Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Ο ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΤΩΝ ΔΑΚΡΥΩΝ ΚΟΒΟΥΝ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΞΕΠΟΥΛΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΞΠΡΕΣ

Επιμελείται και σχολιάζει ο Μανούσος Γ. Δασκαλάκης
Μας στέλνουν «Ρωμαιογερμανούς » ανθυπάτους από την Ε.Ε για να επιβλέπουν

σύμφωνα με συνέντευξη του υπουργού των οικονομικών της Γερμανίας Βόλφαγκ Σόϊμπλε σε Γερμανικό έντυπο

την παραχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας στον νεοφιλελεύθερο χρηματοοικονομικό καπιταλισμό και τους γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή ένωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, και του κράτους πρόνοιας δέχεται ισχυρά πλήγματα. Η κρίση του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού, έσπρωξε τις εθνικές κυβερνήσεις του βορά να αντιπαρατεθούν με τα φτωχότερα κράτη του νότου , και την Γερμανία με τα μονοπώλια της , να επιβάλλει τους όρους της θέτοντας σε οικονομική κατοχή την Ευρώπη . Η κυβέρνηση εκτελεί τις εντολές της τρόικα, είναι ένα φερέφωνο του χρηματοπιστωτικού συστήματος που κυβερνά τον κόσμο. Θα αφήσουν οι πολίτες της Ευρώπης που τόσο πάλεψαν ιστορικά για δημοκρατία ελευθερία ισότητα αδελφότητα κοινωνική δικαιοσύνη να επικρατήσει η δικτατορία των αγορών; Για τα προβλήματα που περνά σήμερα ο ελληνικό λαός δεν πρέπει να λησμονούμε τις κυβερνητικές ευθύνες διαχρονικά.

Αναδημοσιεύουμε από την εβδομαδιαία εφημερίδα της αριστεράς «Εποχή»
«Πάνε και «τα μπάνια του λαού». Ούτε καν η λεκτική παραπλάνηση του Αντρέα Παπανδρέου, προκειμένου να καθησυχάσει τον κόσμο για ήρεμο καλοκαίρι, ενώ ετοίμαζε το περίφημο 3ετές πακέτο λιτότητας το φθινόπωρο του 1985, με αρχιτέκτονα τον Σημίτη, δεν χρησιμοποιείται πια ούτε προσχηματικά.
Εντός του Αυγούστου θα ψηφιστούν 47(!) νομοθετήματα. Από το Ενιαίο Μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις 50 δημόσιων φορέων, θέτοντας σε «εργατική εφεδρεία», δηλαδή στον προθάλαμο της απόλυσης τουλάχιστον 7.500 ανθρώπους, στις ρυθμίσεις για νομιμοποίηση περίπου ενός εκατομμυρίου αυθαιρέτων, με εισπρακτική λογική. Επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και «απελευθέρωση» των επενδύσεων χωρίς περιβαλλοντική προστασία και με ζώνες ειδικού καθεστώτος -όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή και συνεχίζει σήμερα η «Εποχή», που έφθασε και στο Ευρωκοινοβούλιο μέσω ερώτησης του Ν. Χουντή. Ζώνες με δικό τους εργατικό δίκαιο και φορολογικό καθεστώς!
Και όλα αυτά μετά από συνεχιζόμενες καταιγίδες μέτρων με ήδη εφαρμοζόμενες περικοπές συντάξεων και φορολογική επιδρομή στους μη έχοντες.
Ο πρωθυπουργός προχθές δήλωσε ότι «οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση θα αφήσουν το θετικό σημάδι τους στη χώρα για πάρα πολλά χρόνια». Πράγματι, ο Σεπτέμβριος δεν θα είναι ο ίδιος με τον Ιούλιο για τους εργαζόμενους της χώρας. Τα οικονομικά μέτρα, θα συνοδευτούν και με εκτίναξη μέτρων αυταρχισμού. Προχθές το βράδυ είδαμε το τελευταίο με τη βίαιη εκκένωση της πλατείας Συντάγματος.
Η κυβέρνηση θέλει, η τρόικα απαιτεί. Το τελευταίο λόγο όμως τον έχουν οι εργαζόμενοι, τα συνδικάτα, τα κινήματα των πολιτών, οι αγανακτισμένοι. Όλα δείχνουν ότι έτσι κι αλλιώς θα έχουμε μαύρο Σεπτέμβρη. Το ερώτημα είναι ποιος θα βάλει το χρώμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου