Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ- ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ Κατά 25% έχουν αυξηθεί οι άστεγοι από την αρχή του χρόνου, ενώ παράλληλα έχει ήδη κάνει την εμφάνισή της η νεά γενιά αστέγων, αυτή των ανθρώπων που μέχρι πριν από λίγο καιρό είχαν επαρκές βιωτικό επίπεδο.

Τα στοιχεία που διατηρεί η υπεύθυνη της οργάνωσης «Κλίμακα», ανέφεραν ότι μέχρι το τέλος του 2010 οι άστεγοι στην Αθήνα υπολογίζονταν στις 20.000. "Ελευθεροτυπία"
Στον καπιταλισμό της ελεύθερης υποτίθεται οικονομίας, όπου κυριαρχούν τα μονοπώλια και ο χρηματοπιστωτικός τομέας υπάρχει πάντα η ανισότητα και η ταξική εκμετάλευση των κατόχων κεφαλαίου ενάντι των εργαζομένων. Σε μια ιδιόρυθμη οικονομία όπως η Ελληνική με την εκτεταμένη παραοικονομία , και την φοροδιαφυγή που για πολλούς μικροεπιχειρημτίες είναι συμπλήρωμα του εισοδήματος τους, όπως οι ειδικοί ομολογούν, πάντα υπήρχε ένας τρόπος να επιβιώνουν και οι μη έχοντες και κατέχοντες. Σήμερα όμως με την μεγάλη διεθνή δημοσιονομική κρίση χρέους , που τα κράτη αφρόνως δημιούργησαν , οι ασύδοτες από την πολιτική τάξη, αγορές του χρήματος εκμεταλεύονται αγρίως, αυτήν την κατάσταση "σοκ και δέους" φορτώνοντας νέα βάρη στους λαούς, για δικό τους ώφελος.
Η Ελλάδα μην έχοντας ισχυρή παραγωγική βάση, με διογκωμένο κράτος έστω και πελατεικό και ανοργάνωτο παρήγαγε μέρος του ΑΕΠ με τις δράσεις του. Τώρα το κράτος αυτό πληγωμένο θανάσιμα ενώ αιμοδοτούσε την αγορά, τώρα τραβάει με την άγρια φορολογία το λίπος της και μένει το γυμνό σαρκίον της. Η κοινωνία των αστέγων και της βαρβαρότητας είναι ένα σύμπτωμα του βάρβαρου καπιταλισμού, και δεν έχει μέλλον γιατί δεν είναι κοινωνία ανθρώπων αλλά ζούγκλα όπου κατοικούν άγρια θηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου