Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΣΤΗΝ Ν.Δ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΒΡΑΜΌΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.
Ο υποψήφιος για την προεδρία της Ν.Δ. κος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ανακοίνωσε ότι παύει να είναι ουδέτερος, κι ότι τάσσεται με το μέρος του Αντώνη Σαμαρά διότι ταυτίζονται οι θέσεις τους. Πρώτα θα κάνω μια παρατήρηση.
Στα μεγάλα πολυσυλλεκτικά κόμματα αλλά και στα μικρά ακόμη, δεν έχουν όλοι τις ίδιες θέσεις κι απόψεις, ούτε ακριβώς την ίδια ιδεολογία και τα ίδια συμφέροντα. Μέσα από ζυμώσεις και συνθέσεις βγαίνει μια κοινή συνισταμένη βάση ενός προγράμματος το οποίο προτείνουν στον λαό.
Άρα μικρή αξία έχουν αυτά που ακούμε από τους υποψήφιους «Δεξιός» «κεντροδεξιός» «λαϊκή δεξιά» «κοινωνικός φιλελευθερισμός».
Βεβαίως είναι ένας χαρακτηρισμός για να αναγνωρίζει ο κόσμος πια τάση αντιπροσωπεύει έκαστος των υποψηφίων.
Προχωρούμε τώρα στο θέμα. Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος έχει χαρακτηριστεί κεντροφιλελεύθερος από τους πολιτικούς αναλυτές. Κι όμως θα στηρίξει όχι την κυρία Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου, η οποία ανήκει στην ίδια πολιτική τάση
μαζί του, αλλά τον Αντώνη Σαμαρά, «της λαϊκής δεξιάς». Πιθανόν μετά από την δήλωση του αυτή να τον πάρει στο τηλέφωνο ο αιωνόβιος ψηλός της πολιτικής, ο αειθαλής Κων\νος Μητσοτάκης οποίος ζει παρανόμως, όπως είχε πει χαριτολογώντας στους δημοσιογράφους, ο πνευματώδης πρώην υπουργός Θανασάκης Κανελλόπουλος αείμνηστος κι αυτός σήμερα, για τον Ξενοφώντα Ζολώτα, όταν ορκίστηκε πρωθυπουργός της Κυβέρνησης συνεργασίας σε μεγάλη ηλικία, το 1990. Κι εσύ τέκνο Βρούτε ;» «Εγώ βρω Δημήτρη που σε είχα τοποθετήσει εκπρόσωπο τύπου στο υπουργείο εξωτερικών επί των ημερών μου και σου έδωσα την ευκαιρία να δώσεις υποψηφιότητα για να εκλεγείς βουλευτής και να αναδειχτείς και δήμαρχος Αθηναίων αργότερα, αλλά και σημαίνον πολιτικός παράγων ; Γιατί βρέ παλιόπαιδο Δημήτρη, μου έδωσες αυτή τη πίκρα στα γεράματα μου; Εγώ σαν παιδί μου σε είχα. Τώρα μας πουλάς εμένα και την κόρη μου για τον προδότη τον Σαμαρά, ο οποίος έριξε την Κυβέρνηση μου το 1993; Τι σου έταξε βρε ο Σαμαράς να σου δώσουμε εμείς περισσότερα;; Λεφτά βρε θέλεις, τι θέλεις , αν θέλεις υπουργεία να σου δώσουμε δύο και τρία να πάρεις για να χορτάσεις εξουσία, αν θέλεις σου δίνουμε και την αντιπροεδρία του κόμματος της Ν.Δ. σήμερα, και της κυβέρνησης αύριο, όταν θα έλθουμε στην εξουσία. [δηλαδή ποτέ]»
Επειδή όπως δείχνουν οι μετρήσεις της κοινής γνώμης που ψηφίζει Ν.Δ. ο αγώνας θα είναι ντέρμπυ, η στήριξη του Αβραμόπουλου στον Σαμάρα θα κλίσει την πλάστιγγα υπέρ του Σαμαρά και θα τερματίσει τις φιλοδοξίες, ενός από τα πολιτικά τζάκια που δέσποζε της πολιτικής ζωής τα τελευταία 50-60 χρόνια.
Δεν ξέρουμε τι θα πράξει ο Ψωμιάδης ο οποίος εισπράττει ψήφους της λαϊκής δεξιάς συγγενικές προς τον Σαμαρά. Ο διακεκριμένος δημοσιογράφο Σταύρος Λυγερός, είχε γράψει στην «Καθημερινή» ότι αν δεν παραιτηθεί ο Ψωμιάδης πριμοδοτείται η Ντόρα . Τώρα όμως με την επιρροή του Αβραμόπουλου στον λαό της Ν.Δ. το τοπίο αλλάζει άρδην. Στην πολιτική βέβαια ποτέ μην λες ποτέ μέχρι το άνοιγμα της κάλπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου