Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013


                   ΓΙΑΤΙ ΜΠΡΕ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΥΝΤΑΝΙΔΗ ΛΕΣ ΨΕΜΑΤΑ
                                         ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ο επί 32 χρόνια διευθυντής της "Ελευθεροτυπίας" Σεραφείμ Φυντανίδης σε συνέντευξη του σε ηλεκτρονική εφημερίδα είπε ότι μένει¨ "σε νοικιασμένο σπίτι." Εργαζόταν δηλαδή σε ένα μεγάλο δημοσιογραφικό οργανισμό ως διευθυντής περίπου ανιδιοτελώς για να συγχωρεθούν¨ "τα πεθαμένα του" όπως λένε και οι τσιγγάνες όταν ζητούν ελεημοσύνη. Εντω μεταξύ δημοσιεύματα αναφέρουν ότι εισέπραττε ως διευθυντής 50.000 ευρώ μηνιαίως και μάλιστα η συνάδελφος του δημοσιογράφος Κύρα Αδάμ έγραψε ότι είχε ιδρύσει of shore για να φοροδιαφεύγει "νόμιμα" και ηθικά όπως είχε δηλώσει παλαιότερα ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης.
Η σύζυγος του κ. διευθυντή Βιργινία Βεντουράκη έχει επιχείρηση στο Κολωνάκι και όπως είδαν οι τηλεθεατές σε παλιά εκπομπή της "ΖΟΥΓΚΛΑΣ" {Τριανταφυλόπουλου} είχε πάρει ως αντιπρόσωπος ξένων εργολαβικών εταιρειών και μερικές μικροεργολαβίες από το δημόσιο.
Αλλά "ο φτωχοδιάβολος" Σ.Φ ούτε τα χρέη του προς στο δημόσιο δεν τακτοποίησε όπως κάνουν και τα μεγάλα αφεντικά της ολιγαρχίας του τόπου και όπως έγραψε ο έντυπος και ο ηλεκτρονικός τύπος συνελήφθη προ μηνών όπου και τα τακτοποίησε δικαστικώς.
Θα μου πείτε; Δεν είχε δικαίωμα σε μια ελεύθερη οικονομία να αμείβεται σε ιδιωτική εταιρεία σύμφωνα με την συμφωνία με τον εργοδότη του;Ασφαλώς. Δεν σημαίνει όμως ότι αυτός που επί 32 χρόνια έλεγχε αυστηρά την εξουσία πρέπει να παραμείνει στο απυρόβλητο ο ίδιος και να μην ελέγχεται δημόσια.
Η "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" κυκλοφορεί ξανά από 10-1-2013 από "εταιρεία ειδικού σκοπού" με απλήρωτους τους παλιούς της δημοσιογράφους 
-σύμφωνα με δημοσίευμα του Δημήτρη Ψαρά - με λίγους δημοσιογράφους που προσελήφθησαν σύμφωνα με το νέο νόμο του μνημονίου με ατομικές συμβάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου