Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ


Επειδή είμαι μιας αρκετά γηρασμένης ηλικίας {64} θα σσς διηγηθώ μια ιστορία από το στρατιωτικό μου το 1968, εν μέσω δικτατορίας των χουντοσυνταγματαρχών.

Εκπαιδεύτηκα στο Χαϊδάρι τον Ιούλιο του 1968 και ύστερα μετατέθηκα στις Σέρρες τον Οκτώβριο για 6 μήνες.Υπηρέτησα στο στρατόπεδο "ΕΜ. ΠΑΠΑ" λίγο έξω από την πόλη.Στην πρωινή αναφορά στεκόμασταν μπροστά στο άγαλμα του Μακεδόνα οπλαρχηγού του 21 ΕΜ.ΠΑΠΑ.Ο αντισυνταγματάρχης δοικητής του τάγματος κ. Δ.Π.μας ερωτούσε αν γνωρίζουμε να του πούμε ποιος ήταν ο ΕΜ. ΠΑΠΑΣ.

Τα φανταράκια που καταγόταν τα περισσότερα από την Πελοπόνησο και την Κρήτη δεν γνώριζαν τοπική ιστορία.Αφήστε όπου την εποχή εκείνη δεν είχε μαζικότητα όπως σήμερα η παιδεία, και οι περισσότεροι δεν γνώριζαν παρά λίγα κολυβογράμματα. Στην συγκεκριμένη ερώτηση υπήρχε άκρα του τάφου σιωπή. Ο καλοκάγαθος διοικητής αλλά και φιλοχουντικός, παριστάνοντας τον θυμωμένο μας έλεγε.”Μπαγάσηδες Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ γνωρίζετε ποιος είναι. Ο ήρωας ΕΜ ΠΑΠΑΣ δεν γνωρίζετε;” Όταν μου έρχετε το περιστατικό στο νου μου, γελάω .



                                             ΜΑΝΟΥΣΟΣ Γ. ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου