.[Κόμμα Ελευθέρων Πολιτών],είτε ως υπουργός στην κυβέρνηση Καραμανλή.
Ο λόγος του είναι ουδέτερος, στρογγυλεμένος χωρίς γωνίες αιχμές και συγκρούσεις.
Δεν συγκρούεται με κανένα τουλάχιστον φραστικά, ασχέτως ότι η παράταξη του υπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα. Ως υπουργός τουρισμού είχε υιοθετήσει το διαφημιστικό τρικ¨ «ΖΗΣΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»
Ως υπουργός υγείας δεν έκανε τίποτα σημαντικό και πέρασε απαρατήρητος.
Ως εγωιστής άνθρωπος και υπερβολικά νάρκισσος ο ορμώμενος από το Ελληνικό Αρκαδίας πολιτικός ,εμφανιζόταν ως υποψήφιος Δήμαρχος ,κομψότατος στην τηλεόραση φορώντας πανάκριβο ωρολόγιο χειρός γνωστού Ελβετικού οίκου.
Ο αμετροεπής και αθυρόστομος ανθυποψήφιος του τότε, για την Δημαρχία της Αθήνας Θεόδωρος Πάγκαλος, τον είχε αποκαλέσει «Ο ΚΥΡΙΟΣ ΤΙΠΟΤΑ» Προφανώς για να μηδενίσει τον πολιτικό του λόγο.
Δεν είχαν την ίδια γνώμη οι Αθηναίοι και τον εξέλεξαν δύο φορές Δήμαρχο τους.
Σημειωτέον ότι στην περιοχή του δήμου Αθηναίων[της Α Αθηνών] κατοικούν εύπορα στρώματα της Ελληνικής κοινωνίας.
Κατά την διάρκεια των μετρήσεων της κοινής γνώμης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είχε συνεχώς υψηλή δημοφιλία, Με αποτέλεσμα να πιστέψει ίσως και ευλόγως εξαιτίας της δημοφιλίας του, ότι μπορούσε να ιδρύσει κόμμα και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Ίσως να πίστευε ότι ήταν δυνατόν ,και να υποσκελίσει την Ν.Δ.για να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση.
Γι αυτό διαλαλούσε ότι τα κόμματα είναι φθαρμένα προιόντα, έχουν ξεπεραστεί κ.λ.π.
Τότε ίδρυσε το «Κόμμα Ελευθέρων Πολιτών» κι άρχισαν τα δύσκολα..
Το ρηθέν του παλαιού πολιτικού Ευάγγελου Αβέρωφ ότι¨ «όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος».
Άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά για το κόμμα του Αβραμόπουλου..
Σε κάθε μέτρηση της κοινής γνώμης κατέβαιναν τα ποσοστά του.
Σιγουρατζής ο Δ. Αβραμόπουλος δεν κατήλθε στις εκλογές για να μην θιγεί το υπερτροφικό του εγώ μένα χαμηλό ποσοστό.
Εκ των πραγμάτων φαίνεται ότι ο πολιτικός Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν αρέσκεται να δίνει μάχες . Είναι τόσο εγωιστής και νάρκισσος που δεν του αρέσει να χάνει μία μάχη, να ταμπουρώνεται να οργανώνει στρατηγικές και τακτικές, για να κερδίσει μία άλλη. Δηλαδή αν πήγαινε στον στρατό ως αξιωματικός και έπρεπε να λάβει μέρος σε μάχες, τι θα έκανε; Θα φυγοδικούσε στα δύσκολα; Στον στρατό αυτό λέγεται λιποταξία και τιμωρείται με θάνατο. Στην πολιτική ζωή επιβραβεύεται με υπουργεία.
Τώρα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με ανακοίνωση του επειδή στις δημοσκοπήσεις βλέπει ότι έρχεται τρίτος ως υποψήφιος αρχηγός της Ν.Δ. και καταιδρωμένος παραιτείται πάλι φυγοδικώντας
Αν έθετε υποψηφιότητα για μάνατζερ –διευθύνων σύμβουλος σε μεγάλη εταιρεία ποιά εταιρία θα πόνταρε σε ένα τόσο φοβισμένο άνδρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου