Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ . ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΑΙΟ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΟΧΉΣ;
Σύμφωνα με το καταστατικό της Ν.Δ.ο πρόεδρος της εκλέγεται με ψηφοφορία από τους συνέδρους ...
Επανειλημμένα άκουσα τον Καραμανλή εγωϊστικά να ονομάζει τον εαυτόν του αρχηγό..
Ίσως αν δεν ντρεπόταν ο εκάστοτε φύρερ να αποκαλούσε τον εαυτό του «ελέω Θεού αρχηγό, για να μοιάζει με το αλήστου μνήμης «ελέω Θεού μονάρχης- Βασιλιάς,».
Ο αρχηγός όπως προείπαμε εκλέγεται από το συνέδριο. Η κα Ντόρα Μητσοτάκη –Μπακογιάννη –Κούβελου κατηγορηματικά ζητούσε την τήρηση του καταστατικού και την εκλογή προέδρου από το συνέδριο. Τι συνέβη όμως εντωμεταξύ και άλλαξε η τροπή των πραγμάτων; Ο κος Δημήτρης Αβραμόπουλος γνωρίζοντας ότι η κα Ντόρα με τους μηχανισμού της ,ελέγχει την πλειοψηφία των συνέδρων και θα έβγαινε αουτσάιντερ και καταϊδρωμένος από τον πρώτο γύρο τον έπιασε ο πόνος για τον εκσυγχρονισμό του κόμματος του, μπρρ και την εκλογή από τα μέλη και τους φίλους για να μιμηθεί τον Γιώργο Παπανδρέου καμώνοντας πως είναι περισσότερο φιλολαϊκός από την αντίπαλο του. Ίσως ο Σαμαράς θα τραγουδάει από τώρα και στο εξής¨ « όπου Γιώργος και μάλαμα» και η Ντόρα το τραγούδι¨ «ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΟΥ μου το` κλεισες το σπίτι μου». Αυτή η εξέλιξη συνέφερε τον Αντώνη Σαμαρά που δεν έχει μεγάλη πρόσβαση στους μηχανισμούς του κόμματος . Για να μην φανεί όμως ότι πάει κόντρα στην Ντόρα και ότι είναι ανθενωτικός λόγω του παρελθόντος του, απάντησε μέσω κύκλων του ότι¨ «συμφωνεί με αυτή την εξέλιξη αν δεχτούν όλοι οι υποψήφιοι.» Βλέπετε που φθάσαμε αυτή η μάχη να μου θυμίζει τους ενωτικούς και τους ανθενωτικούς του Βυζαντίου.
Έγιναν διαβουλεύσεις υπήρξαν κόντρες και αντιθέσεις και στο τέλος συμφώνησαν να ψηφίσουν και τα μέλη που θα εγγραφούν ως την τελευταία στιγμή. [συμβιβαστική λύση] Αυτή η εξέλιξη ευνοούσε όλους του άλλους υποψηφίους εκτός την κ Ντόρα. Να σας ειπώ την γνώμη μου, κανείς υποψήφιος δεν κόπτεται για τον λαό . Για το προσωπικό πολιτικό τους συμφέρον κόπτονται όλοι, και χρησιμοποιούν τον λαό ως «χρήσιμο ηλίθιο», ως ψηφοφόρο, κι όχι σαν συμμέτοχο και συνδιαμορφωτή κυβερνητικών προγραμμάτων.
Ευρεία νομιμοποίηση θέλουν για να έχουν αργότερα ισχυρή θέση στο κόμμα και να μην αμφισβητείται η μονοκρατορία τους .
Η «Ελευθεροτυπία» γράφει ότι¨ «πάγωσε η πλευρά τη Ντόρας με την συμμαχία Σαμαρά- Αβραμόπουλου κι ότι οι λοχαγοί των δύο πλευρών έβγαλαν τα μαχαίρια από τις θήκες.»
Ενώ ο Σαμαράς μίλησε για «αμφίπλευρη διεύρυνση εντός του κόμματος της ΝΔ.»
Επειδή όμως με αυτά που γράφω μπορεί να γίνομαι κακός για ορισμένους που δεν συμφωνούν μαζί μου, θα σας παραθέσω και δύο παραγράφους σχετικά με την λαϊκή νομιμοποίηση που ζητούν οι υποψήφιοι ενός διακεκριμένου καθηγητή της διοικητικής επιστήμης στο Π.Α. και αν, ενθυμούμαι καλά συμβούλου του Καραμανλή σε θέματα δημόσιας διοίκησης. Από άρθρο του στην «Καθημερινή της Κυριακής» στις 8-11-2009
«Στην πράξη, η σχετική τουλάχιστον κάμψη των ιδεολογικών περιχαρακώσεων, ο πλουραλισμός των
αντιλήψεων και η άνθηση των κινημάτων της κοινωνίας των πολιτών ,αλλά και λοιπές μεταβολές που συνοδεύουν την ανοιχτή κοινωνία[μεταϋλιστικές αξίες, σιωπηλές πλειοψηφίες κλπ.] έχουν συντείνει στη μείωση της ακτινοβολίας των κομμάτων και την απροθυμία των πολιτών να συμμετάσχουν σε αυτά ως μέλη. Συνήθως προτιμούν να λειτουργούν ως σταθεροί ή και μετακινούμενοι ψηφοφόροι. Όσοι εξάλλου διαθέτουν την εμπειρία του μέλους, δεν έχουν και πολλά να πουν ουσιαστικά για την συμμετοχή τους στην διαμόρφωση των θέσεων και της πολιτικής του κόμματος «τους».
«Δεδομένου ωστόσο ,του πρωθυπουργοκεντρισμού στην οργάνωση του κυβερνητικού σκέλους της εκτελεστικής εξουσίας, όσο και του αρχηγικού χαρακτήρα στη διοίκηση των κομμάτων [εξουσίας]
είναι εμφανής πλέον η ημι-προεδρική ή λανθάνουσα προεδρική μορφή την εν γένει λειτουργία του πολιτικού συστήματος.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου