Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΗΘΟΥΣ
[ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ

ΔΙΗΓΗΜΑ
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ
Την εποχή εκείνη την οποία θα αναλάμβανε την θέση του λέκτορα στο πανεπιστήμιο Αθηνών ο Μάριος , κυβερνούσε την χώρα ένα διεφθαρμένο κυβερνητικό επιτελείο. Βούϊζαν τα μέσα ενημέρωσης για τα οικονομικά και τα ερωτικά σκάνδαλα των υπουργών της κυβέρνησης .
Εκατομμύρια διασπαθίστηκαν από τον δημόσιο κορβανά χωρίς του άβουλου πρωθυπουργού να ιδρώσει το αυτί.
Γραμματείς υπουργείων ευνοούμενοι του πρωθυπουργού, αυτοκτόνησαν εξαιτίας ερωτικών σκανδάλων.
Ο κόσμος είχε αγανακτήσει εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, η οποία τον ανάγκαζε να περικόψει αναγκαίες δαπάνες, για να χρεώνεται στις τράπεζες, και επί πλέον από την κυβέρνηση, που δεν τιμωρούσε τα διεφθαρμένα στελέχη της, αλλά φόρτωνε τον λαό περισσότερους φόρους.
Σαν από μηχανής Θεός είχε παρουσιαστεί μια οργάνωση, ως εκδικητής και τιμωρός , για να δικαιώσει το δημόσιο αίσθημα το οποίο απαιτούσε παραπομπή των ενόχων στην δικαιοσύνη κι όχι συγκάλυψη των σκανδάλων όπως επιχειρούσε η κυβέρνηση.
Η οργάνωση αυτή είχε στείλει προκήρυξη, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στο «Ποντίκι» όπου έγραφε μεταξύ άλλων ότι η ίδια θα αναλάμβανε δράση για να ξεκαθαρίσει, το τοπίο από τους διεφθαρμένους υπουργούς. και ο νοών νοητό.
Παράλληλα με την δημοσίευση της προκήρυξης, ένας πρωτοκλασάτος υπουργός δολοφονήθηκε από μια σφαίρα στο κατώφλι του σπιτιού του αιφνιδιάζοντας τους φρουρούς του. Επικράτησε σιγή ιχθύος για αρκετό καιρό μέχρι να καταλαγιάσουν, τα πνεύματα και ένας δεύτερος διεφθαρμένος υπουργός βρέθηκε νεκρός.
Συμπολιτευόμενες και αντιπολιτευόμενες εφημερίδες σχολίαζαν το αποτρόπαιο του πράγματος. Παράλληλα τόνιζαν στα σχόλια τους ότι οι πράξεις αυτές είχαν ευρεία λαική αποδοχή. Η ονομασία της οργάνωσης αυτής ήταν «[Ακτιβιστές Συνείδησης»]. Ήταν μια νέα οργάνωση του ακροαριστερού χώρου. Η κυβέρνηση σύντομα έχασε την εξουσία. Η επόμενη κυβέρνηση όμως με το αντιτρομοκρατικό επιτελείο, του υπουργείου δημοσίας τάξεως, εξιχνίασε τις δολοφονίες και συνέλαβε τέσσερα μέλη της οργάνωσης. Η έκπληξη της κοινής γνώμης ήταν τεράστια όταν απεκαλύφθη ότι αρχηγός της οργάνωσης ήταν ο Μάριος Κάρτερ ο νεαρός πανεπιστημιακός και γιός του μεγαλοδικηγόρου Γιώργου Κάρτερ.
Από τα σύννεφα βεβαίως έπεσε και η οικογένεια Κάρτερ η οποία έκανε ατελείωτες αναλύσεις για να κατανοήσει πως μεγάλωσε ένα γιο επαναστάτη. Τι του έλειπε του γιου μας , ψέλιζαν κάτωχροι συνεχώς σε φίλους και συγγενείς.

ΤΕΛΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου