Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

ΕΚΤΟΣ ΟΡIΩΝ ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣTHN "PROTON BANK" ΓΡΑΦΕΙ Ο ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ «Εχασε την ψυχραιμία του χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγ. Βενιζέλος. Δεν έδωσε καμία εξήγηση για την επιλογή του να καλύψει αναδρομικά από το 1997 με τροπολογία την τοποθέτηση διαθεσίμων του ελληνικού Δημοσίου στις τράπεζες»...
Από την «Αυγή»:
- «Ακόμη κι αν δεχθούμε ότι η υπόθεση της "Proton" επέβαλε ειδικό χειρισμό, γιατί αυτός ο χειρισμός εξαπλώνεται αναδρομικά στο παρελθόν; Υπάρχουν κι άλλες αδιαφανείς, εκτός ορίων τοποθετήσεις διαθεσίμων του ελληνικού Δημοσίου στις τράπεζες και μάλιστα κατά την εποχή των παχιών αγελάδων; Η γιγάντωση των τραπεζών και η επιβολή τραπεζοκεντρικής ανάπτυξης στην εποχή της "ισχυρής Ελλάδας" τροφοδοτήθηκε υπογείως με κρατικό χρήμα; Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν για να μάθουμε επιτέλους ποιοι ακριβώς "μαζί τα φάγανε"!».
Σημείωση Συντάκτη. Καταγγέλει η "Ελευθεροτυπία" τον υπουργό οικονομίας Eυάγγελο Bενιζέλο ότι χρηματοδότησε με κρατικό χρήμα την "proton bank" ενώ η διοίκηση Λαυρεντιάδη ελέγχεται από τις δικαστικές αρχές για αδιαφανείς διαδικασίες ,για έλειμα 50 εκατομμυρίων,και για πιθανόν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Εντωμεταξύ σύμφωνα με το δημοσίευμα παραιτήθηκε όλο το διοικητικό συμβούλιο της προηγούμενης διοίκησης.
Δηλαδή αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες της κρατικής διοίκησης προσπαθεί να την καλύψει ο κ. Βενιζέλος μαζί με την δική του; Θα μου πείτε ο κ. Βενιζέλος δεν είναι αυτός ο Συνταγματολόγος που εισηγήθηκε και ψήφισε η βουλή στην προηγούμενη αναθεώρηση των άρθρων του Συντάγματος ,να παραγράφονται τα αδικήματα των πολιτικών μετά παρέλευση μιας πενταετίας; Δυστυχώς ο κ. Βενιζέλος συνεχώς καλύπτει αδικήματα της συντεχνίας του. Μέχρι να πάρουν τους πολιτικούς που φταίνε ,και δεν πληρώνουν με τις πέτρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου