Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

ΜΟΥΣΚΕΜΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Ο λαός ή ο βασιλεύς;Εδιερωτώντο οι παλιοί πολιτικοί βλέποντας τις παρασκηνιακές ενέργειες του βασιλέως, ο οποίος υπερέβαινε τις αρμοδιότητες του ,και διόριζε όποιον ήθελε πρωθυπουργό. Από τότε βγήκε η θεωρία του "κηπουρού". Ότι ο βασιλέας διορίζει ακόμη και τον κηπουρό του πρωθυπουργό παραβιάζοντας κάθε ένοια λαϊκης κυριαρχίας. Από το 1975 όμως με το δημοψήφισμα ο λαός με 70% απεφάνθη υπέρ της αβασίλευτης δημοκρατίας.Από τότε που έπεσε η χούντα των αφρόνων και εγκληματιών συνταγματαρχών,κι έγινε η μεταπολίτευση κυβερνά ο λαός μέσω των αντιπροσώπων του.
Στην εξουσία εναλλάσονται δύο κόμματα. Η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ μέχρι σήμερα . Αν εξαιρέσουμε την συγκυβέρνηση Ν.Δ , Συνασπισμού της Αριστεράς, το 1989, και την βραχεία επίσης οικουμενική κυβέρνηση,του Ξεν. Ζολώτα το 1990.Τα δύο αυτά κόμματα κατάφεραν με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους, να κυβερνήσουν κόντρα στο λαϊκό συμφέρον.
Υπερχρέωσαν την Ελληνική οικονομία στηρίζοντας ένα διεφθαρμένο πελατειακό και κλεπτοκρατικό κράτος.Τόσα χρόνια γέμιζαν με ψέμματα τον Ελληνικό λαό "με ισχυρές Ελλάδες, και θωρακισμένες οικονομίες".Έχουν Ευθύνη και τα Μέσα που άφησαν τον λαό στο σκοτάδι της άγνοιας. Ούτε στην παιδεία και έρευνα επένδυσαν ούτε στις νέες τεχνολογίες και ανάγκασαν τους Έλληνες να εγκαταλείψουν την παραγωγή και να εγκατασταθούν στην Αθήνα την Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα αστικά κέντρα, ζώντας παρασιτικά η μεγάλη τους πλειοψηφία. Γίναμε οι καλύτεροι πελάτες των ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών με δανεικά από τις τράπεζες του εσωτερικού, και του εξωτερικού.Κάποια στιγμή που το τραπεζικό σύστημα είδε ότι μας μπούκωσε τόσα πολλά ,{κράτος και ιδιώτες} που δεν μπορούσαμε να τα πληρώσουμε ανέβασε τα επιτόκια δανεισμού.Η τελευταία κυβέρνηση οδήγησε την Ελλάδα στην αγχόνη του ΔΝΤ της ΕΚΤ, και της Ε.Ε ,που την κουμαντάρει η προτεσταντική Γερμανία της φράου Μέρκελ , όπου πιστεύει στον Θεό τιμωρό.Αντί να οδηγηθεί η Ευρώπη ταχύτατα σε μια οικονομική και πολιτική ολοκλήρωση περισσεύουν οι εθνικισμοί.Η Ευρώπη δεν έχει ηγέτες με οράματα και ιδιαίτερα η Γερμανία που ηγείται, μαζί με την Γαλλία. Τώρα ήρθε η ώρα του ξεζουμίσματοςτων Ελλήνων, της επιλεκτικής και ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Κι όποιος αντέξει. Τα πολιτικά πρόσωπα που μας έφεραν μέχρι εδώ διαχρονικά θα τιμωρηθούν;
Θα τιμωρηθούν για την ασυλλόγιστη πολιτική τους,οι μεν και οι δεν, οι οποίοι πήραν μίζες από τις κρατικές προμήθειες;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου