Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΔΙΗΓΗΜΑ
ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΗΘΟΥΣ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

1]Ο καιρός εκείνη την ανοιξιάτικη ημέρα ήταν χάρμα οφθαλμών και αισθήσεων. Ο ουρανός ήταν πεντακάθαρος χωρίς ούτε ίχνος σύννεφων.
Το περιβάλλον στην εξοχική κατοικία του ζεύγους Γιώργου και Μαρίας Κάρτερ μύριζε ευωδιές από τα αρώματα της άνοιξης Η κόρη των Κάρτερ καθόταν στην αυλή της βίλας με την παρέα της, έπιναν το τσάι με τις φρυγανιές, το χυμό πορτοκαλιού , και εξέπεμπαν νεανικό ερωτισμό.
Ο Γιώργος Κάρτερ ήταν μεγαλοδικηγόρος . Το γραφείο του απασχολούσε 10 δικηγόρους, και εξ αυτών τρία νέα παιδιά, τα οποία έκαναν εκεί την άσκηση τους.
Ένοιωθαν τυχεροί οι τρις νεαροί ασκούμενοι, επειδή τους δέχτηκε στο γραφείο του ο διάσημος για τις υποθέσεις με δημόσιο ενδιαφέρον, διαπρεπής δικηγόρος Γιώργος Κάρτερ, τις οποίες έφερε με επιτυχία εις πέρας, στο δικηγορικό του γραφείο.
Η γυναίκα του Κάρτερ η Μαρία είχε τελειώσει την φιλοσοφική , και είχε αποκτήσει δύο πτυχία φιλολόγου, και γλωσσολόγου.
Πριν αποφοιτήσει γνώρισε τον Γιώργο της.
Παίρνοντας το δεύτερο πτυχίο της του ανήγγειλε ότι είναι έγκυος.
Αποφάσισαν να έρθουν εις γάμου κοινωνία διότι ήταν σφοδρά ερωτευμένοι.
Ο Γιώργος είχε καταγωγή από παλιά οικογένεια δικηγόρων.
Της Μαρίας ο πατέρας ήταν ένας επιφανής μεγαλέμπορος.
Αποφάσισαν από κοινού επειδή, δεν είχαν ανάγκη από χρήματα η Μαρία να ασχοληθεί, με την ανατροφή των παιδιών ως παραδοσιακή Ελληνίδα μάνα.
Αργότερα όταν το αγόρι και το κορίτσι μεγάλωσαν, η Μαρία άνοιξε μια πολυτελή μπουτίκ με εισαγωγές, από φίρμες γνωστών οίκων ενδυμάτων από το Παρίσι και το Λονδίνο
Περισσότερο το έκανε η Μαρία για να περνά ευχάριστα τον χρόνο της, και να αποφεύγει ορισμένες ανιαρές παρέες του κύκλου της.
Δεν της άρεσε καθόλου ο ρόλος της άπραγης αστής γυναίκας μεγαλοδικηγόρου, η οποία ασχολείται παίζοντας κουμ καν και κάνοντας φιλανθρωπίες.
Η Μαρία ήταν ένας σκεπτόμενος άνθρωπος με πνευματικά ενδιαφέροντα και υψηλή πνευματική καλλιέργεια.
Τον ελεύθερο χρόνο της ασχολιόταν με την ζωγραφική στο ατελιέ που είχε δημιουργήσει στο υπόγειο της βίλας τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου